R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1 - Dames 1

Gespeeld op: 2-9-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse donderdag 2 September 2021.

Wedstrijd gegevens:  oefenwedstrijd

14. Isabeau
  15. Annika
  16. Jip (inval)

• Al 2 wedstrijden was ze in de race om  topper van de week te worden, en vandaag verdient ze de titel helemaal. Met heerlijk verdedigend werk en goede loopacties is het Caitlin die de topper is, goed gewerkt meis!

Topscorer:

• Jip 5 doelpunten
  • Annika, Evelien en Naomi 2 doelpunten
  • Esmee en Britt 1 doelpunt

Mutsie van de week:

• Hesjes vergeten tot daar aan toe, want gelukkig heeft Harry nog wat nieuwe in de koffer zitten. De koffer die op bijzondere wijze ineens op de club tevoorschijn gekomen is…

Maar door het vergeten van de Box en dus inlopen zonder muziek verdient Annika wel de titel mutsie van de week!

• Caitlin 1x groen

• Oefenwedstrijd!

Oke zondag was niet onze beste wedstrijd maar de punten werden gemaakt. Dinsdag weer aan de bak al hebben we helaas door een belangrijk gesprek maar een uur getraind. En dan vandaag uit spelen bij Tempo’34.

Zoals jullie al gelezen hebben was de voorbereiding niet optimaal, de routine ontbrak, net als een aantal spullen. Ook het veld ontbreekt, door trainingen kunnen onze meiden alleen een kwart veldje benutten op het zand en ook nog eens zonder doel. Niet ideaal maar we moeten het er maar mee doen het is wat het is. Zonder muziek op de achtergrond lopen onze meiden warm. Als we om half negen op het juiste veld mogen wordt er eerst nog gesproeid en kunnen we nog snel een bal spelen op dit waterveld. De start van onze meiden laat te wensen over en Tempo laat weten dat ze gaan strijden om de punten.

Onze meiden staan direct onder druk, en komen er niet lekker uit. De viermans kom wordt wel gebruikt om rond te spelen maar er wordt geen aanknopingspunt gevonden om een aanval op te zetten. Het is dan ook in de beginfase dat Tempo de bal veroverd, een aanval opzet en een vrije slag in de 23 meter van onze meiden krijgt. De bal gaat rond en de links voor van Tempo mag uithalen, Nico raakt de bal nog maar deze verdwijnt alsnog in het net.

Dit is een nieuwe situatie voor onze meiden, direct al op een 1-0 achterstand. Hoe gaan onze meiden dit oppakken en met deze situatie om?

Het eerste kwart blijft verwarrend, want onze dames staan onder druk. En die druk brengt frustratie en irritatie met zich mee. Als het eindsignaal klinkt van het 1e kwart kunnen de koppies even bij elkaar om een verandering te weeg te brengen. En dat helpt, het spelbeeld veranderd en langzaamaan krijgt ons spel weer de overhand, Een aantal prima kansen vanaf de rechter kant, maar de keepster van Tempo staat daar niet voor niets en houdt haar team op de been.

Als de aanval over links de cirkel binnen komt weet Evelien de bal over de doellijn te krijgen en staan onze meiden weer gelijk.

Met nog 10 seconden op de klok spelen onze meiden de ene na de andere verdediger van Tempo uit maar net voor het doel getroffen kan worden is het de scheids die een einde maakt aan dit kwart en gaan de teams  de rust in.

In het 3e kwart mis ik nog steeds het vuur, onze meiden spelen matjes en wat afwachtend zelfs. Geen grote kansen voor onze meiden deze helft en dat hebben we aan onszelf te danken.

Tempo daarentegen krijgt een corner cadeau en als de bal van richting wordt veranderd staat Nico op haar verkeerde been. Tempo is maar wat blij met de 2-1 en onze meiden zullen nu echt een tandje bij moeten zetten.

De communicatie gaat moeizaam, er wordt amper gepraat maar ook het ontvangen van de aanwijzingen laat te wensen over. Ik mis een beetje het vertrouwen in elkaar. Waar we 2 weken geleden voor elkaar door het vuur gingen is het nu zwakjes en hoor ik zelfs verwijten in het veld. Kijk als je wint heb je natuurlijk altijd vrienden… maar dit zijn juist de momenten waarop dat vertrouwen in elkaar zo enorm belangrijk is.

Het laatste kwart gaan onze meiden met energie en opgeheven hoofd in, strijden voor wat we waard zijn. Even voel ik een heel klein beetje van die mooie energie en direct een goede aanval. Hou dat gevoel vast meiden!

Het lukt vandaag niet om winnend af te sluiten en het is goed om een keer een verlies met de groep te ervaren. Beter nu dat als het echt om de punten gaat.

Onze meiden leren veel van dit soort momenten al is het nu wel belangrijk om iets met dit gevoel en deze leermomenten wat te doen.

Niets aan de hand, wel werk aan de winkel. Niets gaat vanzelf, werken voor elkaar! Even balen en dan samen oplossingen zoeken, Op naar een mooie sessie morgenavond.

Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1