Dames 1 - OMHC D1: 1 - 0

Gespeeld op: 17-10-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 17 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

17-10-2021 7296 12:45 uur Spijkenisse D1 Ommoord D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise (afwezig)
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Floor (inval)
 18. Jaidi (inval)

 

Topper van de week:

 • Weer een assist vandaag of had het eigenlijk jouw doelpunt moeten zijn? #maaktnietuitalsermaargescoordwordt. Je hebt alles gegeven en  van voor tot achter was je aan het stofzuigen. Onderscheppen van aanvallen en het opzetten van aanvallen niets was je vandaag teveel. Overal op het veld kwam Ommoord je tegen en je bent dan ook onze topper van de week Naomi!
   

Topscorer:

 • Jip 4  doelpunten
 • Evelien 2 doelpunten
 • Elise, Annika en Naomi allen 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Een pittig fysieke wedstrijd en al een vrijdagavond wedstrijd in de benen zorgt wel voor wat pijntjes. Tessa ontvangt een kaakstoot, Annika een bloedende elle boog, en nog wat meer bloed bij verschillende meiden. Maar vandaag is de pechvogel Melissa, die zonder de bal in bezit te hebben een stoot/klap in haar nek krijgt en even gewisseld moet worden om weer klaar te zijn om te kunnen spelen. Gelukkig kan ze nog wel aanhaken bij de meiden.

 

Mutsie van de week:

 • Oei oei ook als je niet speelt kun je de mutsie titel ontvangen, dat heeft Harry wel eens eerder bewezen. Vandaag is het Esmee die de stiften voor de mini shirtjes in haar hockey tas heeft zitten maar vandaag nou juist die tas niet mee heeft. Gelukkig kan ze Milton ‘snappen’ en zijn de stiften er op tijd. Zo hoeven 2 andere meiden die ook iets niet helemaal op orde hadden vandaag niets tegen het teams te zeggen en ontkomen zij aan de titel #ikzegnietsnicoenann
   

Toto topper van de dag:

 • Eindelijk! Iemand die zoveel invloed heeft op het team maar tot op heden nog niet al te beste voorspellingen had ingeleverd, wel heel positieve dat dan wel dus met het vertrouwen zit het goed. Vandaag was het zover en is het Harry die de toto topper van de dag is! Goed voorspeld Har, al gooide Naomi nog bijna roet in het eten #haha
   

Kaarten klassement:

 • Tessa en Reese beide 1x groen
   

Stand op dit moment:

 

 • Door deze punten stijgen we een plekje naar positie 8.
   

Verslag:

Vandaag een wedstrijd op het programma thuis tegen Ommoord. Ommoord staat op positie 7 en maar 2 punten boven onze dames. Beide teams hebben per toeval vrijdagavond geloot tegen een 2e klasser. En dus beide een pittige wedstrijd achter de kiezen. Nogmaals wil het toeval dat beide teams 0-2 verloren hebben bij de Silvercup wedstrijd. Kortom dit wordt vandaag een mentaal spel, wie heeft de beste conditie en mind set?

Onze meiden hebben er zin in en net als vrijdag staat er een hoop publiek langs de lijn om onze meiden naar de 3 punten te schreeuwen. Maar we beginnen natuurlijk in onze eigen MFR met de voorbereiding. Onze mini’s Aimy en Noor schuiven ook gelijk aan en zien hoe deze meiden zich op de wedstrijd voorbereiden. Harry heeft net nog even snel Jaidi uit bed gebeld en die sluit zo aan om onze meiden te helpen vandaag.

Na de gebruikelijke mededelingen en het benoemen van de strafcorners, is het Pieter die het mentale plaatje compleet maakt.

Als onze meiden gezamenlijk het veld op gaan klink “tsunami” weer uit de box en weten we dat we er klaar voor zijn. Hier valt vandaag niets te halen!

Een goede warming up waarin Noor en Aimy beide scoren bij Nico, en als de wedstrijd begint staan we door die 2 mascottes zomaar 2-0 voor, goed gedaan meisjes.

Jammer genoeg staat het score bord weer op 0-0 als we beginnen. Maar dat is niet voor lang. Ommoord neemt de afslag, onze meiden onderscheppen en stomen op richting het doel. Jip maakt lange passen vooruit en houdt het overzicht in de cirkel. Ze speelt Naomi aan die vogel vrij staat, maar de bal totaal verkeerd raakt met haar back-hand. Wonder boven wonder blijft de bal binnen en kan Jip die doorgelopen is alsnog de 1-0 intikken. Binnen een minuut staan onze meiden dus op voorsprong. Ommoord protesteert nog even maar het is gewoon een geldig doelpunt. Het was duidelijk dat deze dames niet scherp waren en dat wordt direct afgestraft door onze meiden. Hoewel het gedurende het eerste kwart wel meer op een wedstrijd gaat lijken is het duidelijk dat Spijkenisse hier volledig de leiding heeft. Ommoord komt niet aan hockeyen toe en moet alles bijzetten om meer tegendoelpunten te voorkomen. Beide teams gaan fysieker hockeyen maar onze meiden hebben dat helemaal niet nodig. Met samenspel en uit het duel blijven zie je dat onze meiden prima kunnen opbouwen en overal net iets sneller en feller zijn, en dan heb ik het nog niet eens over het loopvermogen. Want is het niet Beau die een tegenstander op sleeptouw neemt dan is het Naomi wel die buitenom even een sprint inzet, of Britt die haar tegenstander het snot voor de ogen laat rennen in een poging haar bij te kunnen houden. Onze meiden zijn op alle fronten beter.

