Wat hebben wij u te bieden

Inleiding

Met trots presenteren wij u de sponsorbrochure van Hockey Vereniging Spijkenisse. Wij zijn blij dat u geïnteresseerd bent in onze vereniging en zo uw sportieve én maatschappelijke betrokkenheid toont.

HV Spijkenisse stelt zich tot doel iedere vorm van talent tot ontplooiing te laten komen. Dat wil zeggen dat de vereniging open staat voor iedereen die wil hockeyen, op welk niveau dan ook. Naast het streven naar onze sportieve doelen is HV Spijkenisse een levendige vereniging waar zowel jonge als oudere leden elkaar ook buiten het veld weten te vinden!

HV Spijkenisse is sinds 1977 gevestigd op Sportpark Groenewoud aan de Schenkelweg in Spijkenisse en bestaat op dit moment uit ruim 550 leden. Er wordt gespeeld op twee prachtige semi-water hockeyvelden, beiden uitgerust met een kunstlichtinstallatie en een nieuw ¼ hockey trainingsveld waarop ook de jongste jeugd nog een wedstrijdje kan spelen. Er kan nagenoeg altijd getraind worden en de competitiewedstrijden gaan ook nagenoeg altijd door. Er is bovendien een gezellig clubhuis en er zijn voldoende kleedkamers. De vereniging loopt goed dankzij een zeer enthousiaste groep sporters en vrijwilligers.

HV Spijkenisse is een groeiende vereniging. Aan jong tot oud wordt de gelegenheid geboden het hockeyspel op verschillende niveaus te beoefenen. Onderscheid wordt gemaakt in de jongste jeugd (in de leeftijd van 6 tot 10 jaar), junioren teams (in de leeftijd van 10 tot 18 jaar) en senioren teams (vanaf 18 jaar). De jongste jeugd en de junioren spelen op de zaterdag, de senioren en veteranen spelen op de zondag. Voor sporters die zich niet willen binden aan de competitie biedt de vereniging ook recreantenhockey. Hierbij is het primaire doel gezond en gezellig te bewegen. De recreanten trainen en spelen onderlinge wedstrijdjes in gemoedelijke sfeer op de maandagavond. Tot slot is er nog de mogelijkheid tot het beoefenen van knotshockey.

Het hockeyseizoen speelt zich af tussen september en juni. Van begin september tot half december vindt het eerste deel van de competitie plaats en van begin maart tot begin juni het tweede deel. Van half december tot maart is er de winterstop waarin gedurende een aantal weekenden de zogenaamde wintercompetitie wordt gespeeld. Tevens speelt een aantal teams dan in de zaal. De periode rond de feestdagen in mei tot eind juni wordt aangegrepen om toernooien te spelen.

De kleuren van de vereniging zijn geel/bruin/zwart. In het veld dragen de spelers een geel/bruin shirt met het geel/bruin/zwart HVS logo, een bruine broek of rokje, bruine kousen met twee gele strepen in het boord en voorzien van het HVS logo. De spelers dragen kunstgras hockeyschoenen. Tevens bestaat er verschil tussen een Veldhockeystick en een Zaalhockeystick.

Meer en meer blijkt dat het stimuleren van FairPlay ook bij hockey noodzakelijk is. De vereniging heeft FairPlay dan ook hoog in het vaandel staan. Met name de coach, de trainer en de begeleider spelen hierin een belangrijke rol. Maar ook kijkende ouders hebben hun eigen verantwoording in FairPlay.

De vereniging vraagt de coaches de volgende richtlijnen na te leven:

 

 • De coach ziet er op toe dat het team zich ook voor en na de wedstrijd correct gedraagt.
 • De coach onthoudt zich van kritiek op de spelleider en wijst de spelers op het feit dat iedere beslissing moet worden geaccepteerd zonder appelleren en zonder commentaar. Na de wedstrijd kan er altijd nog over worden gepraat. Hij/zij voorkomt irritaties.
 • De coach is sportief, opbouwend in zijn aanwijzingen tijdens de wedstrijd en moedigt hierbij positief aan.
 • De coach wisselt een speler (tijdelijk) die zich misdraagt. Hij/zij zorgt ervoor de spelleider een slag voor te zijn. Deze misdragingen kunnen dan zowel verbaal zijn als ook fysiek zoals bijvoorbeeld het weggooien van de stick. Dit mag niet door de coach worden getolereerd.
 • De coach gaat na de wedstrijd niet direct naar huis, maar praat nog even met iedereen na.

