HC Pijnacker D1 - Dames 1: 6 - 0

Gespeeld op: 12-9-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 12 September 2021.

12-09-2021 7140 12:45 uur Pijnacker D1 Spijkenisse D1

15. Annika
  16. Jip
  17. Floor (invaller)

• Als je haar als aanvaller tegenover je hebt staan dan het je echt een hele zware wedstrijd voor de boeg. Want als je denkt dat je er net voorbij bent dan kom je haar vervolgens nog 6x tegen onderweg. Reese verdient vandaag de titel. Ze loopt op elke bal verdedigd of haar leven er vanaf hangt. Onze Reese kan na de wedstrijd niet meer op haar benen staan van de inspanning die ze geleverd heeft. Wat een topper ben jij!

Topscorer:

• Helaas is er niet door onze dames gescoord vandaag

Mutsie van de week:

• Er kan er vandaag maar 1 de mutsie zijn en die is al voor aanvang van de wedstrijd duidelijk. Harry vergeet Tessa bij de opstelling te zetten, niet echt handig, maar wel snel op te lossen gelukkig.

Pechvogel van de week:

• Onze Britt kan de eerste echte competitiewedstrijd niet mee spelen. De bal die zijn vorige week van HCWV op haar pink kreeg bleek harder dan gedacht. Helaas is haar pink gebroken en kan ze even niet mee doen. We missen je in het veld Britje

Toto topper van de dag:

• Door deze bizarre uitslag van vandaag is er diepgaand naar de ingezonden uitslagen gekeken. Met 1 punt door de voorspelling dat er in het laatste kwart niet gescoord zou worden wint Frans de dagprijs en de titel toto topper van de dag! Gefeliciteerd Frans.

• Geen kaarten vandaag!

• Iemand moet de laatste plaats bezetten. En weet je we kunnen nu alleen maar een stijgende lijn laten zien, dat is ook best oké.

Dinsdag super scherp getraind, prima meiden. Ook vrijdag een lekkere training gedraaid en daarna een lekker gezellig avondje op de club.

Maar vandaag gaat het dan echt om de punten. Vanaf oktober 2020 heb ik met smart uitgekeken naar dit moment, weer een competitiewedstrijd.

Het is mooi weer een graad of 22 en het zonnetje schijnt in Pijnacker als onze meiden arriveren. Ik zie wat gespannen koppies en ook ik voel dat ik weer op dit niveau mag spelen. In de kleedkamer bespreken we de tactiek en in welke samenstelling we gaan spelen vandaag. Wat onze meiden weten is dat Pijnacker vaak half court speelt en een scoop in huis heeft.

Warming up op het kleine veldje, want de wedstrijd voor ons is nog niet afgelopen. Als een eenheid komen onze meiden het veld op en de 2 muziek boxen van de beide teams klinken door elkaar.

Dan volgt het officiële begin van de wedstrijd door een line up, en ik krijg kippenvel van top tot teen.

Als de scheidsrechter fluit gaan beide teams op zoek naar de eerste 3 punten van dit seizoen. En het lijkt erop dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn. Een openingsschot van Pijnacker wordt opgevolgd door een aanval van onze meiden. Het spelbeeld gaat heen en weer, maar Pijnacker geeft meer druk op onze achterhoede. Langzaamaan komen onze meiden onder druk te staan.

Balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling van Pijnacker komt onze meiden duur te staan. De tackel back is niet meer aan te lopen en zo komen onze meiden de 1e fase van de wedstrijd met 1-0 achter te staan. Niets aan de hand, een achterstand is om te buigen geen probleem. Maar dan moet er in het 2e kwart wel een tandje bij.

En laat het nu volledig mis gaan in dat 2e kwart….. Onze meiden zijn het volledig kwijt en lopen kansloos achter de feiten aan. Pijnacker schakelt op en heeft onze meiden precies waar ze ze hebben willen. Met man en macht proberen onze meiden de schade te beperken maar als de 2-0 uit een rebound van een strafcorner komt en daarna ook de 3-0 uit een counter ons om de oren vliegt, gaat het echt goed mis. Onze meiden zijn de afspraken kwijt en werken wel maar vooral heel individueel. En als er dan 3 keer wordt ingestapt staan er vervolgens ook 3 meiden vrij, die op hun beurt de 4-0 in het doel weten te krijgen.

Nog voor de rust krijgen onze meiden de genade klap en is het 5-0 voor Pijnacker die geweldig de rust in gaat op eigen terrein.

Na een donderpreek en sinaasappel starten onze meiden alsof het 0-0 staat en er niets vergeven is. Gewoon laten zien die 2e helft dat we ook kunnen hockeyen meiden, die uitslag doet er niet meer aan toe. Laat zien wat we in huis hebben. Onze meiden beginnen veel beter aan die 2e helft en de eerste 10 minuten hebben onze meiden de controle. Pijnacker moet even schakelen door de verandering van dit spelbeeld. Een aanval die er doorheen komt, een breedte pass, een spelverlegging, samenspel ja onze meiden kunnen het echt wel. Helaas belonen we onszelf niet en dan is het extra zuur als onze meiden beter gaan spelen en Pijnacker weet een strafcorner te versieren. De corner gaat erin en er staat een stand van 6-0 op het bord.

Het laatste kwart is het balbezit 50-50 en vallen er geen doelpunten meer. Onze meiden weten Pijnacker uit de cirkel te houden maar komen niet meer aan aanvallen toe. De energie is bij beide teams op en de wedstrijd is gespeeld. Het zit erop de eerste wedstrijd van dit seizoen. En hoe graag hadden onze meiden deze wedstrijd met een hele andere uitslag willen afsluiten. Het zat er niet in, en er zijn een hoop leermomenten in deze wedstrijd. Een pittig verlies vandaag, maar met nog 21 wedstrijden te gaan geen man over boord. We zullen hard moeten werken en bij ons zelf te raden gaan wat we vandaag beter hadden kunnen doen.

Jammer de uitslag van vandaag, maar op naar dinsdag en dan vooruit kijken naar de thuiswedstrijd tegen Rapide. Koppies omhoog en met plezier uitkijken naar de volgende wedstrijd om punten te verzamelen.

Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1