Dames 1 - HC Gilze Rijen Dames 1

Gespeeld op: 29-8-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse donderdag 26 augustus 2021.

Wedstrijd gegevens:  oefenwedstrijd

15. Annika
  16. Jip (inval)
  17. Floor (inval)

• Als zowel je aanvoeder als je coach zeggen dat jij de topper bent van deze week dan kan ik er niet meer onderuit. Hoewel het voor mij nog niet helemaal juist voelde in de wedstrijd zelf, kon ik in het laatste kwart voorkomen dat Gilze rijen dichter bij kwam met 2 lekkere saves.

Topscorer:

• Jip 5 doelpunten
  • Annika en Naomi 2 doelpunten
  • Esmee, Evelien en Britt 1 doelpunt

Pechvogel van de week:

• Hoewel Lisanne nog steeds op de bank zit en Esmee in de wedstrijd op haar hand wordt getrapt, is het Elise die de pechvogel van de week is. Een stick op haar hand resulteerde in een blauwe pink die behoorlijk dik is.

Mutsie van de week:

• Waar Tessa, die haar stick in de kleedkamer liet hangen, vorige week nog goed weg kwam omdat deze categorie even van het verslag verdwenen was. Is het vandaag Naomi die deze titel verdient, niet iets om heel trots op te zijn hoor Naom….. Maar als je je bitje en je handschoen in je andere tas laat zitten dan verdien je de mutsie van de week.

• Caitlin 1x groen

• Oefenwedstrijd!

Onze meiden organiseerden een clinic deze morgen op de club voor de C, D, E en F jeugd. Het was een geweldige morgen waarbij 61 kids door onze meiden worden vermaakt met toffe oefeningen. De kids genieten volop en het geeft een heel mooi clubgevoel weer.

Na de clinic is het voor onze meiden even aanpoten, snel wat eten samen in de MFR. Tijdens de voorbereiding nog even een rokje, scheenbeschermers en shirt aandoen, snel schoenen wisselen en om 12.15 uur weer op het veld staan voor de warming-up.

Onze meiden pakken de focus weer en kijken nog even naar het nieuwe wisselschema dat in de dug-out hangt. Als de wedstrijd begint komen onze meiden direct onder druk te staan. Wat is dit?? Een team uit de 4e klasse doet wat wij nog niet hebben mee gemaakt. Oke we weten inmiddels dat we ook zwak kunnen starten in plaats van de start die we lieten zien uit bij Zoetermeer. De start is niet best maar ook het gehele 1e kwart is niet echt mooi. Is het de vermoeidheid na de clinic, is het het gebrek aan communicatie, is het het effect van 2x in de week een wedstrijd spelen, is het de gehaaste voorbereiding?

Achteraf bedenken we ons deze dingen, maar op het moment zelf is het gewoon bikkelen. Nico schreeuwt van achteruit de meiden op hun plek, maar het loopt niet lekker. De meiden vallen terug op de basis en het is goed om te zien dat die basis goed genoeg is om hier nu niet onderuit te gaan.

Onze meiden hebben een counter, want die snelheid zijn we gelukkig niet kwijt, en Esmee neemt de lange corner. ‘Onze” jonge Jip weet toch het doel te vinden. Zo staan onze meiden tegen het spelbeeld in 1-0 voor.

In de 2 minuten rust proberen we met het team te redden wat er te redden valt en we spelen een heel behoorlijk 2e kwart. Iets meer energie, maar het vlammende team dat ik de afgelopen 2 wedstrijden heb gezien is er vandaag niet of amper. Maar zoals ik al zei het 2e kwart gaat beter. Onze meiden durven weer te spelen. En er worden weer mooie aanvallen opgezet. Gilze rijen krijgt het lastiger. Onze meiden gooien het baltempo iets omhoog en gaan driehoekjes maken, eindelijk ons eigen spel. Een mooie bal van Caitlin op Britt, die geeft voor en Naomi maakt af.  Vlak daarna een strafcorner die door Esmee wordt voorgegeven en via de keeper bij Britt komt, en die scoort de 3-0.

Onze meiden gaan het een 3-0 voorsprong de rust in. Maar in de rust is niemand echt tevreden, het algemene gevoel is dat onze meiden net overal te laat zijn. Maar goed laten we naar de stand kijken dat is prima voor nu en laten we het in de 2e helft uitbreiden.

Het 3e kwart zetten we het spel voort dat we net voor de rust ook lieten zien. Meer overspel en elkaar opzoeken. Aanvallen zoals we dat vaker doen, ook nu een mooie opening van achteruit en ook nu is het Jip die doel treft, wat is die meid toch goed he!

Met een 4-0 voorsprong moeten onze meiden toch tevreden  zijn, zou je denken. En misschien gaat het daardoor dan weer even de verkeerde kan op. Gilze rijen heeft 3 spitsen vaak erg hoog staan, onze meiden spelen een systeem waarbij de achterhoede hoog staat om druk te geven. Maar op het middenveld loopt het vandaag niet helemaal oke en zo af en toe resulteert dat in een counter voor Gilze rijen doordat er een bal compleet doorheen schiet. Als de spits bij Nico staat met de bal in de stick, kan Nico niet voorkomen dat onze meiden een tegendoelpunt moeten incasseren. Jammer maar geen man over boord. Onze meiden hebben nog wat kansen op een doelpunt maar weten de bal niet achter de keeper te krijgen.

Het laatste kwart moet Nico nog even flink aan de bak. Onze meiden spelen geen mooi hockey vandaag en door wat slordigheden komt Gilze rijen nog 2x dicht bij een doelpunt. En kan Nico laten zien wat ze waard is.

Maar nog steeds is de basis goed van onze dames, we moeten er voor werken vandaag. Een potje waar we veel van kunnen leren. Geen mooi hockey maar wel gewonnen.

Donderdag spelen we uit bij Tempo’34 en zondag nog uit knallen tegen Wateringseveld voor het competitie seizoen begint.

Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1