 

U begrijpt dat een vereniging van onze grootte, een organisatie en de middelen van een klein bedrijf vergt. Daarom werken vrijwilligers dagelijks actief mee aan het ondersteunen van de club. Om onze sport en onze vereniging verder te ontwikkelen, maar vooral om jong en oud te begeleiden in het beoefenen van hun sport, hebben we de financiële ondersteuning nodig van bedrijven en ondernemers in onze omgeving die ons een warm hart toedragen. Daarom willen wij u graag kennis laten maken met de mogelijkheden die er binnen onze vereniging zijn, om uw en ons doel te kunnen realiseren.

Wij hopen dat wij op uw steun mogen rekenen en tot een vruchtbare samenwerking kunnen overgaan.

 

Sponsorcommissie Hockey Vereniging Spijkenisse


 

Sponsoring

Er zijn natuurlijk diverse redenen om HV Spijkenisse te ondersteunen met een sponsorbedrag. We hebben voor u een aantal argumenten op een rij gezet zodat u deze mee kunt nemen in uw overweging tot sponsoren.

Betrokkenheid bij HV Spijkenisse omdat u allereerst sponsort omdat u gelooft in sportstimulering voor jong en oud in uw eigen stad Spijkenisse en vertrouwen heeft in onze club wanneer u van buiten Spijkenisse komt. Zonder uw steun is het gewoon niet mogelijk om breedtesport te kunnen bedrijven. Daarnaast sluiten wij niet uit dat onder de ruim 550 leden, werknemers of familieleden van werknemers, collega’s, klanten en branchegenoten zitten die wij wekelijks mogen begroeten op onze sportvelden. Zij komen dus spelenderwijs in contact komen met uw reclame-uiting. U geeft hiermee een mooi signaal dat u begaan bent met de amateursport van onze vereniging in Spijkenisse.

Naamsbekendheid creëren voor uw bedrijf? De mogelijkheid van sponsorreclame bij HV Spijkenisse kan hier zeker bij helpen. Door middel van kleding(shirt)sponsoring, vlag, banner of een reclamebord langs de lijn bent u zichtbaar op een plaats waar veel mensen samenkomen. De vereniging denkt daarna graag met u mee op welke wijze wij leden en bezoekers van HV Spijkenisse kunnen stimuleren gebruik te maken van de diensten / producten die door u als sponsor geleverd worden.

Positief imago creëren voor uw bedrijf doordat de bezoekers van onze club uw bedrijf herkennen als ondersteuner van hun sportclub binnen de lokale samenleving.

Netwerken tijdens het jaarlijkse sponsortoernooi dat HV Spijkenisse als blijk van waardering organiseert. Een mooie gelegenheid om uw sportiviteit en die van uw medewerkers eens te toetsen. Speelt u liever niet? Ook dat is geen probleem. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u kijken naar leuke wedstrijden en netwerken met de andere sponsors en de leden van de vereniging.

Om deze doelen te bereiken kunnen wij u de volgende mogelijkheden bieden:

 

 • Reclamebord langs de velden
 • Kledingsponsoring, zoals wedstrijdkleding, trainingsoutfit of tassen
 • Vermelding op de website
 • HVS-app
 • Vermelding op het digitale televisiescherm in het clubhuis
 • Het ondersteunen van één van onze toernooien
 • Veldsponsor
 • Hoofdsponsor

 

Voor alle hierboven vermelde opties bestaat ook automatische vermelding via alle mogelijke sociale media kanalen en via lokale nieuws/media als extra exposure.

Alle sponsoren worden vermeld op onze website www.hvspijkenisse.nl. Met honderden bezoekers per week een prachtig communicatiemiddel. Het is mogelijk om via het sponsordomein van onze website een link naar uw bedrijf te maken. Tevens is het mogelijk een eigen pagina of banner aan te leveren voor onze website. Wij zijn er ons van bewust dat een persoonlijke benadering ook voor u het plezierigst is. Wij proberen dan ook zoveel mogelijk met u mee te denken. Indien u afwijkende ideeën en/of wensen heeft, kunt u ons altijd benaderen.

Reclamebord

De jaarlijkse sponsorbijdrage van een reclamebord langs het speelveld bedraagt € 250,- per jaar. De aanmaakkosten voor het bord zijn voor rekening van de sponsor. Deze kosten zijn eenmalig € 225,-.

Het contract loopt drie jaar. Eén maand voor de beëindiging van deze looptijd nemen wij contact met u op over mogelijke verlenging van het contract. Als vereniging spannen wij ons in om de borden in goede staat te houden. Dit houdt in dat wij deze borden jaarlijks controleren op ernstige beschadigingen en vuil.

