Hockeyschool en Puppy Hockey

Voor wie is het?
Hockey School Puppy Hockey Hockeyschool Spijkenisse
Kinderen die op 1 oktober 6 jaar zijn stromen direct in bij de Hockeyschool. Deze kinderen stromen het seizoen daarna namelijk door naar de F jeugd competitie.
Kinderen die na 1oktober 6 jaar worden stromen na de herfstvakantie in bij de Hockeyschool.
Kinderen die 4 en 5 jaar oud zijn, die spelenderwijs kennis willen maken met hockey kunnen deelnemen aan Puppy Hockey.
Hockey is een sport voor zowel jongens als meisjes. Over het algemeen zijn de meisjes in de meerderheid en zijn wij ook op zoek naar jongens die willen hockeyen.

Waar & wanneer?
De hockeyschooltraining is op woensdag van 17:00 tot 18:00 uur op het Raboveld recht voor het clubhuis.
De puppy training is op woensdag van 16:00 tot 17:00 uur op het Raboveld recht voor het clubhuis.
Tijdens de schoolvakanties is er geen training.

Wat heb je nodig?
  • Hockeystick (voor de proeftrainingen kan deze geleend worden van de club);
  • Scheenbeschermers (verplicht);
  • Een bitje (verplicht);
  • Sportschoenen geschikt voor kunstgras (let op het profiel);
  • Gewone sportkleding. (Pas bij de F-jes hebben de kinderen HVS tenue nodig)

Ballen worden ter beschikking gesteld door de hockeyvereniging.

Wat doe je op de Hockeyschool?
De training is altijd opgebouwd in 3 fasen:

1. De gezamenlijke warming-up, dit is meestal een spelletje zonder stick en bal;
  2. Een drietal oefeningen, de groep wordt gesplitst en men doorloopt met 1 vaste trainer de oefeningen. Tijdens de oefeningen wordt er op verschillende vaardigheden getraind dit kan zijn: drijven met de bal, richten en slaan, duel aangaan en behendigheid met stick;
  3. Partijtje met het groepje waar je op dat moment bent ingedeeld. Dit is meestal 3 tegen 3 met 2 aanvallende en 2 verdedigende doeltjes. Dit om de kinderen alvast te laten wennen aan hun eerste wedstrijdjes.

Aan het eind van het seizoen spelen ze ook een oefencompetitie tegen andere verenigingen, dit is ook 3 tegen 3 op de helft van een kwart veld.
Het is de bedoeling dat de kinderen de trainers helpen met het opruimen van het veld en als afsluiting komen we altijd nog even samen in het doel voor eventuele mededelingen en om te horen hoe de kinderen de training vonden.

Nog even dit….
De eerste Hockeyles is altijd spannend voor een kind. Als je je meldt bij de coördinator (Linda de Bruin) en /of trainer op het Raboveld dan helpt die je verder. Ouders staan direct langs de rand van het veld, vlakbij de kinderen die aan het trainen zijn.

• Zorg dat uw kind voor de training naar de wc geweest is;
  • Wij willen graag op tijd beginnen, dus om 17:00 op het veld;
  • Is het je eerste proefles, kom dan een kwartiertje eerder;
  • Lange haren in een vlecht of staart;
  • Zet je naam op je tas, bidon en/of bal;
  • Trainingen gaan ook door als het koud is of regent, hou hier rekening mee met kleding.

Proefles?
Iedereen mag 3x proeftrainen.
Inschrijven voor proeftrainingen doet u via het inschrijfformulier. Kies dan bij "gewenst lidmaatschap" voor "Proeftraining max 3x" waarna het bij de ledenadminstratie ter behandeling komt.
Na deze 3 proeftrainingen besluit u over het definitieve lidmaatschap. Indien u niet bent ingeschreven als lid bent u niet verzekerd.
De instroom van nieuwe kinderen is elke 1e woensdag van de maand. Hierdoor is het mogelijk alle nieuwe kinderen de juiste aandacht te geven voor het verkrijgen van de juiste basistechniek zoals het vasthouden van de stick.

Voor de ouders
Ieder weekend zijn heel veel ouders en vrijwilligers nodig voor de begeleiding van de vele jongste jeugd.
Door op zaterdag tijd aan het hockey van je kinderen te besteden, bezorg je hen een leuke sportieve invulling van de vrije tijd.

Geef je op als vrijwilliger voor bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest en/of toernooien en je zult zien hoe leuk dat is.

Nog vragen?
Stuur een e-mail naar [email protected].
Kijk ook regelmatig op deze Hockeyschool pagina voor mededelingen en andere Hockeyschool activiteiten.

Tot slot wenst de TC Jongste Jeugd jullie héél véél hockeyplezier bij de Hockeyschool van HV Spijkenisse!