Dames 2 - LOHC D9: 7 - 0

Gespeeld op: 20-9-2020

Vandaag ook weer een thuiswedstrijd voor onze meiden. Het is heerlijk weer en we zijn eerder op de club om ons dames 1 aan te moedigen, en dat hebben ze hard nodig want ze komen helaas met 0-1 achter te staan tegen Derby.

Uiteindelijk weten zij de 3 punten helaas niet in Spijk te houden, op naar 3 punten volgende week meiden!

Na de teambespreking gebruiken we een stukje van veld 2 om de warming-up te doen en als dames 1 het veld af komt kunnen wij het veld op om in te slaan.

Het is heerlijk weer en als Leiden onze club ook heeft gevonden kunnen we aan de slag.

Het eerste kwart schieten we uit de startblokken en binnen een paar minuten zetten we, door een mooie aanval over rechts waarbij Amy de bal de cirkel in brengt en Evelien de beslissende eind tik geeft, de score op 1-0. Het spel ziet er verzorgd uit en Leiden heeft duidelijk nog wat opstart problemen. Een tweede goede kans waarbij onze meiden een strafcorner krijgen. Eef stopt en Tessa zoekt precies de linker hoek uit, wat een lekkere uitvoering! Maar de meiden van Leiden proberen er onderuit te komen en de arbitrage keurt het doelpunt af. Hierna vervallen we even in de oude gewoonte van het brengen van de bal naar een ander. Maar meiden daar is het vandaag veel te warm voor, en buiten dat is het niet ons eigen spel spelen. Lekker tikken en op snelheid deze meiden van Leiden zoek spelen.

Doordat onze meiden van spel veranderen krijgt Leiden een kansje en het is Julia die een stick daarbij tegen haar kaak ontvangt. Het valt uiteindelijk gelukkig mee maar wel fijn dat in de kwart rust even kunnen herstellen.

Het tweede kwart pakken we door en is het ook nu weer Evelien die het doelpunt maakt, daar is de 2-0 dan eindelijk. En als onze meiden doorduwen, de kom weer lekker neerzetten en het spel verleggen komen die kansen vanzelf.

Tessa stoomt op en met een schitterende backhand laat ze de keeper van Leiden schrikken maar zij krijgt de bal nog over het doel verwerkt. Maar als Tessa de volgende corner weer mag slaan staat de 3-0 op het score bord.

Een prima voorsprong om de rust mee in te gaan.

Na rust speelt leiden full press, of eigenlijk is dat wat ze proberen neer te zetten. Onze meiden voelen achterin iets meer druk. Maar samen komen onze meiden er prima uit. Super mooie aanvallen worden opgezet en met een inzet van

200% gaan alle meiden er voor, top om te zien en wat ik vorige week al mee gaf: fouten maken mag en gaat gebeuren maar ik wil van iedereen zien dat je het weer goed probeert te maken. Nou ik heb vandaag niemand zien verzaken, wat een inzet meiden! Trots op jullie.

Ook nu is het Tessa die de bal binnen schiet en zo hebben zowel Evelien als Tessa 2 treffers op naam vandaag.

Maar we hebben nog alle tijd om deze score uit te breiden. In het 3e kwart weet Evelien de 5-0 te maken en nu is het vooral voor mij zaak dat ik die nul hou, want wat zou dat zonde zijn.

De laatste 17 en een halve minuut beginnen en onze meiden zetten nog even aan. Een prima onderschepping van Esmee en daar vliegt de 6-0 binnen. Leiden neemt de afslag en als Julie de bal onderschept gunt ze Amy het doelpunt. Onze meiden zetten hier even een score van 7-0 neer, hoe lekker voelt dat!

De laatste 10 minuten is het slordig en rommelig, geven onze dames nog even wat ballen weg. Maar we weten de schade te bepreken, dit is nog wel een aandachtspuntje meiden. Zeker in die laatste minuten scherp blijven en slim die wedstrijd uitspelen. Geen paniek en veilige ballen spelen. Maar ach wat zeur ik ook het is  heerlijk om Leiden zo van de mat te spelen op ons eigen veld.

Komende zondag voor het eerst een uitwedstrijd in deze competitie, uit bij Barendrecht gaan we op zoek naar de punten.

HC Schiedam D8
Hockeyclub Barendrecht D2-O