Om een eenduidige uitstraling langs de velden te krijgen, laten wij de reclameborden volgens de hieronder vermelde specificaties vervaardigen:

Afmetingen: 300 cm x 75 cm trespa, 8 mm dik, inclusief full colour opdruk.

HVS plaatst de borden zelf zodat dit weer bespaart!

 

Kledingsponsoring of tassensponsoring

Wij bieden u de mogelijkheid om, lopende een seizoen, kledingsponsor te worden van een team naar keuze. Het kan dan gaan om shirts of om trainingspakken. Het bedrukken van tassen is ook een mogelijkheid. Vaak vormt de sponsoring een prachtige stimulans om de sportieve prestaties en de trots voor onze club te vergroten. Vanuit de KNHB en onze eigen statuten zijn er wel enkele spelregels.

Onze officiële clubkleuren moeten gerespecteerd worden. Dat wil zeggen:

 

 • Shirt : geel/bruin met HVS logo
 • Short/Rokje : bruin
 • Kousen : bruin met gele band (met HVS logo)

 

Er is een uitzondering op het dragen van bovengenoemde tenues bij het spelen van uitwedstrijden bij verenigingen met dezelfde kleurstelling. In dat geval mag/moet er, in teamverband, een afwijkende kleur worden gebruikt.

TK en Sport2000 zijn onze hofleveranciers. Ook voor trainingspakken en sweaters / hoodies bieden zij een prachtige lijn speciaal voor HV Spijkenisse. Gebruik deze link voor de actuele prijzen van de kleding en bedrukking.

De ervaring leert ons dat het sponsoren van kleding een aparte tak van sport is en zeer afhankelijk is van de wensen van de sponsor. Als u een team wilt sponsoren, kunt u contact opnemen met: Sport2000 Uitstraat 4 3201 EN Spijkenisse Telefoon: 0181-623743 E-mail: [email protected].

Zij laten u weten hoe het logo aan moet worden geleverd en zorgen voor een levering op maat. Naast de kosten van de kleding bij een individueel team zal een bijdrage van € 150,- in rekening worden gebracht voor algemeen nut van de vereniging. Deze kleine vergoeding geldt overigens per gesponsord team en per seizoen.

Vermelding op de website

Zoals al eerder gezegd, is de website een modern communicatiemiddel waar leden en bezoekende verenigingen wekelijks veel gebruik van maken. Als u sponsor bent van de hockeyvereniging, wordt uw bedrijf automatisch geplaatst op de website met een link naar uw eigen website (indien aangeleverd). Het maakt niet uit wat voor soort sponsor u bent. Er is een mogelijkheid om extra reclame te maken op deze site. Hiervoor betaalt u extra.

De HVS-app

De HVS-app is het communicatiemiddel voor de club naar haar leden. De app is uiterst handig in gebruik. Vanaf de mobiele smartphone en/of de iPad kan direct het laatste nieuws bekeken worden, de uitslagen, de wedstrijden of bijvoorbeeld de route naar een andere club. Op deze app is ruimte voor reclame. De app zal door de ruim 550 leden, vaak twee of drie keer per gezin, wekelijks bekeken worden en is dus een goed middel om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen. De kosten voor het plaatsen van reclame op de app zijn op aanvraag.

Vermelding op onze intern digitaal kanaal

In ons clubhuis is een groot beeldscherm. Hierop vinden leden en bezoekers het laatste nieuws over aanvangstijden, kleedkamernummers, toewijzing van scheidsrechters en evenementen. En ook uw reclame? Voor € 100,- per jaar plaatsen wij uw logo op ons digitaal kanaal, eventueel gecombineerd met uw reclame-uiting. Simpel maar zeer doeltreffend!

Sponsoring van een evenement

Inmiddels kunnen wij terugkijken op een historie van prachtige sportieve evenementen. Meestal duren deze een dag, maar er bestaan ook evenementen die meerdere dagen plaatsvinden. Jong en oud strijden tijdens deze toernooien voor de hoogste eer. We kennen de voorbeelden allemaal, zoals de Rabobank Hockey World Cup en het KLM Open Golftournament. Stuk voor stuk bewijzen dat de koppeling van bedrijfsnaam en evenement blijft hangen. Wij hopen ook dit jaar weer op enkele mooie en sportieve gesponsorde evenementen. De kosten bedragen € 750,- waarbij de tegenprestatie onder andere bestaat uit:

 

