Teamfoto uploaden?
Ondersteuners loggen in en plaatsen bij Overzicht onder Ik.
Natuurlijk een kopie naar de webmaster.
Nog geen verslagen.
Jongste jeugd coördinator
De agenda is leeg
Scheidsrechters

Wil je beter hockeyen? Ga fluiten!

De scheidsrechtersplanning vind zo vroeg mogelijk in de week plaats. Scheidsrechters die verhinderd zijn om de wedstrijd te fluiten waarvoor zij zijn opgesteld, dienen zelf voor vervanging te zorgen en deze door te geven aan de arbitragecommissie.

Schakel eventueel jouw teamcoach of manager in als het niet zo snel lukt een vervanger te vinden. De arbitragecommissie gaat geen vervanger aanstellen als je verhinderd bent! Mailtjes sturen daaromtrent heeft dus geen enkele zin. Je bent en blijft verantwoordelijk voor de aangewezen wedstrijd!

Indien je niet kunt komen fluiten op de dag of tijdstip dat je aangewezen bent, mag je altijd ruilen. Het liefst met een teamgenoot, omdat je daarmee 'eenvoudig' kunt ruilen. Ruil je met iemand uit een ander team is het misschien lastiger om weer 'terug' te ruilen.

Ruilbeurten kunnen alleen dan geregeld worden wanneer beide betrokkenen een mailtje aan de arbitragecommissie hebben gestuurd.

Als je het ruilen niet doorgeeft blijft de wedstrijd op naam staan van de oorspronkelijk opgestelde scheidsrechter. De ruiling is pas definitief als de naam in het wedstrijdschema is aangepast.

Kunt je op een bepaalde datum niet fluiten geef dat dan tijdig door. Minstens een week van te voren. We kunnen bij de aanstellingen daarmee dan rekening houden. Ook als je voor lange tijd geblesseerd bent.

Voor de coaches/managers; herinner voor het fluiten ingedeelde spelers uit je eigen team er in de wekelijkse training aan dat ze moeten fluiten komende zaterdag.

A- en B- jeugdleden zijn verplicht om enkele keren tijdens het seizoen een wedstrijd te fluiten, op een heel veld, op dagen dat ze zelf thuis spelen. Ook als je je kaart wat later haalt, word je ingedeeld om bij lagere/jongere teams te fluiten. Wij proberen zo eerlijk mogelijk de kinderen in te delen zodat iedereen uiteindelijk evenveel gefloten heeft in een seizoen.

GOED OM TE WETEN je wordt altijd ingedeeld om te fluiten, met of zonder kaart.

Het niet opvolgen van deze regels cq het niet verschijnen bij een wedstrijd waarvoor je bent aangewezen, zal tot maatregelen leiden. Bijv. minder speeltijd, ook word je dan opgeroepen om extra te fluiten voor het opdoen van de nodige extra ervaring.

Ten slotte: als je beter wilt hockeyen, ga dan (vaker) fluiten! Fluiten is leuk om te doen en een goede spelregelkennis zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen fluit.

Dus doe de cursus bij Wietske en ga je kaart halen, als het examen samenvalt met je training dan heeft het examen voorrang.

Vrijwilligers arbitrage

Een aantal leden is bereid om tegen betaling van 10 euro (7,50 voor de vrijwilliger, 2,50 voor de club) en indien het ze uitkomt, wedstrijden voor je te fluiten. Je kunt deze vrijwilligers benaderen via [email protected]. Let op: het blijft zaak om er voor te zorgen dat de ruiling in het wedstrijdschema verwerkt is. Tot die tijd blijf je zelf aansprakelijk voor de fluitbeurt. Zie ook hierboven.

Wil jij ook op de lijst met vrijwillige scheidsrechters? Stuur dan een bericht naar de webmaster.