HV Victoria D15 - Dames 3: 3 - 4

Gespeeld op: 4-10-2020

Wedstrijdverslag HV Spijkenisse Dames 3 zondag 04-10-2020

Victoria vs HV Spijkenisse aanvang 14:15

Coach: Bianca van Herk en Eva de Koning (vervangend)

Aanvoerder: Robin Eijkels

1: Bianca van Herk (geblesseerd)

2: Mila den Ouden

3: Robin Eijkels

4: Mette Koopmans

5: Sabine de Jong

6: Michelle Driesen

7: Anouk Flantua

8: Laura Pors

9: Cally Koster

10: Eva de Koning (Geblesseerd)

11: Alyssa van Doorn

12: Eline van der Mee

13: Amber Valkman (ziek)

14: Lisa Oosterdijk

15: Demi Boelhouwer

16: Nikita van Herk

17: Lysanne Lebbe (gebleseerd)

18: Nicolette van Drunen (K)

19: Indy Hager

Topscore klassement:

1. Michelle 6 Doelpunten.
  2. Nikita 4 doelpunten
  3. Alyssa 3 doelpunten
  4. Eline 2 doelpunten
  5. Laura, Lisa en Cally 1 doelpunt

Afbeelding met sport, spel, buiten, grasAutomatisch gegenereerde beschrijvingKaarten klassement:

• N.V.T.

Topper van deze week is Lisa. Lisa speelt iedere wedstrijd met volledige inzet en is echt een steunpilaar op het middenveld. Je bent altijd heel hard aan het werk om vrij te lopen, om de rest van het team te laten bewegen en gaten te creëren. Je zorgt er altijd voor dat je aanspeelbaar bent en vervolgens de aanval kan gaan openen. Naast dat je er altijd staat, heb je ook nog een onwijs harde slag waarmee je met gemak de voorhoede kan bereiken maar ook het goal. Ga zo door!

Actuele stand ten tijde van schrijven volgens Hockey.nl

Dames seinoren reserve 4e klasse, poule D

Afbeelding met tafelAutomatisch gegenereerde beschrijving

Zondag 04 oktober 2020, de dag begon met veel regen maar gelukkig was het droog toen wij op Victoria aankwamen. Amber moest zich helaas afmelden omdat haar vriend ziek was, Eva is de komende weken helaas uitgeschakeld vanwege een hernia. Om 13:45 verzamelde wij ons bij Victoria, vanwege de nieuwe maatregelen waren toeschouwers niet welkom. Een drankje achteraf zat er helaas ook niet in, maar de meiden kennende halen we dit thuis wel in.

De warming up werd gestart en het klaarstomen voor de wedstrijd begon. Hier kregen we wat langer de tijd voor vanwege het uitlopen van de wedstrijd voor ons. De opstelling werd gedeeld, er werden wat balletjes geslagen ter warming up en al snel moesten de teams zich gaan opstellen.

Het eerste kwart begon en al vrij snel viel de eerste bal in het goal. Doelpunt voor HVS door een fantastische backhand slag van Nikita. 0-1, een lekker begin! Het spel was wat moeizaam, we kwamen er niet lekker in en waren her en der wat slordig. Dit hield ons echter niet tegen om de 0-2 in het goal te krijgen dankzij een hele harde flatsj van Eline. Met 0-2 gingen we de eerste rustperiode in.

Er werd gefloten en het tweede kwart ging van start. We kwamen niet toe aan ons eigen spel, lieten ons leiden door Victoria en dat werd afgestraft. Ondanks dat we duidelijk beter waren, volgde gauw de 1-2 van Victoria en even later de 2-2. Dit kwart was duidelijk niet ons kwart, in de rust hebben we duidelijk besproken wat we moesten doen. Belangrijk is om ons eigen spel te spelen, hockeyen, korte pases en uitspelen. Daar zijn wij sterk in en moeten we het makkelijk mee winnen.

Het derde kwart ving aan. Een kwart waarin we het wederom moeilijk hadden, er was veel strijd tussen onze eigen meiden en de meiden van Victoria. De scheidsrechters leken ook anders te gaan fluiten en namen af en toe andere beslissingen dan eigenlijk volgens de regels van toepassing zouden zijn. Dit gaf veel frustratie aan beide kanten. De stand bleef 2-2 en ons eigen spel bleef uit.

Gauw naar het vierde kwart. We kwamen meer in ons eigen spel en begonnen te hockeyen. Je ziet direct verschil op het veld, al gauw kwam er een fantastische backhand hoge slag van Nikita en die zat er vol overtuiging in! Met 2-3 op het scorebord gingen we weer verder. Vervolgens knalde onze topscoorster Michelle de 2-4 erin met een mooie flats. En de wedstrijd leek binnen. Helaas brak Victoria nog één keer door wat resulteerde in de 3-4. Deze score is het gebleven.

Het was een pittige wedstrijd, we lieten ons uit ons spel halen, strafcorners werden niet benut en in het laatste kwart vielen een aantal meiden uit met blessure waardoor het aantal wissels zich beperkte tot 1 wissel. Dit vroeg veel van ons, want hierdoor moest je langer doorgaan. Maar ook deze wedstrijden moet je als kampioenschap kandidaat kunnen winnen en dit is gelukt! De 3 punten gaan mee naar Spijkenisse, komende week gaan we weer lekker trainen en ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Dit is een thuiswedstrijd, hopelijk helpt dit ons in het spelen van ons eigen spel. Dan zijn we (bijna) onverslaanbaar!

Veel liefs,

Eva, ook wel bekend als de Arjen Robben van Dames 3.

HV Victoria D12
R.H.V. Leonidas D24