Dames 2 - R.H.V. Leonidas D18: 13 - 0

Gespeeld op: 4-10-2020

Vandaag weer vroeg uit bed, maar we mogen wel op ons eigen vertrouwde veldje spelen. Na de verscherpte coronamaatregelen mogen we het clubhuis niet meer binnen en met het weer van vandaag is dat geen pretje. Alle paraplu’s die te vinden zijn  worden gebruikt om nog een heel klein beetje droog het veld op te kunnen.

Het regent pijpenstelen en zelfs de lampen moeten aan tijdens de wedstrijd, welkom Herfst.

Onze meiden zijn vandaag met het volledige team, niemand geblesseerd dus helemaal top. Maar tijdens de warming-up raakt Floor helaas geblesseerd en kan zij vandaag niet meer in actie komen. Zo beginnen we de wedstrijd met 15 meiden. Maar onze dames mogen niet klagen want Leonidas heeft geen enkele wissel en bij het zien van deze team samenstelling wijzigt Harry op het laatste moment nog even de opstelling. Achterin 1 op 1 en dan de linie doorschuiven. Even gemopper van wat meiden, maar wel een goede beslissing.

Al heel snel blijkt dat onze meiden een maatje te groot zijn voor Leo en gaan we vandaag hier even een monster score neerzetten. Al binnen 7 minuten staat het 2-0 voor onze meiden. En bij beide doelpunten is het Tessa die binnentikt. Het eerste doelpunt wordt gemaakt uit een strafbal die heel netjes op snelheid hoog op de plank rechts van de keeper binnen geschoten wordt. Onhoudbaar voor een keeper, prima Tessa!

Na deze 2 doelpunten zakken we iets in en spelen we weer heel even het ‘oude’ spel. Is het doordat de regen nu echt met bakken naar beneden komt of zijn we gewoon even minder geconcentreerd? Feit is dat onze meiden weer veel te veel aan het lopen zijn met de bal, hop bal tempo omhoog en veilige passes zoeken dan komt de rest vanzelf. In het 2e kwart zijn onze meiden weer scherp en gaat het direct veel beter. Het is Renée, die net hersteld is van een blessure, die de 3-0 uit een rebound achter de keeper weet te krijgen. Ze heeft de smaak te pakken en laat even zien wat ze in huis heeft. Ze maakt namelijk in deze helft nog even 2 doelpunten en zo gaan onze meiden met een 5-0 voorsprong de rust in.

Maar onze meiden laten na rust Leo zeker niet hockeyen. Door tot het einde en meer doelpunten maken is het advies. Ook na rust is het Renée die scoort door een prachtige cross pass van Esmee. Een geweldige aanval die onze meiden op een 6-0 voorsprong zet.

Leo is moe gespeeld en een aantal meiden probeert nog wat, maar ze fungeren niet meer als team. Onze meiden daarentegen zijn de afgelopen weken super gegroeid, individueel maar vooral als team. Ik zie Julie knokken voor Evelien, ik zie Jasmijn sprinten voor haar leven om Anouk rugdekking te geven, ik zie Iris een strafcorner uitlopen zoals ze nog nooit deed en ik zie Ellen en Reese samen beslissen wie er voorstop gaat staat en wie laatste vrouw.

Een aantal strafcorners gekregen in de wedstrijd en ook nu weer een corner, afleggen naar links en daar is dan weer een doelpunt van Tessa.

Onze meiden zetten steeds hoger de druk neer en Leo heeft moeite om er onderuit te hockeyen. Als Esmee de bal onderschept weet ze hem feilloos in het doel te werken en met nog 17 en een halve minuut te spelen staan onze meiden met 8-0 voor.

In het laatste kwart maken onze meiden de meeste doelpunten, dit omdat we naast techniek vooral conditioneel heel veel in huis hebben. Evelien zet de stand op 9-0 en ach dan kun je als voorstopper toch ook best nog een keer scoren….10-0 door Tessa.

Onze meiden zijn op dreef en gaan maar door 11-0 door Amy, 12-0 door Julie die ook echt een lekkere wedstrijd speelde. En in de laatste minuten maakt Esmee de 13-0.

Wat een uitslag meiden, heb bijna medelijden met Leo. Hopelijk kunnen we dit seizoen gewoon alle wedstrijden spelen #corona dan gaan we absoluut promoveren naar de 2e klasse res. En ik denk van niet, maar het is mogelijk dat het doelsaldo de doorslag kan geven, nou niemand in de poule staat er op dit moment zo goed voor als onze dames.

Ga zo door en blijf werken voor de resultaten, we zijn een heuse titelkandidaat!

HC Schiedam D8
LOHC D9