HV Victoria D12 - Dames 3: 1 - 3

Gespeeld op: 6-9-2020

Wedstrijd verslag HV Spijkenisse zondag 06-09-2020

 

 

Wedstrijd gegevens:

Victoria D12 vs Spijkenisse D3 tijd: 11:15 uur

 

Team gegevens:

Coach: John Koster

Aanvoerder: Robin Eijkels

1: Bianca van Herk (geblesseerd)

2: Mila den Ouden

3: Robin Eijkels

4: Mette Koopmans

5: Sabine de Jong

6: Michelle Driesen

7: Anouk Flantua

8: Laura Pors

9: Cally Koster

10: Eva de Koning

11: Alyssa van Doorn

12: Eline van der Mee

13: Amber Valkman (Afwezig)

14: Lisa Oosterdijk

15: Demi Boelhouwer (Afwezig)

16: Nikita van Herk

17: Christy Kouwenhoven (geblesseerd)

18: Lysanne Lebbe (gebleseerd)

19: Nicolette van Drunen (K)

 

Topscore klassement:

  1. Laura, Nikita & Michelle 1 Doelpunt

 

Kaarten klassement:

  • N.V.T.

 

Topper van de week:

 

Deze week is Alyssa topper van de week, om maar met de deur in huis te vallen als je een Kl… week als Alyssa achter de rug heb en je speelt dan zo’n wedstrijd, petje af! Je liep als een stofzuiger over het veld, pakte de ballen af, verdedigde mee, dan verdien je om even in het zonnetje gezet te worden. #liefdevanhetTEAM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actuele stand ten tijde van schrijven volgens Hockey.nl

 

Dames seinoren reserve 4e klasse, poule D

 

TEAM

Gespeeld

Gewonnen

Gelijk

Verloren

Voor

Tegen

Punten

1

Hudito D8

1

1

0

0

9

0

3

2

Spijkenisse D3

1

1

0

0

3

1

3

3

Roomburg D10

1

1

0

0

2

1

3

4

IJssel D3

1

1

0

0

1

0

3

5

Capelle D2

0

0

0

0

0

0

0

6

Rotterdam D6

0

0

0

0

0

0

0

7

Schiedam D10

0

0

0

0

0

0

0

8

Victoria D15

0

0

0

0

0

0

0

9

Ommoord D4

1

0

0

1

1

2

0

10

Pollux D4

1

0

0

1

0

1

0

11

Victoria D12

1

0

0

1

1

3

0

12

Leonidas D24

1

0

0

1

0

9

0

 

 

Verslag:

 

He he! Eindelijk vandaag zondag 6 september 2020 is het dan zover de 1e officiële competitie wedstrijd met het nieuwe team Spijkenisse D3. 198 dagen geleden werd het seizoen 2019-2020 abrupt gestopt door de overheid vanwege de pandemie genaamd Corona. Dit was en is nog steeds een gekke situatie met allerlei regels hoe hiermee om te gaan.

Nadat de teams waren ingedeeld (met de nodige indelingsproblemen welke HVS elk seizoen wel kent) zijn we gaan bouwen aan het team er wat er vandaag stond. We zijn eerder begonnen met de voorbereiding, 2 oefenwedstrijden gespeeld, om vandaag voor het “eggie” te kunnen starten.

Vandaag stond namelijk Victoria D12 op papier om verslagen te worden. Om 10:30 was het verzamelen bij Victoria. Daar was probleem nr 1 van de dag gelijk aanwezig “de nieuwe club shirts” deze hebben we afgelopen vrijdag mogen ophalen bij de club en tot onze grote verbazing waren er een x-tal shirts te klein. Gelukkig waren we al zo slim om de oude “beren shirts” mee te nemen welke in ons bezit zijn om zo toch vandaag in ons mooie geel op het veld te komen.

Nadat we ons buiten in een partytent hebben omgekleed gaan we richting Veld 2. Daar een korte bespreking gedaan van hoe we vandaag gaan starten in welke opstelling en wat te doen als onze tegenstander anders speelt dan we verwachten. Vorige week was hier enige onduidelijkheid over dus afgelopen nacht op me werk snel op papier gezet om het duidelijk te maken voor jullie.

