Catwijck D1 - Dames 1: 1 - 1

Gespeeld op: 31-10-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 31 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

31-10-2021 7121 12:45 uur Catwijck D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa (afwezig)
 8. Britt (afwezig)
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Floor (inval)
 18. Jaidi (inval)
 19. Lisa (inval)

 

Topper van de week:

 • Door de afwezigheid van onze geblesseerde Esmee  kon jij nogmaals achterin shinen, en dat heb je gedaan. Geen bal was je te veel en je focus was aan! Coaching naar anderen en een mooie strafbal nemen. Annika jij bent de topper van de Week!
   

Topscorer:

 • Jip 4  doelpunten
 • Evelien en Annika 2 doelpunten
 • Elise en Naomi beide 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Meerdere nominaties deze week. Allereerst onze Esmee die nog niet mee mag trainen helaas, door de blessure aan haar knie. Dan natuurlijk Jamie die ons vandaag, zover van huis, niet meer kan zien schitteren. Jip die face forward over de achterlijn gelanceerd wordt door Catwijck. Elise die een blauwe voorvoet oploopt… Beide meiden kunnen verder gelukkig en dus is onze pechvogel deze week Esmee, volgende week er gewoon weer een paar minuten bij lieverd!

 

Mutsie van de week:

 • Onze meiden hebben vrijdagavond een leuk feestje gehad en dan gaat de focus wel eens even naar andere dingen dan naar het hockeyen zelf. Naomi begon met de medicijntas mee naar huis nemen en op de training verschijnen  met trainingsbroek 11 in combinatie met jasje 2… Maar Isabeau vergat dan laat op de avond haar trainingsbroek in de kleedkamer. Brit en Elise deelden het paar oktoberfest sokken, 1 van de 2 was ze vergeten mee te nemen… Lisanne leent ongevraagd haar zwarte sokken uit aan haar zusje… En dan hebben we Britt en Melissa nog die ook niet heel slim bezig waren 😉 Maar de mutsie van deze week gaat naar Floor D die de enorme zware zwarte balk voor de dug out in de wedstrijd over het hoofd ziet en er hoppa zo ineens bovenop zit.. Tsja wie plaatst er dan ook zo’n metalen balk in de weg….
   

Toto topper van de dag:

 • Nadat hij de afgelopen wedstrijd redelijk goed voorspelde heeft hij de smaak te pakken en worden de voorspellingen scherper. Als vandaag de scheidsrechter het laatste, zuivere doelpunt van Jip wel had goed gekeurd had hij de volledige 10 punten die er te verdienen zijn gescoord en zou hij de gouden topper winnen. Maar zeker voor ons helaas mocht het niet zo zijn. Het is onze Harry die de topper van de week is.
   

Kaarten klassement:

 • Lisanne, Tessa en Reese allen 1x groen
   

Stand op dit moment:

 

 • En ook deze week stijgen we een plekje naar positie 7.
   

Verslag:

Een weekje vrij gehad en de meeste meiden hebben daar erg van genoten, voor andere betekende het invallen in een ander team of aan het werk.

Afgelopen week weer de focus op de wedstrijd van vandaag en een beetje plezier met de hele groep op vrijdagavond. Afgelopen vrijdag was er namelijk op de club een oktober fest, waarbij de pullen bier over de bar gingen. Hou dit beeld even in gedachten daar kom ik namelijk later op terug. Het oktober fest was een succes en onze meiden hebben er van genoten, vol uitgedost elkaar op een andere manier leren kennen.

Maar vandaag uit naar Katwijk, een club waarvan we weten dat er fysiek gespeeld zal worden. Onze meiden maken zich er niet druk om, dit kunnen wij aan.

Als onze meiden een donker clubhuis binnen komen is de sfeer gelijk lacherig en ontspannen. Dit donkere clubhuis ruikt namelijk zoals wij vrijdagavond afgesloten hebben, de vloer plakt alsof alle pullen bier die bij ons over de bar gingen hier op de grond zijn beland #welkomindefeesttent. Een klein beetje gênant is het wel, kijk onze meiden zijn dit wel gewent maar al die ouders die naar hun meiden komen kijken die kun je dit gevoel toch niet aandoen. Plaatsvervangende schaamte bekruipt mij…. Maar we komen hier om te hockeyen dus focus op de wedstrijd.

