Noordwijk D1 - Dames 1: 2 - 2

Gespeeld op: 10-10-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 10 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

10-10-2021 7307 12:45 uur Noordwijk D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie (afwezig)

Mental coach: Pieter (afwezig)

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien (geblesseerd)
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Lisa

 

Topper van de week:

 • Onze aanvoerder neemt vandaag haar meiden op sleeptouw en geeft zelf het goede voorbeeld. Ze loopt op elke bal, is fel en laat zien dat ze het spelen in de verdediging nog niet verleerd is. Met top mentaliteit en veerkracht verdien jij vandaag de titel Annika!
   

Topscorer:

 • Jip 3 doelpunten
 • Evelien 2 doelpunten
 • Elise, Annika en Naomi allen 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Elise komt als eerste in aanmerking door een waterstraal die onder haar rokje beland en een error veroorzaakt waardoor ze nog even afwachtend blijft staan. En ook een nominatie voor Lily die, door een bal,  een blauwe vinger nagel heeft waar zoveel druk op staat dat ze er na de wedstrijd misselijk van is. Maar de echte pechvogel deze week is helaas Esmee die ten val komt en daarbij haar knie blesseert. Hopelijk valt het mee en kun je van de week weer aanhaken meid!

 

Mutsie van de week:

 • Vrijdagavond was de mutsie al bekend en gedeeld op onze insta. Voor iedereen die dat gemist heeft, meldt je even snel aan bij onze insta!! Lily was haar hockeyschoenen vergeten en moest op laarsjes inlopen. Gelukkig was haar moeder zo lief de hockeyschoenen even te brengen. Het leverde trouwens wel hilariteit op en een leuke foto!
   

Toto topper van de dag:

 • Wat een voorspellingen! En werkelijk niemand die het juist had. Punten verdeling geteld en herteld maar er zijn deze week maar liefst 4 mensen met 1 punt en meer is er niet gescoord. Frans voorspelde de topscorer juist, Harry voorspelde de eindstand van kwart 2 juist, Robin kwart 3 en Monique voorspelde dat onze meiden in kwart 2 1x zouden scoren. Gelijk spel net als onze meiden, dus geen toto topper deze week.
   

Kaarten klassement:

 • Tessa 1x groen, die stond er al. Maar vandaag speelt Reese te goed en moet even gaan zitten om de tegenstander de kans te geven iets aan de stand te kunnen doen. Reese loopt tegen een groene kaart aan.
   

Stand op dit moment:

 

 • 9e plaats nog steeds van ons!
   

Verslag:

Na even te hebben nagenoten van onze 3 punten afgelopen zondag moesten onze meiden dinsdag weer vol aan de bak. Lekker trainen en focus op zondag. De nummer 3 van de poule staat op de planning en ook nog eens uit. Fanatiek trainen en vrijdagavond de heren aanmoedigen bij de Silver cup.

Onze meiden zitten er lekker in en de sfeer is goed, dat biedt goede kansen.

Vandaag onderweg naar Noordwijk, Lisa is mee ter vervanging van Evelien die vandaag voor het eerst weer buiten is na goed ziek te zijn geweest. Evelien kiest na veel wikken en wegen voor het teambelang en geeft aan vandaag niet genoeg opgeknapt te zijn om 100% te kunnen spelen. Hiermee krijgt Lisa de ruimte om te groeien. Onderweg zien een aantal meiden nog even een stukje van de marathon in Leiden, maar als iedereen er is kan de voorbereiding beginnen. Lang geleden dan onze meiden tegen Noordwijk gespeeld hebben, dus lastig inschatten wat voor tegenstander er zo tegenover ons staat. Wel blijkt dat de club wat andere gewoontes heeft dan onze meiden gewend zijn, parkeerkaarten neerleggen voor we het veld op gaan, rondscharrelende hond die uit de bidons drinkt en legionella in de douches. Ach ja wat maakt het uit, we komen voor de punten.

Als onze meiden de iets wat korte warming-up doen komt ook nog eens van alle kanten water de grond uit zetten. En waar Lily dit keer de dans ontspringt is het nu Elise die druipend aan de wedstrijd begint.

