HV Bleiswijk D1 - Dames 1: 3 - 7

Gespeeld op: 14-11-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 14 November 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

14-11-2021 7111 12:45 uur Bleiswijk D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien (afwezig)
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Jaidi (inval)
 18. Michelle (inval)

 

Topper van de week:

 • Wauw wat een hoop toppers vandaag op het veld! Het gaat goed vandaag, en het gaat heel behoorlijk goed voor 1 van de meiden die niet heel vaak een basisplaats heeft. Vandaag is Floor, die geruime tijd in het spelsysteem dat onze meiden spelen haar plekje heeft moeten vinden, onze topper van de Week. Floor vandaag speel je top en laat je zien dat je in dit team thuis hoort. Je weet de bal vele malen te onderscheppen en zet je beste beentje voor. Prima gedaan meid!
   

Topscorer:

 • Jip 7 doelpunten
 • Evelien, Naomi en Annika 3 doelpunten
 • Elise, Michelle, Britt en Caitlin 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Oh nee de knie van Esmee blijkt toch tijdens de wedstrijd tegen HDS flik aangetikt te zijn, wat betekend dat ze weer vanaf de bank zal moeten toekijken wat een pech…. Maar de pechvogel van deze week is Reese die een lekkere solo inzet. Op de positie van de spits komt te staan, de keeper omspeelt en absoluut haar 1e doelpuntje in dames 1 gaat maken als de keeper haar bikkel hard onderuit schoffelt. Daar gaat je kans Reese…. Gelukkig valt het lichamelijk uiteindelijk wel mee.

 

Mutsie van de week:

 • Oh oh Lily wat gebeurt er in de voorbereiding…. Als we het over nummer 4 en 14 van Bleiswijk hebben, vind Britt haar verloren jasje terug. Mutsie van de week is Lily met nummer 13 om haar schouders.
   

Toto topper van de dag:

 • Jajaja wat zou het bijzonder zijn als iemand deze voorspelling goed zou hebben. Eind 3e kwart staat Harry op volle winst, maar Robin zit er ook dichtbij…. Maar het 4e kwart gooit voor deze mannen roet in het eten en Monique wint vandaag op punten de titel. Gefeliciteerd Monique!
   

Kaarten klassement:

 • Lisanne, Tessa, Floor en Reese allen 1x groen. Michelle krijgt voor haar totaal onverwachts een groene kaart…. En hoor ik nou dat dit eerder deze morgen ook al was gebeurt Mies??
   

Stand op dit moment:

 

 • We schuiven door de verdiende 3 punten weer een plekje omhoog! Positie 6 voor onze meiden.
   

Verslag:

Na 2 slechte trainingen afgelopen week zijn onze meiden even aan het denken gezet. Spiegels voorgehouden want is dit de juiste voorbereiding voor vandaag? Voor de meeste meiden is er niets aan de hand en is het teamgevoel nog steeds heel goed. Ik heb een beetje spanning als we op de parkeerplaats staan bij HVS, ik weet van mijzelf dat ik een goede training nodig heb om optimaal te presteren maar ook bij mij zit het teamgevoel goed.

Mooie nieuwe sponsortruien worden uitgedeeld en op pad naar Bleiswijk, de ‘oude”club van Harry en laten we vandaag ook nog eens tegen 1 van zijn dochters spelen. Dit moet ongetwijfeld een bijzondere wedstrijd voor hem zijn. Na de juiste parkeerplaats te hebben gevonden (Nico wilde nog gaan bowlen….) konden onze meiden zich gaan voorbereiden op het duel. Alle routine zoals het moet zijn, alleen nog wat onzekerheid over het uiterlijk van het veld.

Maar tijdens het inspelen ontdekken onze meiden dat dit veld ongeveer vergelijkbaar speelt als ons eigen veldje. Nadat de 2 mini’s mogen scoren gaan onze meiden van start. En waar het vorige week ineens zo slecht ging laten onze meiden zien dat ze vandaag scherp zijn en dat het begin van vorige week een eenmalige fout was. Onze meiden knallen naar voren en weten elkaar feilloos te vinden. Al binnen 10 minuten staan onze meiden voor door een vrij lelijk doelpunt waarbij Jip super scherp de bal intikt. Heerlijk en gelukkig telt lelijk ook, prima gedaan hoor Jippie! Onze meiden moeten wel werken in de beginfase en Bleiswijk weet af en toe door te dringen. Samenspel geeft ons team kracht en vertrouwen en de foutjes die gemaakt worden, die worden direct gezamenlijk weer gecorrigeerd van Jip tot Nico iedereen is scherp en speelt scherp. Bleiswijk loopt achter de feiten aan, en laat dat nu net onze bedoeling zijn.

