R.H.V. Leonidas D24 - Dames 3: 1 - 4

Leonidas vs HV Spijkenisse aanvang 10:55

Coach: John Koster

Aanvoerder: Robin Eijkels

1: Bianca van Herk (geblesseerd)

2: Mila den Ouden

3: Robin Eijkels

4: Mette Koopmans

5: Sabine de Jong

6: Michelle Driesen

7: Anouk Flantua

8: Laura Pors

9: Cally Koster

10: Eva de Koning

11: Alyssa van Doorn

12: Eline van der Mee

13: Amber Valkman (ziek)

14: Lisa Oosterdijk

15: Demi Boelhouwer

16: Nikita van Herk

17: Lysanne Lebbe (gebleseerd)

18: Nicolette van Drunen (K)

Topscore klassement:

1. Michelle 5 Doelpunten.
  2. Laura, Nikita, Lisa & Eline 1 Doelpunt.

• N.V.T.

Topper van deze week is Cally, Deze schrijf ik op 2 manieren, als vader zie ik eindelijk weer de Cally die plezier heeft in het spelletje hockey, dat is een lange tijd weg geweest! Nu als coach: Vandaag had Cally werkelijk elke bal. Goede verdedigende acties lekker de beuk erin op zijn tijd. Liet zich niet van de bal afzetten door tegenstanders. Ik citeer nu de bank: “OOOHHHH Cally staat erin dan kan ik met een zonnebril op in het zonnetje gaan zitten want Cally heeft alles vandaag.” Meid ga zo door.

Actuele stand ten tijde van schrijven volgens Hockey.nl

Dames seinoren reserve 4e klasse, poule D

Gespeeld

Gewonnen

Gelijk

Verloren

Voor

Tegen

Punten

Spijkenisse D3

Capelle D2

Hudito D8

IJssel D3

Schiedam D10

Roomburg D10

Victoria D15

Leonidas D24

Pollux D4

Ommoord D4

Rotterdam D6

Victoria D12

Zondag 20-09-2020 dat betekent dat we weer mogen hockeyen, s ’morgens vroeg heeft Amber zich helaas moeten afmelden vanwege een innige relatie met een porselein ding helaas ziek dus.

Om 10:15 was het melden op leonidas en in R’dam zijn ze momenteel wat strenger met de corona regels. Toeschouwers zijn vandaag wel welkom maar pas 5min voor aanvang wedstrijd, wij moesten allemaal op het wedstrijdformulier staan anders mocht je het terrein niet op en bij de poort stond dus een controle post. Dus daar werd gecontroleerd of iedereen op het formulier stond, ook het kleine meisje met der voetbal in der handen……. Ik maar netjes gezegd we spelen een dames wedstrijd zei is 10 jaar dus doet niet mee en mag volgend jullie corona regels mee het terrein op. Eenmaal in de hal aangekomen bij onze toegewezen tafel zijn we ons gaan voorbereiden op deze wedstrijd. Shirts uitgedeeld, jullie scheenbeschermers en sokken goed doen en op naar veld 6! De beruchte zandvelden van Leo, we konden nog niet op het veld warmlopen dus dat deden we dan maar even op de straat. Nadat de heren die voor ons speelde het veld verlieten pakte wij onze spullen en gingen het veld op. Ohja de desbetreffende mannen dachten hun mannelijke charmes nog even te kunnen gebruiken door #kansloos een opmerking te plaatsen “hallo JUMBO” niemand van ons reageerde zoals de mannen dat wilde en dropen af.

Bij het uitdelen en bekend maken van de opstelling heb ik duidelijk aangegeven dat we op zandveld speelde dat het dus een zwaar veld is en dat dus hard inspelen noodzakelijk was omdat dit veld stroopt. Hier kwamen jullie dan ook in de warming up achter ik hoorde meerdere meiden klagen van dit veld is echt Kl….

Nadat Leonidas eindelijk scheidrechters had geregeld konden we beginnen. En hoe….. wederom starten we als een raket en lieten duidelijk zien dat wij hier de 3 punten wilde hebben. Er was goed geluisterd want de opdracht die jullie kregen was ook goed zichtbaar. Harde ballen werden gespeeld combinaties werden gemaakt en zo wilden we spelen vandaag dit resulteerde dan ook dat Lisa na 10 min spelen de 0-1 kon binnen tikken. Hierna verslapte we iets in ons spel en lieten Leonidas de overhand krijgen en hun wisten hierdoor de 1-1 te maken. Dit was door ons eigen toedoen we stopte namelijk met spelen zoals we hadden afgesproken. Ineens liep het niet meer en gingen we lopen, lange ballen slaan vanuit achter geen 8tjes meer op middenveld. In de rust van kwart 1 naar kwart 2 weer even de afspraken herhaald en de koppies dezelfde kant op en daar gingen we weer.

De start van kwart 2 gingen we weer spelen zoals wij het willen het spel bepalen en niet leonidas. Dit resulteerde in kansen en strafcorners en totale chaos voor het doel van Leonidas. Zelf zoveel chaos dat de scheidrechters een doelpunt niet zagen, een slag op doel werd gestopt door leo speler met haar lichaam dit niet als strafbal beoordeelde ect ect ect.

Ook door de 2 scheidsrechters lieten wij ons niet uit ons spel halen en we bleven lekker door hockeyen. We bleven kansen en corners produceren vanaf de bank werd aangegeven welke variant we moesten doen. Vanuit deze strafcorners is nog niet gescoord, maar meiden geloof me deze gaan wij dit seizoen nog wel afmaken. Als ik zag hoe ze vandaag weer gingen het wordt een steeds beter lopende machine iedereen weet wat ze moet doen dat is leuk om te zien dat de trainingen die we doen ook nut hebben.

Gelukkig in kwart 2 maken we de 1-2 door een slag van Michelle, de keepster hoorde alleen maar ZOEF…… daar zat een frustratie achter daar werd je eng van!  Lange tijd bleef het 1-2 en na rus in kwart 3 straffen we het af daar werden werderom door mischelle en daar na door Eline het scorebord op 1-3 & 1-4 gezet, ooohhh wacht even veld 6 heeft geen scorebord ;-).

Jullie coach.

HV Victoria D12