Hockeyclub Prinsenbeek D1 - Dames 1: 0 - 3

Gespeeld op: 1-10-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse vrijdag 1 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

01-10-2021 13684 20:30 uur Prinsenbeek D1 Spijkenisse D1
Silvercup wedstrijd

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Michelle (inval)

 

Topper van de week:

 • In het eerste kwart is gelijk duidelijk dat jij vandaag de silvercup topper bent. Als je 2x scoort en niet met een zacht lullig balletje maar 2 wereld goals dan verdien je de titel! Super inzet zoals altijd en vandaag ook de beloning voor het harde werken. Je neemt het team op sleeptouw en zorgt ervoor dat onze meiden met plezier deze wedstrijd kunnen spelen, over dat kleine smetje in de laatste minuut gaan we het gewoon niet hebben #niemandgezien. De silvercup topper van deze week is Evelien
   

Topscorer:

 • Evelien 2 doelpunten
 • Michelle 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Een schouder die al enige tijd wat fysio behandelingen nodig heeft wordt vanavond even aangetikt door de keeper. Een korte blessurebehandeling, maar gelukkig kan onze silvercup topper door met spelen.

 

Mutsie van de week:

 • Man man man het was de week van mutsie Nico wel! Eerst op dinsdag geen stick, maar waar is die dan wel gebleven?! Worden we hier gesaboteerd door MB1? De stick van Nico was wel op de club maar is weer mee naar huis genomen door MB1 die dachten dat het de stick van Lotte was. Nico hou je fat boy toch in de gaten! Dinsdag dus getraind met een 10 jaar oude houten reserve stick #geenaanrader.

En alsof dit nog niet alles was vergeet dit mutsie ook nog eens de maskers vanavond mee uit de auto het veld op te nemen. Gelukkig bedacht ik het nog net op tijd en was Robin mijn reddende engel door ze even te pakken. Lekker bezig Nico…..
 

Toto topper van de dag:

 • Sohee er zijn vanavond heel wat punten gescoord! Niet alleen door onze meiden maar ook in de toto. En dat resulteert in een nieuwe toto topper. Jacqueline jij wint vandaag de toto cup! Gefeliciteerd en veel plezier met de dagprijs.
   

Kaarten klassement:

 • Geen kaarten
   

Stand op dit moment:

 

 • Door naar de volgende ronde! 15 oktober nieuwe silvercup wedstrijd.
   

Verslag:

Om 18:00 uur staat er maar liefst 680 km file op de Nederlandse wegen en wordt er door de ANWB vermeldt dat het de drukste avondspits van het jaar is. Het regent vanaf een uur of 1 onophoudelijk dus prima weer voor een potje hockey. Hopelijk komen alle meiden op tijd aan bij hockey club Prinsenbeek.

Helemaal op tijd zijn onze meiden compleet, vanavond heeft Jip plaats gemaakt voor Michelle en zijn er 16 meiden klaar voor de strijd.

In de kleedkamer hangt een ontspannen en losse sfeer, iedereen praat door elkaar en is vrolijk.  Er wordt alleen nog even gebaald van het vergeten thermo shirtje en de regen die gaat vallen tijdens de wedstrijd maar het gaat allemaal goed komen. Als de opstelling is doorgenomen, niet alleen die van onze meiden maar ook die van Prinsenbeek (hoe weet je dat toch allemaal Harry?) gaan onze meiden het veld op. Als team stralen we gelijk wat uit, tsunami aan en gaan!

Het is inmiddels gelukkig droog en de spieren worden goed opgewarmd.

Als onze meiden mogen beginnen zijn we gelijk scherp. Een goed begin van deze wedstrijd.

Het is wel even aftasten hoe de teams staan en spelen, maar dat we hier vanavond kunnen winnen is duidelijk. De aanvallen vliegen Prinsenbeek om de oren en met wat duw en trekwerk weten deze meiden overeind te blijven het eerste kwart. Onze meiden spelen gretig, de wil om te winnen spat er vanaf. Er staat weer een echt en hecht team dat elke fout van elkaar opvangt. Maar ook bij Prinsenbeek voel ik de spirit. Met wat truckjes weten deze meiden zich normaal goed te redden. Onze meiden laten zich alleen niet verrassen door het spel dat prinsenbeek speelt. Wij spelen ons eigen spel en het enige dat nog ontbreekt is die felbegeerde voorsprong.

