Dames 3 - OMHC D4: 2 - 1

HV Spijkenisse D3 vs OMHC (Ommoord) D4 aanvang 12:15 uur

Coach: John Koster

Aanvoerder: Robin Eijkels

1: Bianca van Herk (geblesseerd)

2: Mila den Ouden

3: Robin Eijkels

4: Mette Koopmans

5: Sabine de Jong

6: Michelle Driesen

7: Anouk Flantua

8: Laura Pors

9: Cally Koster

10: Eva de Koning

11: Alyssa van Doorn

12: Eline van der Mee

13: Amber Valkman

14: Lisa Oosterdijk

15: Demi Boelhouwer

16: Nikita van Herk

17: Lysanne Lebbe (gebleseerd)

18: Nicolette van Drunen (K)

Topscore klassement:

1. Michelle 3 Doelpunten.
  2. Laura & Nikita 1 Doelpunt.

• N.V.T.

Deze week is Eva, Eva heeft na 6 jaar het hockeyen weer opgepakt, en hoe! Wat een passie, gemotiveerd en enthousiasme heb je. Je werkt keihard in het veld of je nu op middenveld staat of zelf is de spits het maakt je niet uit, je dwingt je tegenstanders om te knielen voor je J, en als de coach weggaat om te werken roep je over het hele veld even gedag GEWELDIG!

Zelfs het publiek vond dit leuk om te zien die gaven complimenten daarvoor.

Actuele stand ten tijde van schrijven volgens Hockey.nl

Dames seinoren reserve 4e klasse, poule D

Gespeeld

Gewonnen

Gelijk

Verloren

Voor

Tegen

Punten

Hudito D8

Spijkenisse D3

Capelle D2

IJssel D3

Roomburg D10

Leonidas D24

Schiedam D10

Pollux D4

Ommoord D4

Rotterdam D6

Victoria D12

Victoria D15

Eindelijk het is weer zondag wat betekent we mogen weer knallen. Als dat net zoals afgelopen zondag tegen Victoria D12 gaat dan komt het wel goed.

Deze week op de training even met elkaar de strafcorners besproken en er 3 in ons systeem verwerkt, want tegen Vitoria was het wel sneu dat we 8 strafcorners kregen en er geen rendement was. Dus afgelopen woensdag duidelijke afspraken gemaakt en deze zouden we dan ook vandaag als gaan gebruiken. Helaas is er niet vanuit een strafcorner gescoord maar vanaf de kant zag het er vele malen beter uit en geloof mij meiden dit seizoen gaan we hier zeker nog van kunnen profiteren tijdens een wedstrijd.

Vandaag om 11:30 verzamelen op ons eigen spotpark, de wedstrijd bespreking kunnen we niet meer in de MFR doen vanwege de corona regels. Dus zijn we naar het kleine veld gelopen en hebben daar ons gereed gemaakt voor de warming-up. Opstelling besproken en afgesproken om vandaar net zo te starten als vorige week.

Inmiddels waren we gereed om met de warming-up te starten alleen was Dj-1 klaar met hun wedstrijd dus konden we gelijk op ons wedstrijdveld beginnen.

Mette en Robin sloten iets later aan dit vanwege dat zij hun kunsten als scheidsrechter mochten laten zien en hierdoor niet om 11:30 aanwezig konden zijn bij het team. Deze meiden apart verteld waar ze stonden en begonnen ook aan de warming-up. Nadat iedereen warm was gelopen 2 rondjes en 3x huppelen ofzo was het tijd voor onze foto sessie. Jawel wij hebben bij dames 3 een eigen huisfotograaf. #Dames1heeftditnieteens

Nadat iedereen haar shirt aanhad was het bij het doel opstellen voor de team foto, daarna was het lekker een balletje slaan en inmiddels van Nicolette na een drankje met D2 weer helemaal in haar pak voor wedstrijd nummer 2 van vandaag. Nicolette was nog warm van haar eigen wedstrijd dus we konden gelijk met ons welbekende N-entje beginnen, op de voorhand en backhand hebben we ons lekker warm gelagen toen was het tijd voor de wedstrijd.

De tos verloren we en OMHC wilde graag van kant wisselen #psychologischeoorlogsvoeringofzo, nadat we van kant waren verwisseld namen wij de afslag. Direct vanaf minuut 1 lieten wij zien dat we in ons eigen huis de punten niet lieten meenemen door OMHC. Helaas vergeten we in deze fase van de wedstrijd 1 ding…… namelijk te scorenL.

Halverwege het 1e kwart wordt en een bal door de midden uitverdedigd deze wordt door OMHC onderschept en tegen de verhouddingen in staan we met 0-1 achter.

We pakken de draad weer op en laten ons niet van het veld slaan. We moeten er nu wel even voor knokken want doordat we ons zelf niet hadden beloont en OMHC onverdiend op voorsprong kwam liepen we even achter de feiten aan. De wedstrijd werd hierdoor rommelig en er werden veel lange ballen gespeeld. Dit was niet te belopen voor het middenveld en de voorhoede.

In de rust van kwart 1 naar 2 aangegeven geen lange ballen spelen maar in elkaar stick gaan spelen.

Dit pakte jullie goed op. Begin 2e kwart onderschept Cally een bal op het middenveld, ze loopt de bal goed op in haar loopt speelt ze hem door naar Nikita. Nikita speelt de bal vervolgens door op de meegelopen Michelle en daar valt de 1-1. Dit was een counter en een aanval uit het boekje meiden.

We bleven nu lekker door spelen en binnen 5 minuten na de 1-1 weet Michelle wederom de plank te vinden en de score is nu 2-1.

Lange tijd gebeurd er niks is het een hockeywedstrijd die nog 2 kanten op kan vallen OMHC blijft knokken en wij moeten knokken voor de 3 punten. OMHC weet zelf nog de 2-2 te scoren, in 1e instantie keurt de scheidsrechter hem goed maar na verweer van onze kant en overleg met de andere scheidsrechter wordt deze gelukkig afgekeurd. Tijdens de rust van kwart 3 naar 4 afgesproken dat we geen onnodig risico’s gaan nemen en de wedstrijd gaan uit hockeyen d.m.v. de bal lekker rond te laten gaan. De conditie ging nu ook opspelen vanwege het warme weer, gelukkig voor mij als coach hebben we 5 wissels, helaas voor jullie als spelers is dit vervelend omdat er veel gewisseld kan worden. Geloof me meiden ik probeer zo eerlijk mogelijk te wisselen maar als je een keer extra wordt geroepen is dat niet omdat ik je niet mag of slecht speelt maar vanwege dat we veel meiden hebben. #luxeprobleem De laatste 12 minuten van de wedstrijd was ik er niet en stond Randy langs de lijn om de wissels te doen en jullie naar de winst te begeleiden. #ThanksRandy

Op naar volgende week dan spelen we uit bij Leonidas om 10:55 wederom kunnen we dan gebruik maken van de kwaliteiten van Nicolette alvast dank daarvoor!

Jullie coach!

HV Victoria D12