Dames 1 - HC Voorne D1: 2 - 1

Gespeeld op: 21-11-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 21 November 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

21-11-2021 7298 12:45 uur Spijkenisse D1 Voorne D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Jaidi (inval)

 

Topper van de week:

 • Ik mag vandaag mijzelf nomineren als Topper van de Week. Super trots op deze titel, maar voelt toch een beetje vreemd zeker als ik de nul niet heb gehouden (blijf altijd kritisch kijken naar mijn prestaties). Ik zat er lekker in en kon met een aantal reddingen onze meiden in de wedstrijd houden. Ik keep het beste in een veilige omgeving en bij een team waarin in mij prettig voel. Het heeft even geduurd voor ik het niveau terug gevonden had van 5 jaar geleden, de tijd dat ik in dames 1 keepte. Wat ben ik nog steeds trots dat ik in dit team spelen mag en kan. En fijn dat het nu ook uiterlijk zichtbaar wordt, helaas wel zonder publiek.
   

Topscorer:

 • Jip 7 doelpunten
 • Annika 4 doelpunten
 • Evelien en Naomi 3 doelpunten
 • Elise, Michelle, Britt, Tessa en Caitlin 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Geen grote issues tijdens de wedstrijd gelukkig vandaag. Wel zit onze Esmee nog op de bank helaas…. De pechvogel van de week is Lisanne die op pijnlijke wijze in aanraking kwam met een cactus?! Die dingen springen je soms tegemoet toch Li?

 

Mutsie van de week:

 • Vrijdag trainen we altijd strafcorners. Zo ook deze vrijdag, Nico kent de keeper van Voorne, Birthe, en ook haar manier van keepen. Of althans zoals ze voorheen keepte. We bespreken wat slim is om te doen met de eerste corner die we krijgen. En zo maken onze meiden vrijdagavond een afspraak over de aanvallende strafcorner. Tijdens de voorbespreking van vandaag is Naomi, die een aanzienlijk deel van deze afspraak is, totaal verbaast als Harry hierover begint. Lekker mutsie ben je Naomi!
   

Toto topper van de dag:

 • Na onze bizarre uitslag van vorige week zijn de voorspellingen iets uitbundiger dan normaal. Er wordt vaak een uitslag van 4-2 voorspeld mooi maar helaas niet de einduitslag. Het is Jacqueline die deze week de toto topper is. Ze heeft 11 wedstrijden gewed op Tessa als topscorer en nu is het eindelijk zover! Gefeliciteerd Jacqueline
   

Kaarten klassement:

 • Lisanne, Tessa, Floor, Michelle en Reese allen 1x groen.

 

Stand op dit moment:

 

 • Positie 6 voor onze meiden.
   

Verslag:

Prima hockey weertje vandaag en allemaal gehuld in mooie sponsor truien. Onze meiden gaan de MFR in voor de voorbespreking van de derby van het jaar, de wedstrijd tegen Voorne. Altijd een wedstrijd die een apart gevoel naar boven brengt. Waar Harry vorige week wat extra spanning voelde is dat nu bij mij het geval. Focus op het eigen spel en na twee goede trainingen moet het vandaag helemaal goed komen.

Onze meiden laten snel op het veld, door een bijna professionele fotograaf, een teamfoto in de nieuwe outfit maken. En daarna door naar de routine van de voorbereiding. Deze is standaard en oké maar is dat genoeg om weerstand te bieden aan Voorne?

Helaas mogen door de corona regels geen mini’s meer de wedstrijd openen en gaat de wedstrijd direct van start. Beide teams geven heel veel energie, het spat echt van het veld. Gelijk volle bak en onze meiden domineren de openingsfase. Maar we stranden bij het verdedigen van Voorne, komen er niet doorheen omdat het baltempo nog niet hoog genoeg ligt. Onze meiden moeten dit opvoeren. Maar Voorne schakelt mee, twee kleine kansjes voor onze meiden maar Birthe keert de bal. Een strafcorner die niet helemaal loopt zoals bedacht. En dan schiet de bal door naar onze cirkel en kan Nico de aanval keren. 2 strafcorners tegen, waarbij onze meiden samen een doelpunt voorkomen. De eerste fase van deze wedstrijd is heerlijk en bevat alles wat je bedenken kunt behalve een doelpunt.

