Dames 2 - HC Pijnacker D3: 3 - 3

Wedstrijd verslag dames 2  HVSpijkenisse zondag 11 November 2018.

11-11-2018 14881 12:45 uur Spijkenisse D2 Pijnacker D3

Trainer: Boris en Rens
Coach: John Koster (afwezig) invaller Carlo Eijkels
       Aanvoerder: Robin
Nicolette Lonneke (afwezig) Robin Anouk Sabine Lysanne Mette Centaine Jamie Renée Jaimy Nikita Evelien Alyssa (afwezig) Lisanne (invaller) Cally (invaller) Esmee (invaller)
Top scorer:
Nikita 9 doelpunten Evelien 3 doelpunten Jaimy 2 doelpunten Alyssa, Centaine, Lonneke en Renée 1 doelpunt
Anouk stuitert vandaag over het veld, heeft geen kramp en gaat voor elke bal. 1000% inzet en loopvermogen. Hiermee verdient de vandaag de titel!
Pos.
GS
GW
GL
VL
PIM
PT
Westland D3
hdm D4
Groen-Geel D8
Nieuwkoop D2 (O)
Leonidas D17
Leiden-Leidse Studs D7
Craeyenhout D3
Pijnacker D3
Spijkenisse D2 (O)
Rijswijk D4
Ommoord D3
Leonidas D16

Vandaag spelen onze meiden zonder coach John, die moet werken. Carlo is onze vervanger en gaat in de MFR van start met de voorbereidingen. Het is wat onrustig en onwennig maar de opstelling wordt doorgenomen. Hoewel 2 van de basisspeelsters nog op het veld staan te fluiten en Jamie wat later is door een vervoersprobleem. We gaan een half uur voor aanvang van de wedstrijd het veld op om warm te lopen en in te spelen. Onze meiden hebben ruim de tijd en dat voelt goed.
Als de wedstrijd begint en onze meiden de afslag nemen gaat het direct mis en vliegt de bal over de achterlijn waardoor Pijnacker een lange corner mag gaan nemen. Wel opletten meiden! Maar als het gevaar geweken is spelen onze meiden een hele goede beginfase. Volle energie en druk op die meiden. Pijnacker is van slag door dit team dat tegenover ze staat en als snel mogen onze meiden, door een doelpunt van Jaimy, de 1-0 op het score bord zetten. De jacht naar doelpunten gaat door en Pijnacker komt niet aan spelen toe. Als Nikita 1-1 tegenover de keeper komt te staan red de keeper van Pijnacker 1x, 2x maar dan zit de 2-0 er toch echt in. Dit moeten vandaag 3 punten worden voor HVS!
Als Pijnacker er doorheen komt en als donderslag bij heldere hemel een strafcorner cadeau krijgt, maken ze deze ook nog eens met meer geluk dan wijsheid. Het spel slaat direct om en onze meiden komen onder druk te staan door een team dat er ineens in gaat geloven. We staan niet lekker meer en de goede flow is even weg.
Een counter diep in de eerst helft zorgt ervoor dat onze meiden met een gelijkspel de rust ingaan. 2-2 op het scorebord en nog 35 minuten te gaan. Het moet te doen zijn maar we moeten scherp blijven.
Na rust is het spel goed en de energie hoog, als team druk zetten en als team verdedigen. Het zorgt ervoor dat Pijnacker teruggedrongen wordt en onze meiden een aantal goede kansen creëert. Maar de keeper van Pijnacker is wakker en de ballen gaan er niet heel gemakkelijk in. Onze meiden blijven gaan en bij veel aanvallen komt er ruimte vrij. Er ontstaat een counter van Pijnacker en ze versieren een strafcorner. Een schampschot dat van richting veranderd en dan ligt totaal tegen de statistieken de 2-3 erin bij onze meiden. Super balen natuurlijk maar het maakt bij onze meiden een goede reactie los. De snelheid gaat omhoog en de aanvallen vliegen door de cirkel van Pijnacker. Alleen ontbreekt dat laatste tikje keer op keer. Het is uiteindelijk Nikita die 7 minuten voor tijd de 3-3 maakt. Opluchting bij onze meiden maar de wil om te winnen is enorm nu. Nog 2 mooie kansen en dan wordt er afgefloten, maar wel een strafcorner voor onze meiden. Zouden we dan toch nog in de laatste seconden die 3 punten gaan pakken? Heel spannend en ik ben de enige in het geheel die niets meer aan de score kan doen, mijn lot ligt in jullie handen meiden. De corner wordt genomen en…….nog een corner….. ja/nee bijna…… nee. Het blijft 3-3 en we delen de punten met Pijnacker.
Jammer meiden we hadden meer verdiend maar je kunt niet altijd zoveel mazzel hebben als vorige week.
Jullie Keep