 • Koppeling van uw bedrijfsnaam aan het evenement
 • Uw naam bij alle communicatie-uitingen (uitnodigingen - persbericht - uitslagen)
 • De mogelijkheid tot het plaatsen van uw vlaggen
 • De mogelijkheid tot het plaatsen van uw presentatiemateriaal tijdens het evenement
 • Het afspelen van uw radiocommercial (indien bij u aanwezig) over onze geluidsapparatuur tijdens het evenement.
 • Het uitreiken van de bekers aan het einde van het toernooi

 

Veldsponsor

U kunt als sponsor van HV Spijkenisse veld 2 adopteren voor € 2.500,-- per jaar. Daarmee verbindt u uw naam aan het veld en krijgt u twee sponsorborden langs de lijn geplaatst. De naam van het veld wordt in alle bondsuitingen gebruikt waardoor uw naam door niet alleen de eigen leden maar ook de leden van andere verenigingen veelvuldig opgemerkt zal worden. Uw naam wordt uiteraard vermeld op de website en op de HVS-app en u krijgt de gelegenheid twee vlaggen te plaatsen naast veld 2. De naam van uw bedrijf komt bovendien te hangen bij veld 2.

Hoofdsponsor

U kunt hoofdsponsor worden van onze vereniging. Voor een bedrag van € 5.000,- per jaar en een contractduur van drie jaar wordt veld 1 naar uw bedrijf vernoemd en worden er twee sponsorborden langs de lijn geplaatst. Daarnaast wordt uw logo vermeld op de shirts van de spelers van het Dames-1 of Heren-1 team. Uw naam wordt uiteraard prominent vermeld op de website en op de HVS-app en uw vlaggen worden opgehangen tijdens belangrijke wedstrijden. De naam van uw bedrijf komt bovendien te hangen bij veld 1.

 


Overzicht mogelijkheden sponsoring seizoen 2018 - 2019

Artikel

Looptijd

Prijs

Reclamebord

eenzijdig bedrukt, aan het hek bevestigd. Trespa 8 mm dik. Formaat 300 x 75 cm

3 jaar / Eén maand voor beëindiging nemen wij contact op voor verlenging van het contract.

€ 250,- per hockey jaar. Eenmalige aanmaakkosten reclamebord € 225,- per bord.

Kleding- of tassensponsoring

Aanschaf van kleding en / of tassen voor een individueel team

1 jaar

Kosten van de kleding en / of tassen voor het team plus en / of tassen € 150,- per team voor de vereniging per hockeyseizoen.

Vermelding op de website

Automatische plaatsing link eigen website sponsor. Extra reclame plaatsen mogelijk.

1 jaar

Voor sponsoren gratis. Extra reclame plaatsen prijs op aanvraag.

HVS-App

Plaatsen van reclame op de HVS-app

1 jaar

Prijs op aanvraag / voor sponsoren gratis

Vermelding op intern digitaal kanaal

Plaatsen van het logo op een beeldscherm in de kantine, eventueel gecombineerd met reclame-uiting

1 jaar

€ 100,- per hockey jaar. Aanleveren in pdf of powerpoint / voor sponsoren gratis

Sponsoring van een evenement

Koppelen van bedrijfsnaam aan evenement bij alle communicatie-uitingen. Plaatsen van vlaggen, presentatiemateriaal tonen en radiocommercial over geluidsapparatuur

éénmalig

€ 750,- per evenement

Veldsponsor

Veld 2 wordt naar uw bedrijf vernoemd. Vlaggen, twee sponsorborden en bewegwijzering en bordjes lang veld met uw naam er op.

1 jaar. Uiterlijk 3 maanden voor beëindiging nemen wij contact op voor een mogelijke verlenging van het contract.

€ 2.500,--

Hoofdsponsor

Kledingsponsoring Dames 1- en/of Heren 1- team, veld 1 wordt vernoemd naar uw bedrijf. Vlaggen, twee sponsorborden en bewegwijzering en bordjes langs veld met uw naam er op.

3 jaar. Uiterlijk drie maanden voor beëindiging nemen wij contact op voor een mogelijke verlenging van het contract.

€ 5.000,--


Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sponsoring van HV Spijkenisse of heeft u zelf nog een suggestie? Neem dan contact op met onze sponsorcommissie: E-mail: [email protected] of [email protected] of rechtstreeks met één van onze leden van de Sponsorcommissie.

 

 • Carlo Eijkels 06 12 97 18 07
 • Lindsey Idsinga 06 51 92 67 89
 • Mandy Markus 06 52 46 65 13