Dames 1 - HC Oirschot D1: 0 - 2

Gespeeld op: 15-10-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse vrijdag 15 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

15-10-2021 13770 20:30 uur Spijkenisse D1 Oirschot D1
Silvercup wedstrijd

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise (afwezig)
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine (geblesseerd)
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Lisa (inval)
 18. Floor (inval)
 19. Jaidi (inval)

 

Topper van de week:

 • Spannend vandaag, veel meiden waren vandaag gemiddeld en de meeste meiden hadden een goede balans tussen de juiste dingen doen en toch af en toe wat slordigheid. Het geheel functioneerde op en top als team. Er zijn enorm veel mooie stappen gemaakt in het teamproces. Maar er moeten keuzes gemaakt worden tussen deze 16 toppers en dan is er 1 meid die je op het veld ziet staan en het complete plaatje heeft laten zien vanavond. Tessa jij bent de silvercup topper van deze week. Met je uitschuifarmen zit je er net even tussen, je blijft rustig verdedigen en maakt je meters als het moet. Een sleepie heb je ook in huis al weet je zelf soms niet dat je het kan, blijf zo groeien meid!
   

Topscorer:

 • Evelien 2 doelpunten
 • Michelle 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • We hebben deze week meerdere blessures helaas. Esmee is nog aan het herstellen van de knieblessure die ze afgelopen zondag op liep, maar gelukkig lijkt het mee te vallen. Lily heeft een bizar dikke duim en hoopte vanavond weer te kunnen spelen. Reese gaat er zoals altijd vol voor en ontvangt de strafcorner op haar knieschijf en Jip valt uit door een blessure van haar rechter arm… Wat een pech voor al deze meiden. Maar de quasimodo duim van Lily zorgt er wel voor dat zij deze week de pechvogel is. Hopelijk komt dat snel weer goed Lil!

 

Mutsie van de week:

 • Na het eerste kwart blijkt dat we geen bidons hebben, waar is het water?? Maar goed dat is een taak van het gehele team dus deze week een team mutsie!

 

Toto topper van de dag:

 • Heerlijk wat een vertrouwen in onze meiden qua voorspellingen. Helaas komen deze voorspellingen niet uit. Op basis van puntentelling wint Monique en is zij de silvercup toto topper!
   

Kaarten klassement:

 • Geen kaarten
   

Stand op dit moment:

 

 • Helaas het Silvercup avontuur zit er op voor dit seizoen! Op naar de competitie punten.
   

Verslag:

Opnieuw een avond wedstrijd voor onze meiden. En ditmaal lekker op eigen veld. Zoals gewoonlijk eten onze meiden samen op de club, Naomi heeft heerlijke spaghetti gemaakt en de meiden genieten zichtbaar. Er heerst een uitgelaten sfeer en iedereen praat honderduit. Mooi om te zien dat iedereen zich welkom voelt en comfortabel. Als onze meiden de MFR in gaan voelen we allemaal de wedstrijdspanning naderen, we hebben er zin in. Oirschot is ook gearriveerd en heeft 1 uur en 45 minuten in de file gestaan om hier te spelen. Zij spelen normaal gesproken in de 2e klasse en denken hier even de winst op te komen halen.

Onze meiden gaan na de voorbereiding het veld op voor de warming-up. Samen als team stralen we hier wat uit zeg!

Langzaamaan vult de club zich met publiek en we genieten van de mensen die langs de kant staan. Dit maakt dit soort wedstrijden zo bijzonder. Wat een heerlijk moment als ik dat weer besef. Onze meiden draaien de standaard warming-up en voor het eerst een line up vanaf de dug-out. Al snel is het duidelijk waarom onze meiden dat doen. Overal langs het veld vuurwerk in het zwart en geel, hoe gaaf is dat. Kippenvel en een energie boost bekruipt onze meiden.

Als de rook is opgetrokken en het startsignaal klinkt zijn we begonnen. En een goed begin is het halve werk dus geen afwachtende houding maar gelijk erop klappen. Onze meiden spelen heerlijk, onbevangen en goed. Scherp en direct in de aanval. Maar Oirschot is niet van plan gelijk iets weg te geven, hoewel duidelijk is dat ze even aan deze tegenstander moeten wennen. Onze meiden zitten er bovenop en geven geen ruimte aan Oirschot, dit zou wel eens een hele mooie wedstrijd kunnen worden. Bij het zien van deze loting bekroop mij het gevoel dat we het vanavond heel zwaar zouden krijgen en volledig onder druk zouden staan. Maar zeker in het eerste kwart is dat helemaal niet waar. De eerste kans is dan ook voor onze meiden maar het doel blijft schoon.