In de kleedkamer de voorbereiding, die niet heel scherp is en als onze meiden het veld betreden valt de regen met bakken uit de hemel. Dit is ons weer om te winnen, dat roep ik vooral omdat ik een pesthekel aan regen heb maar als we winnen dan maakt dat alles helemaal goed.

Onze meiden beginnen helemaal top aan de wedstrijd, gelijk druk naar voren en vooruit hockeyen. Laten we maar eens testen hoe scherp Catwijck is. Onze meiden zijn direct op zoek naar een openingsdoelpunt. De eerste aanval is een feit. Samenwerken en daarmee overrompelen we Catwijck totaal. Als Evelien een assist geeft heeft Jip de mogelijkheid om in te tikken. Een van de verdedigers van Catwijck trekt aan de noodrem en onze meiden krijgen een strafbal. Even wordt er overlegd tussen de 2 scheidsrechters en dan is het Annika die de strafbal mag nemen. Met een heerlijke schijnpass verdwijnt de bal het doel in en staan onze meiden na 4 minuten spelen al voor.

Het eerste kwart spelen we heerlijk en als Catwijck na een achterstand nog steeds half court blijft spelen maken onze meiden daar dankbaar gebruik van.

Het tweede kwart keert de wedstrijd en zijn onze meiden de structuur kwijt. Taken worden verslonst en mandekking is een woord dat we even niet meer herkennen. Het is geen onwil en geen onkunde maar het spel loopt even niet zoals we dat graag zien. Hierdoor kan Catwijck meer in het spel komen. Er volgen wat harde klappen in de hoop dat 1 van de 2 a 3 hoge spitsten aan de bal komt. Onze meiden kunnen dat voorkomen en is blij dat Catwijck ook niet messcherp speelt vandaag #ietsmetbiermisschien?

Onze meiden spelen dan niet fantastisch dat 2e kwart maar we behouden de voorsprong en gaan de rust in met een 0-1 stand.

Na de rust heeft Catwijck besloten iets meer druk te gaan zetten, en onze meiden weten daar prima op te anticiperen. Dit was namelijk te verwachten. Onze meiden zetten elkaar beter neer en gaan strijden voor de punten. Het wordt een meer gelijkwaardige wedstrijd en Catwijck denkt toch nog wat te kunnen forceren. Hierdoor komen deze meiden met 10 man te staan en kunnen onze meiden weer op zoek naar de volgende treffer. Een aanval over links maar Catwijck grijpt in. Als het weer 11 tegen 11 is krijgt Catwijck een strafcorner. Onze meiden zijn het er niet mee eens maar accepteren de beslissing. Met wat geluk beland de bal via de voet van onze 2e uitloper in de stick van de spits en gaat de 1-1 het doel in. Balen maar wij zijn beter vandaag dus snel op jacht naar de winst. Hoewel onze meiden nu vol energie leveren krijgt door het doelpunt de tegenstander vleugels. Het wordt een pittige pot en de kansen vliegen nu over en weer. Het 3e kwart eindigt in 1-1.

Nog 17 en een halve minuut knallen, erin blijven geloven en volle bak spelen.

Onze meiden zetten aan, maar beide teams zetten een stap bij. Het spel is vol passie en vuur. Iedereen is gefocust en speelt op het scherpst van de snede. Dit levert nog een groene kaart op voor Lisanne, maar Catwijck kan er niet van profiteren. Een waarschuwing voor onze coach, maar gelukkig geen kaart. Onze meiden staan onder druk maar werkelijk waar alle 11 de meiden zetten alles op alles om een tegengoal te voorkomen. Als de laatste 2 minuten in gaan komen onze meiden eruit en langs de linkerkant kan Naomi de cirkel binnenkomen. De voorzet volgt en het is Jip die met haar backhand de 1-2 intikt. Volle ontlading bij onze meiden, maar dan de teleurstelling die de scheidsrechter veroorzaakt door een zuiver doelpunt af te keuren, bolle kant…. #bestknapeenbollekantterwijldebaloverdegrondgaat. Strijdend gaan onze meiden de laatste minuut in en als Evelien de bal randje cirkel onderschep klinkt heel snel het eindsignaal. Onze meiden moeten de punten delen, het voelt zuur maar we zijn al 4 wedstrijden ongeslagen en staat op positie 7 in de ranglijst. Niets om je voor te schamen denk ik zo. Elke week nieuwe kansen en we doen hier absoluut mee om de punten. Blijf erin geloven meiden en blijf leveren met elkaar en voor elkaar. Alle vertrouwen in deze meiden!

Jullie keep

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1