Het tweede kwart breekt aan en dit is ons kwart. Onze meiden staan in vuur en vlam en knallen hier even van het veld zeg! Daar is de kippenvel weer. En na 20 minuten spelen valt dan ook het eerste doelpunt. Een strafcorner die genomen mag worden door onze meiden. De afspraken op kop cirkel worden gemaakt, even aanpassen want de standaard corner staat op dit moment niet compleet in het veld. Lily geeft aan en krijgt op het allerlaatste moment toch nog een wijziging door. Evelien ontvangt de bal en vind snoeihard de rechterhoek van de keeper. Hoppa 0-1 op het scorebord.

Nog geen 5 minuten later onderschept Naomi de bal bij het uitverdedigen van Prinsenbeek. Zij speelt Evelien aan die vrij staat in de cirkel en de bal zo de touwen in jaagt. Het ijs is gebroken en de zon gaat schijnen voor onze meiden want een 0-2 voorsprong is al even geleden.

Net voor de rust is Prinsenbeek nog op zoek naar de aansluittreffer maar ook onze verdediging is scherp en met vereende krachten weten we dit slotoffensief te keren en gaan de meiden met een mooie voorspong rusten.

De sfeer is uitgelaten en tevreden, even doorpakken en op naar de volgende ronde.

Maar dat ziet er in het 3e kwart even anders uit, onze meiden vervallen in ping pong hockey waarbij Prinsenbeek meer in het spel kan komen. Er ontstaan kansen voor die meiden, die door hun thuispubliek worden toegeschreeuwd. Een aantal reddingen van Nico en Tess, we behouden door hard werken met het gehele team, de nul op het score bord. Maar meiden we zijn er nog niet. Dit soort kwarten kost veel energie en met een zwaar programma dit weekend is dat niet heel handig. Slimmer spelen gewoon makkelijke ballen van blauw naar blauw. Oh ja dat had ik nog niet vermeldt voor diegene die er niet bij waren onze meiden spelen in een mooi nieuw uitshirt. Prinsenbeek is ook in het geel en dus wijken onze meiden af van het standaard tenue. Mooie shirts en voor het eerst in jaren kleuren mijn keepersspullen super bij de rest van het team.

Maar we dwalen af van een niet al te best kwart dat onze meiden zonder kleerscheuren overleven.

Laatste 17 en een halve minuut knallen meiden!

Een kwart waarin Reese ruzie krijgt met Prinsenbeek. 1 van die meiden vind het lastig haar handen aan de stick te houden en krijgt hiervoor een gele kaart. Tot grote ontsteltenis van het thuispubliek die het lastig vinden dat een scheidsrechter ingrijpt bij stickgooien. Even een klein opstootje waardoor beiden teams de koppen bij elkaar kunnen steken. Onze meiden zijn weer op het goede pad en als Prinsenbeek een strafcorner niet benut kan Tess snel de omschakeling inzetten. Een mooie bal over 3 kwart van het veld in de stick van Evelien, Eef geeft voor op Michelle, die een topwedstrijd speelt, en die knalt de 0-3 het doel in. Ontlading bij onze meiden en de definitieve knak bij Prinsenbeek.

Met nog 5 minuten te spelen gaan onze meiden hier winnen, maar alleen met hoeveel is de vraag. In de laatste minuut nog een goede kans van Evelien, die volop gehaakt wordt en zo een strafbal krijgt. Einde van de wedstrijd en alle ogen gericht op die laatste bal. Maar de kracht is op en de strafbal niet best, maar wat maakt het uit winnen is winnen. Vertrouwen getankt vanavond en op naar de volgende Silvercup ronde. Zondag wacht ons een spannende wedstrijd thuis tegen Tempo’34, dus kom ons aanmoedigen en help onze meiden naar de eerste 3 punten.

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1