Dames 2 - HC Schiedam D8: 4 - 1

Gespeeld op: 13-9-2020

Na een lange tijd zonder wedstrijden voor de competitie mogen onze meiden vandaag weer eens voor het echhie spelen.

Er is een hoop veranderd sinds maart, corona gooide roet in het eten en niet alleen hockeyend. Geen geplande selectie, geen oefenwedstrijden tot augustus en zelfs even helemaal geen hockey. Iets waar ik persoonlijk dood ongelukkig van werd, maar hoogst noodzakelijk. Dit seizoen is de selectie bij de dames voor het eerst breder getrokken dan alleen dames 1. Ook ons team is een selectie team, waarbij de meiden gezamenlijk op dinsdag en donderdag traint.

Met een super leuke en enthousiaste groep gingen we vanaf juli aan de slag en het resultaat mag er zijn.

Maar even terug naar vandaag, eindelijk die eerste wedstrijd. Voor vele meiden uit het team de eerste wedstrijd in de senioren. We beginnen lekker vroeg en moeten om 9 uur op de club zijn om ons mooie nieuwe trainingspak op te halen, zo vormen de 2 selectie teams een eenheid. Om half 10 het veld op en onder leiding van Evelien de warming up. Het is al lekker warm, we genieten vandaag van een mooie nazomer dag. Lekker spelen en vooral genieten van het spel, maar iedereen wil stiekem wel winnen natuurlijk.

Onze meiden beginnen lekker en hebben de eerste 6 a 7 minuten de touwtjes in handen. Schiedam heeft het nakijken. Prima meiden lekker overspelen en niet te veel zelf lopen met de bal. Schiedam komt langzaamaan in de wedstrijd waardoor er meer druk op onze meiden komt. Maar geen paniek, wij blijven veel in balbezit.

Een aantal lekkere aanvallen op snelheid, want dit jonge team heeft geen gebrek aan snelheid. Een strafcorner maar na 17 en een halve minuut nog steeds de 0-0 op het fictieve score bord.

Het tweede kwart gaan er veel ballen naar voren, naar voren en nogmaals naar voren…. We nemen de speelwijze van Schiedam over en die lange klappen gaan ons niet lekker af. Het spel wordt veel gespeeld op het middenveld, en met een lange klap komt Schiedam 1 op 1 tegenover Nico te staan. Maar alles gaat goed en onze meiden komen met de schrik vrij.

Dan is Tessa er klaar mee, ze stoomt op vanaf de rechtsachter positie en komt aan de rechterkant via de achterlijn de cirkel van Schiedam binnen, haalt uit en achter de keeper langs in de lange hoek scoort ze. Wat een doelpunt zeg! Een super mooie opening van het seizoen waarin nog veel mooie doelpunten mogen volgen.

Na de rust zijn onze meiden op zoek naar meer en na een paar keer de keeper getest te hebben maakt Amy de 2-0 door te scoren uit de rebound van een strafcorner. Hop zo hoog het net in over de keeper heen, dat is lekker. Onze meiden kunnen de spanning iets loslaten nu. Maar al snel blijkt dat we iets te veel inzakken en als Schiedam met wat mazzel een corner krijgt gaat de bal via de lijnstop het doel achter Nico in. En dan wordt het allemaal weer spannend.

We zijn even de draad kwijt en Schiedam krijgt nog een goede kans, maar gelukkig is Reese snel en weet de 2-2 te voorkomen.

Als onze meiden onder de druk uit weten te hockeyen en kunnen uitbreken op snelheid is het een voorzet van Yoni die Julie afmaakt. En zo halen we op eigen kracht de spanning weer uit de wedstrijd.

Het laatste kwart krijgen we het nog wel lastig, en dat klinkt gek als ik je ga vertellen dat we uiteindelijk met 4-1 winnen. Maar onze meiden komen niet lekker door de full press van Schiedam heen, we vallen weer in het brengen van de bal verhaal terug en het spel is ongeconcentreerd. Nico moet nog even bijspringen om samen met de meiden de winst binnen te kunnen slepen. Maar als Amy de eindstand op 4-1 zet is Schiedam er wel klaar mee.

Een prima tegenstander, waar we twee mooie complimenten van krijgen over onze druk  en over onze conditie (thanx Sandra) en een lekkere pot hockey, ik heb het zo gemist. Wat heerlijk dat we de 3 punten in huis hebben kunnen houden!

LOHC D9
Hockeyclub Barendrecht D2-O