Dames 1 - MHC Rapide D1: 2 - 3

Gespeeld op: 19-9-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 19 September 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

19-09-2021 7294 12:45 uur Spijkenisse D1 Rapide D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip

 

Topper van de week:

 • Het eerste doelpunt van het seizoen op je naam zetten. En heel hard werken tijdens de rest van de wedstrijd. Dan verdien je de titel topper van de week. Het is 1 van onze jonkies die hard moet werken en vandaag laat zien dat hard werken loont. Elise is vandaag onze topper!
   

Topscorer:

 • Elise en Jip beide 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • In de wedstrijd wordt Evelien door de keeper onder het veld geschoffeld van achter en krijgt dus een nominatie, maar ze kan gelukkig verder spelen.  En de pechvogel van deze week gaat naar Naomi die een stick tijdens de training tegen haar oog krijgt en bij het zien van al het bloed zich alleen maar druk kan maken over haar wenkie…  Ook zij kan gelukkig, wel met een fraai blauw oog, de wedstrijd spelen vandaag. En met die wenkbrauwen zit het wel goed hoor meis.
   

Toto topper van de dag:

 • Een iets normaler verloop van de wedstrijd zorgt ervoor dat we een gelijkspel hebben in de toto. Dit betekend 2 dag winnaars!  Robin en Monique jullie zijn de toto toppers van de dag! Gefeliciteerd en blijf voorspellen toppers.
   

Kaarten klassement:

 • Geen kaarten vandaag, alleen geel voor de coach van Rapide
   

Stand op dit moment:

 

 • Tempo’34 heeft er op dit moment 1 meer gescoord en we hijgen dus bij die meiden in de nek om de 11e plek op te eisen.

Verslag:

Voor het eerst weer een thuiswedstrijd en het is super Sunday op HVS. Vele teams spelen thuis, waaronder onze meiden en heren 1. Het is prachtig weer voor een mooie dag op de club en als het aan onze meiden ligt gaat het voor beide 1e teams 6 punten opleveren. De heren hebben nog een gezellige bbq geregeld en niets staat een top hockey dag in de weg.

Onze meiden zijn voor het eerst compleet, want ook Britt heeft van de week lekker mee kunnen trainen. Super snel hersteld die Britt!

De opstelling is bekend en onze meiden hebben er zin in. Voor onze wedstrijd speelt dames 3 op veld 1 en die meiden geven het goede voorbeeld door met 6-1 te winnen, deze punten blijven sowieso in Spijk.

Als onze meiden onder begeleiding van een prima muziekje het veld op gaan, bekruipen de zenuwen ons. Gezonde wedstrijdspanning en kijk eens wat een publiek langs het veld. Zo fijn dat dat weer mag. Een routine warming-up en vanaf minuut 1 zijn er twee mini’s van de week bij natuurlijk. Zoë en Jezebel uit meisjes 8 E1 komen onze meiden aanmoedigen en laten even zien hoe goed zij de bal breed kunnen leggen en kunnen scoren.

Dan mogen onze meiden laten zien wat ze waard zijn. En het 1e kwart gaat super van start. Onze meiden overrompelen Rapide gelijk. Scherp begin en direct in de aanval, op zoek naar die beloning. Rapide voelt de druk en moet alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Met deze opstelling hebben onze meiden iets meer rust achterin en kunnen we goed de aanvallen opbouwen. En dat gaat weer als vanouds, inspelen laten vallen, verleggen, inspelen en ruimte zoeken. Het gaat heerlijk en de kippenvel bekruipt mij weer eens. Wat kunnen die meiden toch hockeyen.  Het is gewoon wachten op het doelpunt. Maar Rapide die lange klappen hockey speelt weet er af en toe doorheen te beuken. Na een minuut of 10 ook een kansje voor die meiden. Dit beloofd een spannende pot te worden, een heel andere wedstrijd dan vorige week. Het 1e kwart weten beide teams niet te scoren, maar onze meiden voelen de energie.

