MB1 - Hockeyclub Barendrecht MB3: 5 - 2

Barendrecht MB3 – HVS MB1                                                          6-10-2018

Vandaag moesten we naar Barendrecht om tegen de plaatselijke HC te spelen.
Gelukkig was het weer goedgezind, nu maar hopen dat de dames dat ook zijn.
Vandaag stond de jarige Taat alleen aan het roer en wat zou het een leuk verjaardagscadeau zijn om de laatste wedstrijd winnend en als de nr. 1 de voorcompetitie af te sluiten.
Zou de wedstrijd tegen Alecto nog in ons hoofd en benen zitten, ik hoop het niet.
We begonnen erg sterk aan de wedstrijd, waren gelijk de bovenliggende partij en dat resulteerde na 2 minuten al na een goede uitbraak in een 1-0 voorsprong.
Daar Barendrecht echt niets in te brengen had en vooral achter de bal aan liep was een prettig gezicht, want dat betekende dat we van de wedstrijd van afgelopen zaterdag toch nog iets geleerd hebben.
We bleven de combinaties zoeken en na een heel goed 1,2,3,4 tje over rechts kon de bal weer uit het netje gevist worden.
Door goede en vooral snelle combinaties bleven we kansen creëren en toen we de bal in de combinaties zelfs 1x raakte kwam Barendrecht er gewoon niet aan te pas.
Langzamerhand raakte we een beetje onze focus kwijt en werden we steeds slordiger, gingen de ballen brengen waardoor de bal veel te lang aan de stick geplakt bleef, waardoor we steeds vaker balverlies leden.
Gelukkig kon Barendrecht daar niet van profiteren en gingen we met een 2-0 voorsprong de rust in.
In de rust geprobeerd iedereen weer aan hun taak te laten houden, maar omdat sommige het belangrijker vonden hoe iemand z’n deo rook en i.p.v. even stil te zijn en te luisteren, door elkaar heen aan het praten waren, was het te hopen dat ze wisten wat ze moesten doen.
Toch begonnen we goed aan de 2de helft ondanks dat de concentratie er niet echt was werd er na goed overzicht en samenspel de 0-3 binnen getikt.
Doordat de bal goed onderschept werd, zag je dat er wel degelijk goed hockey in dit elftal zit, want waar er soms net ff teveel aan eigenbelang gedacht wordt, werd er, door goed kijken en overspelen de 0-4 ingeschoten.
De wedstrijd werd wat slordiger en de bal werd vaak weer in de blindstand naar voren gespeeld maar met een beetje doordouwen konden we de bal toch veroveren en door de bal goed de cirkel in te slaan, werd er een stick gevonden die de bal tussen de palen sloeg, 0-5.
Mag je bij een 5-0 voorsprong denken van t is gespeeld???? Of mag je verslappen met nog een minuut of 7 te spelen? Nee dat mag niet, want de focus moet tot t laatste fluitsignaal 100% blijven.
Maar dit was helaas niet het geval en zo kon Barendrecht, die overigens wel de 2de paal konden vinden, de 1-5 binnen tikken.
Ook toen Barendrecht nog ff wat gas gaf, en HVS een soort van op t Zuidplein liep, de 2-5 binnen kon schieten, maar waar maken we ons druk om, toch.
Met een 5-2 overwinning en een behouden koppositie zongen de dames de jarig Taat toe.
De groeten en tot over een aantal weken als we weten waar en tegen wie we weer moeten spelen.