Jouw video / slideshow op YouTube?
Neem contact op met de webmaster.
30-10-2014  | LISA Team, jóuw HVS manager

Aan het begin van de regulier competitie lanceert Hockeyvereniging Spijkenisse de compleet herziene LISA Team omgeving! Je kan deze module vinden via de inlog rechtsboven op elke pagina van de website. Er is een geheel vernieuwde startpagina waar spelers en teamondersteuners direct inzicht krijgen tot taken, wedstrijden, presentie en teamnieuws. Kunnen reageren op evenementen, verslagen kunnen schrijven en nog veel meer. De vernieuwde module is niet alleen een opmaat naar meer interactiemogelijkheden voor teams. LISA team zal ook steeds meer een 'self-service' omgeving worden voor de leden.

Herken je dit? Eindeloos ge-mail en ge-excel over rij-schema's, fruithapjes, wie schrijft het verslag, wie heeft al betaald voor het toernooi en wie is er wel of niet bij. Allemaal een hoop gedoe, tijdrovend voor de teamondersteuners en tot wanhoop drijvend voor ouders. Dit is nu dus verleden tijd, want je kunt het allemaal aangeven via LISA Team.

Denk nou niet dat je het niet nodig hebt omdat je team al gebruik maakt van teamwebs, teamers, enz. Dit zijn gratis producten (met de nodige reclame) welke los staan van de club. LISA Team is geïntegreerd met de clubdatabase, mobiele app en met de standenmotor van de KNHB. Hierdoor staan alle gegevens direct klaar zoals standen, uitslagen, programma, fluit-/bardiensten. Daarnaast zit LISA-team in een beveiligde omgeving en is dus niet vindbaar door zoekmachines als Google.

Wat kan er precies mee?
LISA Team kent 3 menu's

• Ik
  • Club
  • Team

Menu Ik

• De startpagina laat jouw persoonlijke (familie) agenda zien.
  • Overzicht: alle komende wedstrijden, standen, uitslagen, trainingen, spelerslijst en teamondersteuning van jouw team, en ook van het team waar je training aan geeft, of een ander favoriet team.
  • Facturen: je kunt verschillende seizoenen er op naslaan.

Menu Club

• Teams: geeft een overzicht van alle teams van de club. Je kunt hier snel naar de andere teams klikken of er een favoriet van maken.
  • Arbitrage: hier zie je alle wedstrijden die je al gefloten hebt en de wedstrijden waarvoor een scheidsrechter nodig is. Je kunt hier ook zelf aangeven of je een wedstrijd wilt fluiten. Da's natuurlijk súperhandig, niet alleen help je de scheidsrechtercommissarissen maar je kunt zo gelijk aan je arbitrageverplichtingen voldoen wanneer het jóuw uitkomt. De scheidsrechtercommissaris heeft uiteraard het laatste woord hierin.
  • Diensten: is van hetzelfde laken een pak. Wat heb je al gedaan en voor welke dienst geef je je nú al op.
  • Verslagen: alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen.
  • Events: hier komen alle feestjes, toernooien en andere events te staan. Je kunt je op deze plek aan- en afmelden en gelijk zien wie zich al aangemeld heeft.
  • Trainingsschema: klik hier op een team en ontdek de details.
  • Clubagenda: klik hier op een item en ontdek de details.
  • Documenten: alle voor de leden openbare clubdocumenten. Denk aan alle ledenvergaderingen.
  • Materialen: wat heb jij in bruikleen, wat heeft jouw team.

Menu Team

• Spelerslijst: klik op een speler van jouw team en zie zijn of haar contactgegevens. Teamondersteuners kunnen hier de contactgegevens wijzigen.
  • Aanwezigheid: geef hier je aan- of afwezigheid op voor trainingen en wedstrijden. Het is dus niet meer nodig om 200 Whatsappjes door te nemen ;-).
  • Email team: in 1 keer al je teamgenoten e-mailen? This is the place to be.
  • Taken: wie verzorgt het fruithapje? Wie moet er rijden? Wie staat er achter de bar? Sturen jullie nog allerlei Excel-bestanden? Nee toch? De teamondersteuner maakt hier de taken aan en de (ouders van) teamleden lezen wat ze moeten doen.
  • Geld: hier kun je als teamondersteuner aangeven wie er hoeveel heeft ingelegd. Niet alleen handig voor de bierpot, maar denk ook aan de inleg voor een toernooi.
  • Verslag invoeren: een verademing met de huidige werkwijze, makkelijker dan dit kan haast niet.
  • Teamdocumenten: als je aan alle eerdere mogelijkheden nog iets wilt toevoegen...hier kan het.
  • Teamkalender: maakt de cirkel rond, je bent nu weer op de pagina waarop je begon na inloggen.
  • TIPS (nog niet operationeel): speciaaltje voor de teamondersteuner. Hier kunnen zij hun teamleden beoordelen op allerlei spelvaardigheden. De gestandariseerde beoordelingen worden in de centrale database bewaard waardoor een ontwikkeling helder tot uiting komt voor alle betrokkenen en er een beter, betrouwbaarder beeld is van het functioneren van het teamlid. Van onschatbare waarde voor de selectieprocedures.

En de toekomst brengt
Waarschijnlijk nog een flink aantal uitbreidingen waarmee je nog makkelijker je eigen zaakjes en die van je team kunt regelen en inzien. Op de rol staat nog:
  • Fotoalbums: foto's per team welke met de App zijn gemaakt, maar ook foto's welke het team via Lisa Team heeft geplaatst.

Als het inloggen niet lukt kunt u altijd een bericht sturen naar de webmaster.

Johan den Ouden, 2-11-2014 @ 11:14:42
Ik zie dat de documenten in het afgeschermde gedeelte zitten, ziet er mooi uit allemaal!

Johan den Ouden, 2-11-2014 @ 11:07:46
Oké maar er zijn ook documenten zoals notulen e.d. die op de site staan achter een login. Daar kan je dan niet meer bij toch?

Brian Landman, 2-11-2014 @ 6:49:49
Mooie opzet en zeer duidelijk Goed gedaan Rene

René Snel, 1-11-2014 @ 21:47:53
Johan: dit is hiervoor on de plaats gekomen. Verreweg de meeste functionaliteit uit de vorige inlog is gehandhaafd, én er is een aantal mooie nieuwe opties bijgekomen.

Johan den Ouden, 31-10-2014 @ 23:00:34
Hoe kan je nu nog inloggen op de HVS site zelf?