Hockeyclub Barendrecht D2-O - Dames 2: 0 - 5

Gespeeld op: 27-9-2020

Voor het eerst op een ander veld dan thuis, uit naar Barendrecht. De hele week al in de weer met wie rijdt en wie rechtstreeks gaat, maar alles op tijd geregeld. Op het moment dat we op de parkeerplaats bij HVS staan toch nog wel wat spanning want onze meiden kunnen en mogen vandaag allemaal spelen op Renée na die volgende week weer aansluit. Maar bij dames 1 is het een ander verhaal. En nu komt de kracht van de selectie naar boven, Harry maakt het besluit en zo zal Reese vandaag minder bij ons in actie komen om vanmiddag bij dames 1 te knallen. Dan blijkt dat nog een centrale verdediger van dames 1 niet kan spelen vandaag en gaat ook Floor door na de wedstrijd bij dames 2 om in te vallen, helaas raakt Floor geblesseerd in onze wedstrijd en is het Amy die haar plek inneemt.

Zo zijn nog voor half 10 alle problemen opgelost en kunnen we focussen op de krachtmeting met Barendrecht.

Vroeg het veld op en 4x 50 heen en weer, tuuttuut daar komt Sandra voor de warming-up, just in time.

Als iedereen wakker is kunnen we spelen, Barendrecht heeft afslag zodat onze meiden direct de full press neer kunnen zetten. De press staat en gaat goed, maar dit is wel even een andere tegenstander dan de afgelopen 2 weken. Onze meiden moeten even schakelen maar geen enkel probleem. Als we op stoom zijn testen we Dries de keeper van Barendrecht een aantal keer goed uit. Maar Dries heeft veel ervaring en onze meiden komen daar niet zomaar langs. Evelien weet als eerste de bal in het doel krijgen maar er zat stiekem ergens een voetje van, ik meen, Amy tussen, dus dat feest gaat niet door. Diep in het tweede kwart wordt Harry toch een beetje zenuwachtiger, we zijn hier de bovenliggende partij en bepalen volledig het spelbeeld maar om te winnen moeten we wel scoren.

Er wordt geweldig druk gezet en keer op keer vangen we de ballen op. Iedereen geeft een team genoot rug dekkingen en het speelt gewoon lekker en vrij als je weet dat de ander achter je klaar staat om te helpen. Driehoeken vliegen Barendrecht om de oren en die meiden komen niet in hun eigen spel.

Maar wanneer valt dan dat bevrijdende doelpunt? Het is onze Floor die heerlijk opent op Julie en daar is dat lang verwachtte doelpunt dan. Net voor de rust maakt Julie de 0-1. Dit gaat goed komen.

Na rust gaat Barendrecht hoger op spelen en proberen zo onze spelwijze over te nemen door een full press neer te zetten. Ik denk dat het een minuut of 2 geduurd heeft voor al onze meiden dit doorhadden en direct werd er omgeschakeld zodat Barendrecht niets meer te vertellen had. Floor D wordt ingespeeld, die zet de keeper volledig op het verkeerde been en maakt heel beheerst en rustig de 0-2. Daarna krijg ik in het doel kippenvel van de mooie aanvallen die ik voor mij zie. Alles klopt en alles wat deze meiden ooit geleerd hebben komt tot uiting. Hier staat een TEAM!

Het is opnieuw Floor D die nog in het 3e kwart de 0-3 maakt.

Het 4e kwart komen we iets meer onder druk te staan omdat Barendrecht alles op alles zet om nog aan te haken en moet Nico even 2 keer voorkomen dat er gescoord wordt. Maar onze meiden komen er goed mee weg en kunnen het mooie spel weer doorzetten. Tessa scoort haar eigen strafcorner rebound, en wat een mooie bal!

Als Evelien even wil wisselen is Gerard het er niet mee eens, dat mag pas als ze gescoord heeft. Eef heeft deze wedstrijd niet echt het geluk aan haar zijde en daardoor wat kansen op Dries afgevuurd maar nog niet gescoord. Maar met nog 5 minuten te spelen haalt ze de trukendoos nog 1x open en slaat een half hoge bal zo het net in.

Daar is dan de 0-5 en onze meiden winnen vandaag met een prachtige wedstrijd en vol overtuiging, uit bij Barendrecht.

Ik heb vandaag een top team gezien en zo ongelofelijk veel talent. Na het eerste kwart al een mooi compliment van de tegenstander. Trots op jullie meiden! En niet alleen door een goed gespeelde wedstrijd maar ook trots op de veerkracht en volwassenheid van deze jonge meiden die door alle randvoorwaarden toch even op de proef gesteld worden. Met deze positiviteit in het team gaan we er een vreselijk mooi seizoen van maken.

HC Schiedam D8
LOHC D9