Na een minuut of 12 het spel te hebben beheerst is daar de 1e kans voor Oirschot en die laten even zien dat ze net wat slimmer spelen dan onze meiden. Een uitgespeelde kans gaat het doel in en zo staan die meiden met 0-1 voor. Super jammer en tegen het spelbeeld in maar niets aan de hand, nog 3 kwarten om die achterstand om te buigen. Onze meiden hebben daar vertrouwen in, er staat een heus team op het veld die met elkaar deze strijd aan gaat. Isabeau maakt een solo en komt fel tussen 3 spelers van Oirschot door, achterin worden samen met de middenvelders driehoekjes gevormd om onder de druk uit te komen, Reese speelt Melissa in, die laat vallen op Floor en zo spelen onze meiden verder. Naomi komt meeverdedigen en Tess geeft een schijnpass naar voren. Iedereen die langs de kant staat te kijken heeft het gezien, deze meiden staan hier niet voor niets te shinen. Als onze meiden een strafcorner tegen krijgen is het even muisstil als Oirschot de bal sleept maar 2e uitlopen Naomi heeft de bal op haar stick en zo eindigt het 1e kwart.

Gewoon op deze manier verder spelen meiden. Het 2e kwart is ook een mooi hockeyend kwart, waarin bij beide teams vuur is te zien. Een bal van achteruit en Evelien kan hem binnenhouden, Floor Duif wordt aangespeeld en die treft de keeper, nog een mooie kans vanaf de rechterkant waarbij Jip op avontuur gaat en uiteindelijk de bal voorgeeft, maar de tip in wordt net niet geraakt. Wauw wat zijn we dichtbij. Oirschot voelt de druk maar kan dit niet voorkomen, onze meiden blijven duwen en pushen. Dit kwart is absoluut voor ons, geen gevaar achterin bij onze meiden.

Na de sinaasappels in de rust zijn onze meiden er weer klaar voor en nu moet het gaan gebeuren. Maar het is Oirschot dat waarschijnlijk op hun donder gekregen heeft en feller gaat spelen, deze meiden hebben meer druk naar voren en komen daardoor vaker aan de bal. Onze meiden maken hier en daar een fout waardoor Oirschot kan onderscheppen. Die meiden zijn duidelijk op zoek naar nog een doelpunt. Onze meiden vanzelfsprekend ook, zit die gelijkmaker erin? De kansen zijn er aan beide kanten. En met vereende krachten weten onze meiden een doelpunt te voorkomen. Wel zichtbaar is dat de energie iets is afgenomen en dat er een schepje bovenop moet om dit mindere kwart door te komen en die ellendige achterstand weg te poetsen. Het gaat nu om het mentale spel, doorzetten en doorbijten. Onze meiden zetten door en doen er alles aan elkaar te helpen. Ook de heren dragen hun steentje bij door op de juiste momenten te schreeuwen naar onze meiden, wat een boost kun je toch krijgen van externe factoren.

De stand in het 3e kwart is onveranderd en nu wordt het alles of niets. De energie is terug bij onze meiden en spat er weer vanaf. Aangejaagd door elkaar spelen we volle bak naar voren. Kans 1 gaat er niet in, kans 2 net naast, kans 3 wordt gehouden door de prima keeper die er staat. Oirschot voelt de druk die onze meiden opvoeren, en we hijgen in de nek van de tegenstander. Als 1 van die meiden ingrijpt krijgt ze een groene kaart en dan kunnen onze meiden 2 minuten profiteren van een overtal. Maar Oirschot speelt dat met een half court opstelling prima uit. Omdat onze meiden meer risico nemen krijgt de tegenstander meer ruimte en daar weten ze gehaaid gebruik van te maken. Een strafcorner tegen, en weer die spanning maar ook dit maal hebben we de bal. Een lange klap die er doorheen vliegt maar geen controle bij de spits van Oirschot waardoor Nico kan ingrijpen. Maar dan een schot voorlangs vanaf de rechterkant en met wat mazzel de 0-2 van Oirschot. Balen, maar niet te lang, nog 7 minuten om het goed te maken. We gaan achterin 1 op 1 spelen en voeren zo de druk naar voren op. Een strafcorner van onze meiden, maar de tip richting Tessa is te hard en gaat naast. Een strafcorner voor Oirschot dan en Reese geeft zoals altijd alles en krijgt de bal vol op haar knie. Na wat blessure tijd kan ze dan toch strompelend het veld af, als dat maar mee valt.

Onze meiden zetten nog even aan en er gebeurt een hoop in de cirkel van Oirschot, Jip raakt geblesseerd aan haar arm ook die moeten onze meiden in de slotfase missen. Langzaamaan tikken de laatste minuten weg en moeten onze meiden genoegen nemen met een mooie wedstrijd maar wel een 0-2 verlies.

Gestreden tot het einde, laten zien wat we waard zijn, maar niet het resultaat dat we stiekem gehoopt hadden. Prima wedstrijd voor het teamproces en verder is het wat het is. Vandaag herstellen en op naar de 3 punten zondag. Genoten van gisteravond.

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1