Het 2e kwart domineren onze meiden en laten we zien dat we nog verder op kunnen schakelen tot frustratie van Voorne. Leveren, leveren en taken nakomen. Het ziet er prima en verzorgd uit.  Isabeau komt er op het middenveld fel tussen. Als Annika omschakelt neemt Lily moeiteloos haar positie over. Caitlin speelt een aantal mooie ballen in de pocket en als Tessa op zoek gaat naar een doelpunt zakt Melissa terug op de rechtsachter positie. Dit is nou een op elkaar ingespeeld team!

Dit kwart krijgt Britt de beste kans om de score te openen maar de keeper red haar team. En zo gaan onze meiden met 0-0 de rust in. Niemand die zenuwachtig wordt van deze stand, iedereen is ervan overtuigd dat we het de 2e helft gaan afmaken.

Vol vertrouwen het veld weer op, dit keer weet Tessa nog wel dat ze erin staat!

Maar als het 3e kwart begint komen onze meiden even van een koude kermis thuis want het is Voorne dat de controle over de wedstrijd pakt. Onze meiden moeten even terug naar de basis. Nico moet een aantal keren ingrijpen. Maar als de stand gelijk blijft is er niets aan de hand. Onze meiden zijn veerkrachtig en weten na 10 minuten spelen langzaamaan weer in het spel te komen. Bij een uitbraak waarin we een strafcorner halen, weet Annika de tip-inn over Birthe heen te krijgen. Maar na een overleg tussen de arbitrage wordt dit mooie doelpunt afgekeurd. Oké niets aan de hand, al geeft het onze meiden absoluut een boost aan energie en zijn we weer terug in the game. Als er opnieuw een corner voor onze meiden komt is het Tessa die de rebound van de rebound scoort, ook nu geldt lelijk telt ook! En is vele malen beter dan mooi en afgekeurd (sorry An) En op deze manier staan onze meiden 1-0 voor.

Nu is het Voorne die veerkracht toont en er een schep bovenop doet. Onze meiden staan weer onder druk en de wedstrijd duurt nog wel even.

Het laatste kwart breekt aan en de spanning is om te snijden. Voorne zet alles op alles om de gelijkmaker binnen te tikken. Een aantal maal kunnen onze meiden met kunst en vliegwerk dit voorkomen. Een corner of 4 krijgen ze de kans maar Nico en Reese halen de bal telkens weer uit de cirkel weg.

Totdat…. Ja je voelt hem aankomen, een lange corner via een stick van onze meiden omhoog vliegt en zo bij de 2e paal bij de spits beland. En dan staat het ineens 10 minuten voor tijd 1-1 en beginnen onze meiden weer opnieuw. Het spel wordt heel fel en pittig, er valt nog een groene kaart aan de kant van Voorne. En tegen 10 man kunnen onze meiden er weer vol uit komen. Opnieuw een  stafcorner, een variant dit keer, en dit keer een geldige tip-inn van Annika. Yessss 2-1 maar dat laat Voorne niet gebeuren. Die meiden vechten voor wat ze waard zijn en komen er met lelijk hockey best nog wel eens doorheen. Een strafcorner en de bal vliegt keihard in de lange hoek, maar de scheids geeft direct een vrije bal aan voor HVS. Was dit dan geen doelpunt vraagt Voorne zich af, was dit de gelijkmaker? Wat onze meiden in het 3e kwart voelde is nu de zure appel waar Voorne doorheen moet bijten, het doelpunt wordt afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel geweest is. Ja je kunt er van zeggen wat je wil 2-1 is de eindstand, of was het eigenlijk 3-2? Beide een afgekeurd doelpunt en het zal ook in beide gevallen terecht zijn. Het was een prima pot waarin we veel aspecten hebben laten zien, een echte derby en onze meiden houden de 3 punten in huis.

Al 7 wedstrijden op rij ongeslagen, zetten we deze reeks komend weekend uit bij Barendrecht voort? Onze meiden gaan daar hard voor aan het werk en dan zien we wel wat de uitslag wordt komende zondag, als we maar blijven leveren!

24 uur genieten van deze overwinning en stiekem geniet ik nog even verder van mij titel.

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1