Achter de inlog zit meer dan u denkt.
Ontdek het zelf via de website!
MB1 - HC Schiedam MB1: 1 - 1

Schiedam MB1 – HVS MB1                                                         17 november 2018

Vandaag moesten we uit tegen de nummer 3 van de ranglijst Schiedam, die met even veel punten maar met een iets beter doelsaldo 1 plekje hoger staan dan HVS.
Het was fris maar de zon scheen lekker op ons bolletje, althans op het bolletje van de toeschouwers want wij zaten onder n dekentje om een beetje warm te blijven.
Daar ik de eerste 20 minuten niet aanwezig was kan ik daar weinig over zeggen, alleen dat het scorebord, na een 1-0 achterstand (zijn de dames dus weer goed langszij gekomen) 1-1 aangaf.
Het was een rommelige fase waarin de bal heen en weer ging en waar het spelletje wat hockey heet een soort van ondergeschikt raakte. Het was hutjemutje, alles op een vierkante meter i.p.v. gebruik te maken van de ruimtes op het gehele veld.
Schiedam was in deze rommelige fase wel de wat betere partij en kreeg ook de beste kansen maar door goed keeperswerk en strijdlust van iedereen bleef het scorebord op 1-1 staan.
In de rust weer het een en ander aangescherpt en dus gingen we vol goede moed aan de tweede helft beginnen.
De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, rommelig en vaak zonder enig idee, waardoor het weer erg compact was.
Wat in deze wedstrijd goed zichtbaar was, was dat we niet ons eigen spel durfde te spelen, we waren afwachtend en soms onzorgvuldig.
Omdat Schiedam een paar speelsters hadden lopen die individueel aardig met een bal overweg kunnen, maar gelukkig ook vaak niet de juiste beslissingen namen en hierdoor zichzelf uit de wedstrijd speelde, bleef het een spannende wedstrijd waar slordigheid van beide kanten de overhand nam.
Ook al gaat het niet zoals je denkt en worden er beslissingen genomen waarvan je denkt; hoe kan dit, en wil je tegen beter weten in iets zeggen, maar zolang wij ons bezig houden met hockeyen en niet met randzaken loopt het zoals het loopt.
Waar wij een paar keer goed wegkwamen, kroop Schiedam ook een keer door t oog van de naald, waardoor de 1-1 nog steeds op het bord stond.
Het was geen goede maar zeker wel een spannende wedstrijd en gelukkig zagen onze meiden, dat als er niet goed gespeeld kan worden moet er maar strijd geleverd worden en door deze strijd bleef de 1-1 ook als eindstand staan.
Soms moet het 1 als het ander niet lukt en zolang wij dat ons beseffen, hoeven we als iedereen die strijd levert van niemand te verliezen.
Met 1 punt en toch wel met een goed gevoel liepen we van het veld af.
Ennuhhhhh we zijn nog steeds ongeslagen!!!