Achter de inlog zit meer dan u denkt.
Ontdek het zelf via de website!
MB1 - HC Capelle MB1: 4 - 0

HC Capelle MB1 – HVS MB1                                                                      14 april 2018
Vandaag moesten we op ‘n lekkere lente dag naar Capelle om tegen de plaatselijke hockey club te spelen. Eenmaal aangekomen begon het al goed want handige Harrie was de ballentas vergeten dus moest ik naar de coach van HCC om wat ballen te regelen, (gelukkig was dit voor de wedstrijd want erna hadden we ze nooit gekregen).
Vanaf de eerste seconde lieten we wederom zien dat wij niet voor niets op nr. 1 staan en al combinerend kwamen we in de eerste minuut al gelijk in hun cirkel en waar een training al niet goed voor is, schoot Caitlin de bal via haar backhand snoeihard tussen de palen.
Daar we geen genoegen met maar 1-0 namen bleven we de aanval zoeken en al rondspelend speelde we HCC weer hol en dol. Hun coach wist niet wat hij zag en probeerde zijn speelsters te bereiken, maar die waren maar met 1 ding bezig en dat was achter de bal aan lopen, ja lopen want ze kwamen er niet aan te pas.
Zo ook niet toen Julie na een goede combinatie de bal lekker inschoot. Een paar minuten later lag de bal al weer tussen de palen omdat Esmee het even op haar heupen kreeg en met een hele goede rush en een super schijnbeweging rond de cirkel de bal de cirkel inschoot en uiteindelijk werd de bal voorlangs geschoten waar Lisanne de bal al glijdend de 3-0 maakte.
We konden een beetje achterover leunen want er was een vuiltje aan de lucht, althans dat dachten we. Was het niet dat HCC (pas in de 22e min) voor het eerst onze cirkel in kwam en Joyce even op de proef stelde, ze had 22 min geen bal gehad maar kwam met 2 reddingen heel geconcentreerd over waardoor de 3-0 op het bord bleef staan.
De laatste minuten in de eerste helft bleven we de aanval zoeken maar waar de kansen er waren konden we niet meer tot scoren komen en met 3-0 gingen we de rust in.
Na rust wisten we dat HCC er alles aan ging doen om er geen grotere achterstand van te laten maken, helaas werd het spel mede door het soms doodfluiten en dubieuze beslissingen er niet beter maar slordiger op.
We kwamen niet echt in de problemen omdat we weer als 1 team bleven spelen en iedereen er weer alles aan deed om elkaar te helpen en over te nemen waar nodig was .
Daarom is er over de 2de helft niet zo heel veel te vertellen behalve dat er wat irritaties kwamen, niet van onze kant maar van HCC kant.
Bij een voorzet vanaf de zijkant raakte Caitlin de bal niet lekker en nadat ze zittend en balend van de grond opstond, sloeg de keepster van HCC ineens met haar stick hard tegen de stick van Caitlin aan en de vlam was eventjes in de pan, maar daar onze dames ouder en wijzer worden hielden ze zich goed in en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de keepster een rode kaart voor te houden en wat resten was een strafbal.
Met nog 1 minuut te gaan ging Julie genadeloos achter die bal staan en schoot de 4-0 binnen.
Tegen 10 gefrustreerde speelsters en een zwaar gefrustreerde coach van HCC, was het een hele goede beslissing van de scheidsrechter om een einde aan de wedstrijd te maken.
Met een, ik val in herhalingen, wederom verdiende overwinning, met een zeer goed op elkaar ingespeeld super leuk team nemen we de 3 punten mee naar Spijk en blijven we de dood gevergde nummer 1.
Laten we niet kijken wat de nr. 2 en nr. 3 doet, maar van onze eigen krachten uitgaan en lekker de punten blijven pakken.
Ik zou iedereen wel bij naam kunnen en moeten noemen maar dan moeten ze de website uit gaan breiden. J
Op dinsdag en donderdag horen we wel eens een licht gemopper over de pffffff conditietrainingen, weer lopen en lopen en lopen, maar dat betaalt zich nu echt uit.
Gefeliciteerd met de overwinning en de 3 punten en op naar de volgende.

Ohja nog even een vraagje Hans, wat is een Australische Backhand????? ;-) en waarom mag dat niet??? Omdat we in Nederland wonen?  J J