Hockey Club Rotterdam D5 - Dames 2: 0 - 6

Gespeeld op: 11-10-2020

Yes we mogen weer!

Na een week waarin op hockey gebied bij de selectie veel is gebeurd staan onze meiden toch weer de normale samenstelling op het veld bij HCR. Alleen Indy en Anouk zijn er niet bij vandaag….of zie ik daar 1 van de twee in de bosjes??

Floor gaat het vandaag weer voor het eerst proberen, nadat het vorige week in haar rug schoot. En Julie mag haar huis weer verlaten omdat haar corona test negatief was.

Vandaag zou dames 1 uit bij Catwijck spelen en door 2 corona gevallen zouden Evelien, Reese en Tessa niet bij onze meiden mee doen maar bij dames 1. Uiteindelijk is er voor dames 1 uitstel aangevraagd en kunnen deze meiden lekker bij dames 2 meespelen. En staat Harry langs de lijn om onze meiden te coachen.

We spelen vandaag op veld 7, een zand veld. Iedereen die mij kent weet dat ik graag op zand keep, maar voor de jonge meiden die ik voor mij heb staan kan zand best een uitdaging vormen. Gelukkig is het een prima veld en de weergoden hebben het ook nog even besproeid vanmorgen.

Het is voor het eerst dit seizoen dat onze meiden niet heel soepel uit de startblokken komen. We zijn te traag en laten het spel bepalen door Rotterdam. HCR zet druk op de achter speelsters en loopt de kom dicht waardoor ze een aantal keer kunnen onderscheppen. Onze meiden lopen te veel met de bal en geven lange ballen naar voren, linies sluiten niet lekker aan, kortom het loopt gewoon even niet. HCR zit er bovenop en krijgt zowaar de eerste kansen. Het eerste kwart is qua balbezit voor de tegenpartij. Maar onze dames beperken de schade en er valt gelukkig geen doelpunt. Als onze dames langzaamaan naar voren kruipen en de eerste kansen hebben is het duidelijk dat de keeper van Rotterdam ook wakker is en best een prima potje kan keepen. Oké plan B, deze keeper moet je dus vooral uitspelen. Evelien speelt zich in een tamelijk drukke cirkel vrij en vecht voor het doelpunt, gelukkig is ze niet alleen en staat Yoni haar bij. Het is de topper van vorige week Yoni die de openingstreffer maakt. Geen mooi doelpunt, een ouderwets rommelgoal. Maar dat hindert niet, yes 0-1.

Als we na het 1e kwart een preek krijgen van Harry is iedereen er stil van. Kunnen we dit gevoel en deze wedstrijd keren? Het spel wordt langzaamaan beter en zo ook de kansen die we creëren. Als de rebound van een schot op het doel bij Iris in haar stick beland haalt ze hard uit en staat de score op 0-2. Lekker en leuk dat het 2 meiden zijn die dit seizoen nog niet gescoord hebben. Hieraan zie je dat we als team samen spelen.

We gaan de rust in met een 0-2 voorsprong en ik heb er een goed gevoel over. Conditioneel zijn we zoals altijd de bovenliggende partij en dat is vooral vaak in het laatste kwart zichtbaar.

Na rust is er een super mooi 1-2 tje tussen Julie en Amy die samen de keeper volledig op het verkeerde been zetten en zo kan Amy de 0-3 eenvoudig afmaken.

Tessa die zoals altijd een centraal duo vormt achterin met Reese of Ellen heeft al best wat doelpunten gemaakt dit seizoen. Voornamelijk uit strafcorner situaties maar ook wat veld doelpunten. Zo stoomt ze nu op naar voren omdat er ruimte voor haar ligt. Ze komt over de rechterkant de cirkel binnen en haalt verwoestend uit, de keeper kan alleen maar de bal in het net zien vliegen want wat zit die bal er lekker in zeg! En zo staan we na Q3 met 0-4 voor.

Daarna is het gewoon lekker uit hockeyen en nog wat ballen erin leggen…

Met nog 17 en een halve minuut op de klok zet HCR nog even aan, maar deze meiden zijn vooral moe gestreden. Als ze voor de 10e keer geen afstand houden tijdens een vrije slag krijgen onze meiden een strafcorner. Als ik het mij goed herinner spelen we variatie 2, waarbij Jasmijn de bal intikt. Yesss nog een verdediger die scoort.

En nu Iris vandaag de smaak te pakken heeft gekregen is ze vaker op de juiste plek in de cirkel te vinden, dit keer om de 0-6 achter de keeper te werken.

Dan is het HCR die een kans krijgt, Reese trekt aan de noodrem en onze meiden krijgen een strafcorner tegen. Deze bal beland op een voet en in de laatste seconde van de wedstrijd 10 speelsters van HCR op de cirkelrand. Ze besluiten direct te slaan en met het puntje van mijn grote teen hou ik gelukkig ook vandaag de nul.

Het was niet onze beste wedstrijd, maar een 0-6 uitslag is een prima 3 punten hoor. Volgend weekend een vrij weekend en na de herfstvakantie hopen we deze reeks gewoon door te zetten 5 gespeeld 15 punten 35 doelpunten voor en 1 tegen. Alleen corona kan nog roet in het eten gooien, maar anders…. Op naar die koppositie!

HC Schiedam D8
LOHC D9