#

Priscilla en Jip naar het Nederlands Kampioenschap Shoot Out

14-6

Afgelopen maandag was het zover, de dag van de Districtskampioenschappen Shoot Out regio Zuid-Holland.

Met drie jongens, David JB1, Jasper JD1 en Robin JB1 en drie meisjes Cyra MB3, Priscilla MD2 en Jip MD1 kwam HV Spijkenisse aan de start samen met alle andere shoot out specialisten van alle clubs uit de regio Zuid-Holland.

David en Jasper redde het net niet in de voorrondes en moesten het doen in de herkansing maar bleven daar uiteindelijk steken al lukte het ze wel om af en toe even te laten zien waarom ze de sterkste van HVS waren.

Keep Robin haalde wel meteen de halve finale maat moest daar op één goal verschil de latere finale winnaar voor laten gaan! Hij baalde daar goed van maar oh oh wat had hij zijn best gedaan en pakte hij gewoon heel veel mooie ballen.

Bij de dames stond Cyra bij de voorronde heel sterk te keepen maar, de concurrentie is gewoon heel groot dus wachtte haar een herkansing. Op een haar na lukte het haar niet om de halve finale te bereiken en zo eindigde voorlopig haar shoot out en het hockeyen bij HVS, want ze gaat het volgend seizoen bij HC Schiedam proberen. Heel veel succes daar Cyra!

Het lukte Jip om de voorrondes te winnen door alle 6 haar shoot outs te maken en meteen door te gaan maar de halve finale. Daar deed ze het nog eens dunnetjes over en kwam in haar poule als eerste door naar de finale.

Priscilla die ook goed op dreef was lukte dat net niet maar door in de herkansing soepel langs de keepers te gaan plaatste ook zij zich voor de halve finale. Doordat ze daar haar sterke reeks voort zette stond ook zij naast Jip in de finale. Bijzonder knap als je bedenkt hoeveel meisjes er in Zuid-Holland hockeyen!!

In de finale stonden ze tegenover keepers van grote klasse (Klein Zwitserland MA1) en werd er maar weinig gescoord. Toch lukte het Jip om op de gedeelde tweede plek te eindigen en Priscilla op een gedeelde derde plek! Wat betekende dat ze Zuid-Holland en natuurlijk HV Spijkenisse gaan vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap. Voor Priscilla dubbel zo leuk want die gaat ons daar samen met David ook nog eens vertegenwoordigen op het NK Scoop!

 

Jongens en meisjes heel veel succes op zondag 23 juni in Amstelveen tijdens het NK!

Jip & Priscilla 23 juni naar NK Shoot Out in Amsterdam
 
14-6-2019 Technische Commissie

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Super! Heel veel succes!

Anouk Snel17-6-2019 @ 14:36:00

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?