Het 2e kwart is het spelbeeld iets gelijkwaardiger maar onze meiden spelen tactisch een betere wedstrijd dan de tegenstander. Met een idee gaan onze meiden op het doel af. Als er een mooie diepe bal vanuit het middenveld wordt gegeven is het Jip die er in geloofd en de bal op de achterlijn binnenhoudt. Ze geeft de bal voor en vanaf links is daar Elise die de keeper op het verkeerde been zet en het eerste doelpunt van dit seizoen maakt. Een siddering gaat over het veld, onze meiden hebben een heel goed gevoel. 1-0 op het scorebord, maar dat laat Rapide niet gebeuren. Die meiden worden feller en gaan ook op zoek naar een doelpunt. Pas laat in de 1e helft krijgen zij de beloning door een strafcorner. Als Reese zichzelf niet meer tegen kan houden, omdat het aanspelen wel erg lang duurt, lopen onze meiden met 3 spelers uit, maar als door de bliksem getroffen snelt Reese weer terug om haar verdediging te helpen en komen onze meiden onder de druk uit.

Rapide blijft doorduwen en haalt weer een corner, een hoge sleep die Nico weet te stoppen, een rebound die gepakt wordt maar dan gaat de bal alsnog het doel in en staan de meiden weer gelijk.

Rust onder de boom met water en wijze woorden, het gaat goed het gaat prima nu doorpakken.

Rapide schiet de startblokken uit en even lijken onze meiden zich erin te verslikken maar niets is minder waar. Daar komt weer een aanval en samen weten onze meiden bijna de 2-1 te maken maar de keeper voorkomt dat. Nogmaals proberen, verleggen en weer opnieuw opzetten. Onze meiden hebben zeker 60% balbezit. Rapide is veel feller dan in het 1e kwart maar niet iets om bang van te worden. Alleen die lange klappen kunnen voor gevaar zorgen. Veel van deze klappen worden in de kiem gesmoord, maar af en toe komt de bal er dan toch doorheen en moet iedereen als de wiedeweerga een tackel back lopen. Esmee sprint voor haar leven en weet een aanval te voorkomen, de volgende bal is het Reese die de aanval eruit haalt en ook Lisanne die deze wedstrijd een achterspeler is gaat er vol voor.

Maar in het 3e kwart kunnen we niet voorkomen dat Rapide vanaf de linker kant kan voorgeven en de bal tegen de plank weet te krijgen. Compleet tegen het spelbeeld in. In de 2 minuten rust weet Pieter de teamsfeer weer omhoog te krijgen en gaan onze meiden alles geven om nog een punt uit deze wedstrijd te slepen. Het 4e kwart beginnen onze meiden met een droomstart, Rapide neemt de afslag een onderschepping op het middenveld Jip wordt gezien en die meid maakt een doelpunt alsof ze nooit anders gehockeyd heeft als op dit niveau. Gelijke stand en dus 1 punt in Spijk, nog 16 minuten volhouden meiden.

Er ontstaat wat ophef doordat de coach van Rapide best wat meningen hardop deelt en uiteindelijk ontvangt hij een groen en direct gele kaart waardoor Rapide met 10 man komt te staan. Dit moet onze kans zijn meiden, maar niets is minder waar het is Rapide die een 1 op 1 met Nico komt te staan en het afmaakt. Zo staat er een 2-3 achterstand waar onze meiden tegenaan kijken. Onze meiden geven werkelijk alles die laatste minuten. Oorlog in de cirkel, gaan en volle druk, maar helaas moeten wij ons gewonnen geven en komt er geen doelpunt meer voor onze  meiden. Zo verliezen we ook deze 2e wedstrijd. Zuur omdat onze meiden er vandaag zo veel dichter bij zaten dan vorige week. Maar zo top om te zien dat het er echt wel in zit en dat die punten er echt zeker weten gaan komen. Van de week nog even fine tunen en op naar de volgende kans om punten te scoren. Vandaag net niet, volgende keer net wel. Onze meiden zullen moeten spelen op het scherpst van de snede en vooral met veel plezier om die puntjes te gaan pakken. Heb geduld en kom vooral de volgende wedstrijd weer kijken wat onze meiden gaan doen!

Na onze meiden winnen de heren heerlijk met 3-1, top gedaan mannen!  

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1