Maar onze meiden hebben ondanks alles een droomstart. Direct druk naar voren, geen enkele twijfel wij gaan het Noordwijk hier heel erg moeilijk maken op hun eigen veld. Die meiden gaan hier niet zonder slag of stoot 3 punten pakken. Onze meiden weten binnen 6 minuten een voorsprong te pakken door een voorzet van Naomi en Jip maakte het heerlijk af. Onze meiden weten niet wat ze overkomt, wat voelt dit heerlijk. 0-1 en nu doorpakken. Noordwijk is een team dat fysiek hockey speelt en lange klappen naar voren geeft in de hoop dat er een bal doorschiet. Er komt een vrije slag buiten de 23 meter en de lange klap komt, schiet door en met wat geluk weet de spits met haar back-hand te tippen. Maar de bal verdwijnt niet in het doel maar tussen de spullen van Nico, met wat stuntwerk komt de bal los, maar is het weer die gehaaide spits die de bal alsnog intikt. En zo staan onze meiden dus weer gelijk, weg lekkere voorsprong. Maar alsof er niets gebeurd is zetten onze meiden dit spel door en spelen we echt fantastisch hockey. Het zijn zeker in het eerste kwart vooral Lily en Britt die echt laten zien wat ze in huis hebben. Zo mooi om te zien dat dit team hier aan het vlammen is, elkaar helpt, rugdekking geeft en coacht. Noordwijk komt niet aan hockeyen toe en komt met de schrik vrij als Naomi een bal op de paal speelt. Maar het eerste kwart blijft het 1-1. In het tweede kwart probeert Noordwijk meer energie te leveren, maar onze meiden hebben alles onder controle en zijn op jacht, op zoek naar dat doelpunt. Een paar keer dichtbij, maar net niet. Niet in duels verzanden want dan krijg je een beuk toch Britt? Onze meiden spelen het eigen spel en wij kunnen dat als geen ander. Noordwijk heeft geen passend antwoord klaar en opnieuw en mooie aanval. Ditmaal over rechts en ook nu is de assist van Naomi en maakt Jip de 1-2. Wat is het toch een mooi gevoel om een voorsprong te hebben. De druk staat goed en keer op keer kunnen onze meiden onderscheppen, geen gevaar achterin en vooruit hockeyen. Middenveld biedt zich prima aan en de voorhoede zakt terug om mee te verdedigen als dat moet.

Onze meiden spelen een goede eerste helft en dat is ook terug te zien op het score bord. 3e kwart is de afgelopen weken een minder goed kwart van onze meiden, maar vandaag zijn we scherp, ongelofelijk scherp. Het 3e kwart is misschien wel het kwart waarin we het meest te vertellen hebben en domineren het spel hier en nu. Geen enkele kans voor Noordwijk op de gelijkmaker. Maar onze meiden scoren helaas ook niet. Onze meiden spelen heel volwassen en horen en zien elkaar. Begin van de 3e helft heb ik het gevoel dat we dit niet meer uit handen gaan geven, die 3 punten gaan mee naar huis!

Maar als het 4e kwart begint speelt Noordwijk alles of niets en krijgen onze meiden corner na corner tegen. De controle moeten onze meiden uit handen geven, die ligt nu bij de scheidsrechter. Blijft bijzonder als je ineens tegen 13 man staat te spelen. Maar ook hierin zijn onze meiden super gegroeid. De focus ligt op het hockeyen en ja de afleiding is er daar ontkomen we niet aan. Maar wat een mentaliteit van onze meiden die inmiddels, door het uitvallen van Esmee in het 2e kwart met een knieblessure, al 2 kwarten met een andere achterhoede dan normaal staat te spelen. Keer op keer wordt de corner eruit gehaald, dan is het Annika die er tussen zit, vervolgens loop Reese de bal eruit, daarna haalt Tessa de bal van de lijn, dan heeft Nico het schot op het doel. Maar dan…. Knalt de bal het net in en geeft de scheidsrechter een doelpunt aan. Het eerste schot hoog in de touwen, het zal toch niet? De scheids kan niet anders dan op deze beslissing terug komen. En nog steeds staat de 1-2 op het bord. Onze meiden geven alles en dat valt Noordwijk ook op. Die meiden worden even geholpen doordat Reese een groene kaart pakt door iets dat ik niet gezien heb, en zij waarschijnlijk ook niet…. Onze meiden moeten overleven met 10 spelers en ook die fase overleven we door samen alles op alles te zetten.

Een klein goed makertje is dat ook Noordwijk even met 10 man komt te staan, en onze meiden daardoor kunnen herpakken. De belegering van Noordwijk gaat door en met nog 1 minuut en 50 seconden te spelen weten zij een back-hand schot in de korte hoek te spelen, Nico raakt de bal nog maar de 2-2 is een feit. Onze meiden balen enorm en even voelt het als verliezen. Want wat is er gestreden voor die 3 punten en wat waren we goed vandaag. Wat stond hier op dit waterveld een eenheid! En dan is het zuur dat we op 3 punten rekende, hoopte en er maar 1 mee terug gaat in de tas….

Maar als je mij vanmorgen had gezegd dat we tegen de nummer 3 uit een punt zouden pakken vandaag dan had ik daar blij mee geweest. Wat kan het toch raar lopen en wat hebben deze meiden nog meer in hun mars! De groei is ingezet en het plafond is nog heel ver weg, het is een ruwe diamant en let op we zijn hem samen aan het polijsten.

Vrijdagavond spelen we onze volgende wedstrijd in de strijd voor de Silver cup, we spelen om 20:30 uur thuis tegen 2e klasser Oirschot. Kom onze meiden aanmoedigen want we kunnen alle support hard gebruiken.

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1