In het 2e kwart levert Ommoord iets meer energie en komen ze er wat meer uit. Af en toe komen deze meiden erdoor en grijpt onze verdediging met behulp van de aangesloten middenvelders in. Niets om bang van te worden, wel controle houden. Energie leveren en blijven werken. We gaan het hier niet cadeau krijgen maar op deze manier blijven spelen. De 11 meiden in het veld blijven leveren en worden aangemoedigd en bijgestaan door de 5 meiden op de bank. Er wordt gecoacht en geluisterd, neergezet en opgevangen en samen komen onze meiden nog een aantal maal aan aanvallen toe. De score blijft onveranderd en met een goed gevoel gaan onze meiden de rust in.

Blijven leveren is het advies en slim spelen, laat de frustratie die er is, vooral bij Ommoord, neem dat gevoel niet over.

Ommoord komt fel de kleedkamer uit en speelt full press, een iets ander spel dan ze daarvoor leverden. Maar onze meiden zijn er niet van onder de indruk en hockeyen vaak zat onder deze press uit. Ommoord wil de bal over links en zelfs als we uitverdedigen over links komen onze meiden er doorheen.

Het resultaat van deze press is wel dat we meer druk voelen en er ook af en toe een kans ontstaat voor de tegenstander. Maar vandaag dwingen onze meiden het geluk af en spelen we met alles wat we hebben. Voor elkaar en met elkaar overleven we zonder kleerscheuren het 3e kwart. En groeit de frustratie bij Ommoord en dan voornamelijk bij het door hun meegebrachte publiek. Sommige mensen wil je er niet bij hebben maar goed ik hoop dat het die dames van Ommoord verder helpt, voor mij zorgt het alleen maar voor nog meer vechtlust dus laat ze maar l*llen aan de lijn.

Onze meiden hebben in het 3e kwart nog wat kleine kansjes en de beste kans die we krijgen is een strafcorner. Doen wat we hebben afgesproken meiden! Ik sta op een grote afstand, maar volgens mij …. Was deze corner niet de afspraak of heb ik het mis, Nou ja hoe dan ook die corner ging ook mis.

Het laatste kwart, nog 17,30 minuten bikkelen en vechten voor die felbegeerde 3 punten. Het lijkt langs de kant eeuwen te duren voor het tijd is en er gebeurt een hele hoop dit kwart. Ommoord is fel en gaat achterin 1 op 1 spelen hierdoor is er meer druk op onze meiden maar komt er aan de andere kant meer ruimte vrij om te kunnen scoren. Ommoord opent de reeks en onze meiden voorkomen keer op keer het doelpunt. Een corner, Reese loopt hem eruit, een hoge bal, Nico werkt weg. Een aanval, Annika zit er op het juiste moment tussen. Maar als onze meiden kunnen uitverdedigen komt de bal bij Floor, die kan de cirkel binnen komen en voorgeven, bal gaat voorlangs… Strafcorner voor onze meiden, helaas naast. En door het felle spel over en weer ontstaat er onrust langs de lijn, het publiek van Ommoord is redelijk onsportief en wordt hier door de scheidsrechter over aangesproken, een reactie van de spits van Ommoord hierop zorgt ervoor dat zij een groene kaart krijgt en even valt de druk weg tegen 10 meiden gaan we dit wel uitspelen. Maar de 2 minuten zijn snel om en Ommoord zoekt die gelijkmaker. Onze meiden hebben geleerd van de wedstrijd uit tegen Noordwijk en spelen dit super volwassen uit. In de dug-out is de spanning om te snijden maar op het veld voelt het goed. Het vertrouwen is er en iedereen geeft op dit moment zijn leven als het moet om die 3 punten binnen te halen. Opluchting en blijdschap als het eindsignaal klinkt, 3 punten in de pocket. 7 punten in de afgelopen 3 weken onze meiden zijn on fire! Mentaal enorm gegroeid en hockeyend wist ik altijd dat dit er in zat, wat is het heerlijk om te zien dat het er nu al uit komt. Met bloed en zweet veroorzaken wij bij Ommoord de tranen.

Komend weekend zijn onze meiden vrij, maar we trainen gewoon door om dit niveau te blijven behouden.  

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1