Nieuw mobiel nummer?
Log in op de website of de app en verander je instellingen!
MA1 - De Kieviten MA1: 2 - 4

Als 3 honden vechten om een been, gaat de 3e ermee heen. Helaas waren wij vandaag niet die 3e.

Vandaag moesten we uit bij de Kieviten. De eerste wedstrijd wonnen we met 3-1, maar ze staan wel gewoon 3e, 4 punten achter op ons. Nummer 3 tegen nummer 2. De Kieviten gingen niet meer voor het kampioenschap zei de coach, maar we moeten volle bak gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren we sterk, druk op de verdediging. Echter glipte de bal toch langs het middenveld en met een slim balletje richting de tweede paal lag die toch al bij ons in de goal. Ok wakker worden nu. We krijgen zoals al zo vaak deze competitie kans op kans. Een stuk of 4 100% kansen kregen we, maar hij ging er maar niet in. De keeper kwam elke keer goed uit de goal en wij gingen daar niet goed mee om. En je weet wat ze dan zeggen... bij de eerste de beste tegenaanval lag de bal er weer in bij ons. Hmm 2-0. Ik proeg frustratie en we spelen niet meer het spel wat wij kunnen spelen. We proberen wel, maar het is te geforceerd. Het lukt gewoon niet!

In de rust aangegeven dat we nog wat beter aan moeten lopen en vrij moeten lopen. Blijf positief naar elkaar en vecht voor elke meter. De tweede helft begon en we kregen een push-bericht van hockey.nl: Forcial - Forescate 1-5. Zo zonde dat we het dan zo weggeven. De wedstrijd is, ondanks de achterstand, nog lang niet gelopen, dus kom op!! Om nog meer zout in de wonden te strooien wordt er een actie van Fleur verkeerd beoordeeld door de iets kwakkelende scheidsrechter. In plaats van een strafbal voor ons, kreeg de tegenpartij een uitbal te nemen. Ja dat moeten we gewoon accepteren. De volgende gaat er vast wel in. Maar helaas... Het werd 3-0, omdat we te veel ons meisje laten lopen. We willen zo graag weer terugkomen in de wedstrijd, maar dan moet je elkaar steunen, wat er ook gebeurd, hoe er ook gespeeld wordt. Maar we hockeyen meer tegen onszelf dan met elkaar.

Het wordt toch nog 3-1 door een tip-in van Naomi, maar niet snel daarna werd het toch weer 4-1. Na de zoveelste strafcorner was het Fleur die de rebound van de corner de goal in sloeg. 4-2. Met nog 2 minuten op de klok wisten we dat we het niet meer gingen redden. Nog 1 onderschepping en Annika ging 1 op 1 richting de prima spelende keeper van de Kieviten en faalde helaas.

Al met al extra zuur door de verrassende uitslag van Forcial, maar goed kop op en gewoon leren van de fouten en morgen tegen notabene Forcial het goede gevoel weer oppakken. Laten we morgen spelen als team en blijven knokken voor elke centimeter en elkaar steunen. Bij voorsprong, maar vooral bij achterstand.