In het 2e kwart gaan onze meiden op zoek naar het 2e doelpunt, maar Bleiswijk is ook wakker en geeft tegengas. Maar onze meiden hebben het volle vertrouwen, allereerst in zichzelf, maar ook in elkaar. Alles lijkt te lukken, mooie driehoekjes, achtjes op het middenveld, net even slimmer en sneller tussen een pass. In de korte rust is besproken dat de pockets open liggen. Caitlin staat koud in het veld en geeft een pass langs de lijn, de pocket in. Jip geeft voor en Michelle kan oppakken en knalt de 0-2 binnen. Lekker en ook nu weer een doelpunt dat  voortkomt uit scherpte, vol op de keeper die zichtbaar baalt.

Korte tijd later krijgt Michelle precies dezelfde kans nogmaals en weer de bal richting de lange hoek. We zullen het zonder video ref. nooit meer te weten komen maar ik zweer dat het een doelpunt was. Waarom juicht niemand, dit was onmiskenbaar het geluid van de plank en niet van de paal, maar iedereen van de voorhoede en de scheids is ervan overtuigd dat het de paal was. Ach ja komt wel goed onze meiden gaan dit met goed spel zeker winnen.

Bleiswijk is hard op zoek naar de aansluittreffer maar met vereende krachten weten Reese en Nico de uitbraak te keren. En zo gaan onze meiden met een 0-2 voorsprong de rust in.

Het gaat goed, blijf gefocust en blijven leveren die 2e helft. Nou en dat leveren dat doen we het 3e kwart. We zijn werkelijk heer en meester hier op het veld van Bleiswijk. Britt maakt, vanaf de 23 meterlijn op eigen helft, een geweldige solo. Omspeelt wel 5 speelsters van Bleiswijk alsof ze er niet eens staan, komt in de cirkel en maakt een top doelpunt, wat een beauty…. Hebben we die op camera misschien? Wil ik nog 100x terug kijken….

Onze meiden staan goed, energie is hoog en we laten hier heel veel moois zien. Dit is waar we van dromen, dit is wat onze meiden willen leveren, kippenvel….Lily die van midden naar achter gaat en overal staat te knallen, Elise die keer op keer de bal naar voren brengt, Melissa die stofzuigt op het middenveld en Isabeau die die rugdekking geeft bij de achterhoede, wat een TEAM!

Na de Solo van Britt speelt Naomi zich vrij in de cirkel en vind het uiterste hoekje rechts van de keeper, hoppa 0-4 op het scorebord. Vervolgens heeft Reese de solo van Britt gezien, en gaat ook op avontuur als zij aan de bal komt. Dit kan omdat haar positie achterin direct wordt overgenomen. Reese komt in de cirkel en speelt de keeper uit, gaat eromheen klaar om af te ronden en wordt onder het veld geschoffeld door de keeper. Keeper eraf met geel en een strafbal voor onze meiden. Reese moet even bijkomen dus neemt onze strafbal koningin Annika de strafbal en natuurlijk scoort ze! #doelpuntvandeweek. Dat is nummer 5!

Maar dan zakt de energie van onze meiden iets in en krijgen we een strafcorner tegen. Na wat overtredingen van Bleiswijk gaat de bal het doel in en is die mooie nul die we hadden toch verdwenen, een klein heel klein smetje op deze fantastische middag. Maar niets om je voor te schamen op naar het laatste kwart.

De laatste minuten van deze wedstrijd moeten onze meiden bikkelen, maar beginnen nog tegen 10 man omdat de keeper nog aan de kant staat. Het is Jip die direct vrijgespeeld wordt en de bal in de touwen jaagt… 1-6

Volle druk naar voren en zeker zolang de keeper nog bij de dug out staat. Een corner voor onze meiden en dit keer is het Caitlin die de bal over de lijn weet te krijgen wat een monster score voor onze meiden, 7 doelpunten.

Bleiswijk is nog niet klaar en als deze meiden met 11 staan en Michelle tegen een groene kaart aan loopt door het niet op tijd nemen van afstand gaan ze op zoek naar een treffer. Nico weet met haar grote teen nog een doelpunt te voorkomen, maar de volgende doelpoging eindigt in een strafbal voor Bleiswijk #ontererchtmaarwelgegeven. Deze bal gaat erin en onze meiden moeten dit tegendoelpunt incasseren. Het energie niveau dat heel erg hoog lag deze wedstrijd kunnen onze meiden niet meer leveren en de laatste 7 minuten worden op karakter gespeeld. In de laatste 30 seconden krijgt Bleiswijk nog een strafcorner en met wat geluk weten ze deze te scoren. Zo eindigt deze geweldige pot in een 3-7 winst voor onze meiden. Wat een bizarre uitslag, maar wat een goed gevoel. Gestreden voor wat we waard zijn. Onszelf beloond, geen aandacht voor de arbitrage want we knallen er bikkelhard overheen. Iedereen heeft gestreden en volle inzet getoond! Gedaan wat we moesten doen en van de week op dit niveau trainen, wat komt er dan uit op zondag? #pieter

Zo trots op onze meiden wat een heerlijk gevoel ga zo door meiden!

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1