Verder was de opdracht ga met plezier hockeyen en speel met elkaar over. Dan komt de rest vanzelf!

Eenmaal op het veld na te zijn warm gelopen diende probleem nr 2 zich aan: Waar zijn de ballen om warm te slaan en de maskers!!! Gelukkig zijn jullie allemaal goed voorbereid en kwamen er ineens uit meerdere tassen hockeyballen tevoorschijn, en onze inval keepster Nicolette had zoals ze dat altijd heeft in haar tas een set maskers van D2 gelukkig.

Om 11:15 was het dan zover de afslag kon genomen worden. We kwamen gelijk goed uit de start blokken. In dit geval een “slechte” voorbereiding is het goede werk :-) we lieten victoria gelijk weten dat wij hier voor 3 punten kwamen. De ene aanval na de andere aanval werd door ons ingeleid. Helaas moet ik toegeven dat ik afgelopen 2 jaar als coach erg verwent ben met een verslag als deze, in D2 werd en wordt dit door Nicolette gedaan. Hierdoor heb ik dus niet tot in detail alles onthouden en genoteerd waarvoor mijn excuses. Ik zal proberen om wekelijks alles bij te houden en een leuk stukje te schrijven.

Voor mijn gevoel kwamen door een mooie flats van Laura na een minuut of 10 op een score van 0-1, ons harde werk van de afgelopen weken werd beloond. Gelukkig bleven we door gaan met combinaties maken en ja hier en daar zag je dat dit nog niet perfect is, maar dat geeft niet. Zoals ik voor de wedstrijd aangaf speel met plezier en wees positief naar elkaar dan komt het spel vanzelf goed. Door de 0-1 stand werd victoria wel wakker ze kwamen langzamerhand ook steeds vaker bij onze cirkel en voor Nicolette werd het hierdoor ook af en toe druk voor haar neus. Ondanks dat victoria het probeerde om het ons moeilijk te maken door vooral “hoog” te spelen bleven we gefocust en ons eigen spel spelen. Dit resulteerde dat Nikita de 0-2 kon binnen tikken. Toen deze viel dacht ik oké dit kan een leuke middag worden als het binnen 17:30 min 0-2 staat, maar zoals iedereen weet binnen het hockey wereldje dit kan ook zomaar veranderen. Dat bleek ook zo te zijn victoria kwam ook bij onze cirkel. Bij een klein momentje van oplettendheid van onze verdediging en HEEL VEEL GELUK door de scheidsrechters wist victoria de 1-2  binnen te tikken. Het GELUK was een gevalletje #bollekant van de stick, helaas de scheidsrechters hadden dit beide niet gezien net zoals ze wel meer zaken niet zagen of wilde/durfde te fluiten.

Ondanks de tegengoal lieten we ons niet van de wijs brengen en bleven we ons eigen spelletje spelen je zag wel langs de kant dat de conditie bij sommige van ons niet 100% was maar daar hadden we gelukkig 3 wissels voor en konden we lekker door wisselen. Vlak voor rust kregen we een strafcorner mee. In eerste instantie werd deze door victoria goed tegen gehouden maar de rebound was voor Michelle, met een goeie slag hoog op goal had de keepster van Victoria hier geen antwoordt op en was het 1-3. Hiermee gingen we rusten, in de rust een aantal zaken besproken met elkaar blijf vanuit de organisatie hockeyen en maak de combinaties en ga niet in het spel van victoria mee “de lange bal” dat lopen we niet aan. Kwart 3 en 4 is er eigenlijk niet veel bijzonders gebeurt en hebben we de wedstijd gecontroleerd uitgespeeld.

Na de wedstrijd hebben we nog wat gedronken met zijn allen wederom gelachen over de maten van de warmloop shirts. Nadat Robin alle info had om dit met sport2000 en de sponsor te bespreken gingen we terug naar Spijkenisse met 3 punten in the pocket.

 

Meiden volgende week komt Ommoord bij ons op bezoek, ik weet zeker als we deze instelling van vandaag blijven volhouden gaan we een leuk seizoen te gemoed.

 

 

 

Jullie coach!

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
OMHC D4
R.H.V. Leonidas D24
HC Capelle D2-O
HV Victoria D15