Geen e-mails van de club?
Controleer je instellingen op de site of de app!
31-8-2018  | Scheidsrechterscursus voor ouders

De veldcompetitie moet nog beginnen, maar achter de schermen wordt er al weer hard gewerkt aan de zaalcompetitie. Eén van de zaken die geregeld moeten worden is scheidsrechters voor in de zaal.

Voor de veldcompetitie worden de scheidsrechters door HVS ingedeeld. Voor de zaalcompetitie is het team zelf verantwoordelijk voor regelen van een scheidsrechter. Voor elke wedstrijd (uit en thuis) dient een team een scheidsrechter te leveren. Vanaf de D-jeugd dient deze in het bezit te zijn van een clubscheidsrechterskaart.

Soms zijn er al ouders met een kaart of is een oudere broer of zus die tijd heeft en kan en mag fluiten. Het is in ieder geval belangrijk om nu al te inventariseren wie er tijdens de zaalcompetitie kan fluiten. Er is immers nu de mogelijkheid om de scheidsrechterscursus te volgen voor ouders zodat het team straks niet zonder staat.

Buiten dat de teams in de zaal scheidsrechters nodig hebben vindt je het misschien sowieso leuk om de cursus te volgen en zodoende de regels ter leren wat het kijken naar hockey van je kind nog leuker maakt. Of nog leuker je wilt zelf gaan fluiten op het veld bij het team van je eigen kind of misschien andere teams.

De cursus is online te volgen op een computer, tablet en zelf op een smartphone. De cursus bestaat uit 6 modules. De gemiddelde studiebelasting is afhankelijk van de basiskennis rond de 3 a 4 uur. De tijd kun je verdelen in blokken van ongeveer 15-20 minuten.

Mocht je interesse hebben om de cursus te gaan volgen om vervolgens donderdagavond 4 oktober het examen af te leggen, stuur dan even een mailtje naar [email protected]