Dames 3 - HC Capelle D2-O: 5 - 2

HV Spijkenisse vs. Capelle aanvang 12:45

Coach: John Koster

Aanvoerder: Robin Eijkels

1: Bianca van Herk (geblesseerd)

2: Mila den Ouden

3: Robin Eijkels

4: Mette Koopmans

5: Sabine de Jong

6: Michelle Driesen

7: Anouk Flantua

8: Laura Pors

9: Cally Koster

10: Eva de Koning

11: Alyssa van Doorn

12: Eline van der Mee

13: Amber Valkman

14: Lisa Oosterdijk

15: Demi Boelhouwer (Ziek)

16: Nikita van Herk

17: Lysanne Lebbe (geblesseerd)

18: Marieke van der Toorn (K)

19: Jaimy Overhand

Topscore klassement:

1. Michelle 5 Doelpunten.
  2. Alyssa 3 Doelpunten.
  3. Nikita 2 Doelpunten
  4. Laura, Lisa, Cally & Eline 1 Doelpunt.

• N.V.T.

Vandaag was het een moeilijke keuze om topper van de week te kiezen, er konden meerdere meiden vandaag de titel krijgen. Er werd zelfs op de bank tegen elkaar gezegd kan je 2x achter elkaar de topper van de week zijn. Dat zou op zich wel kunnen…… Maar dat doen we lekker niet jammer he Cally ;-).  Deze week is de eer voor Eline, meid wat een wedstrijd speelde jij, dit seizoen naar de Dames gekomen vanuit de A-tjes en dan set je coach je ook nog eens op het middenveld. Inmiddels 4 wedstrijden achter de rug en je staat daar gewoon je vrouwtje. Ik kan alleen maar zeggen en vragen aan je Eline “Ga zo door ajb?”

Actuele stand ten tijde van schrijven volgens Hockey.nl

Dames seinoren reserve 4e klasse, poule D

Gespeeld

Gewonnen

Gelijk

Verloren

Voor

Tegen

Punten

Spijkenisse D3

Hudito D8

Capelle D2

IJssel D3

Schiedam D10

Victoria D15

Pollux D4

Roomburg D10

Leonidas D24

Ommoord D4

Rotterdam D6

Victoria D12

Vandaag 27-09-2020 is het dan zover “DE KLASSIEKER”, “EL CALSICO” aka topper uit de dames senioren 4e klasse poule D, de nummer 1 tegen de nummer 2 van de ranglijst. Allebei de teams hebben 3 gespeeld en 9 punten. Om 12:00 was het verzamelen op ons cluppie, nadat iedereen er bijna was zij we het veld op gegaan om te gaan warm lopen. Tijdens het warm slaan voelde het veld zwaar aan dus werd er even een sprintje getrokken naar clubhuis om aan Jaimy te vragen of we een plaatselijk regenbuitje konden krijgen.

Nadat de sproeiers gereed waren gingen we ons wel bekende N-entje doen op onze inval keepster Marieke van MA1. Toen om 12:45 was het zover vandaag wordt het kaf van het koren gescheiden, om positie nummer 1 op te eisen. Zoals gewoonlijk gingen we direct van start zoals we dat al 4 weken doen, ons eigen spel spelen en ons niet laten beïnvloeden door iets of niemand, heerlijk meiden dat dit gewoon gaat en kan. Dit resulteerde dat we binnen 8 min al meerdere kansen hebben gecreëerd en 2 strafcorners hebben geforceerd. De eerste strafcorner verliep niet zoals we wilde maakt niet uit we weten wel hoe Capelle reageert met uitlopen en dergelijke. De 2e strafcorner gaf ik aan de tip te spelen, de tip mislukte maar Alyssa kreeg de bal voor haar stick dacht verder niet na en flats op goal en daar stond de 1-0 op het scorebord. Hierna werd Capelle wakker en gingen ze ook agressiever spelen, het werd een echte wedstrijd want Capelle was hier duidelijk ook voor de 3 punten. Capelle kreeg meerdere strafcorners voor overtredingen binnen de 23mtr lijn, 2 van deze strafcorners kunnen we nog discussiëren, laten we het erop houden dat de meiden van Capelle ook graag voetbal kijken en de welkende #schwalbe goed beheren! Tijdens de rust van kwart 1 naar 2 afgesproken dat we hierop gaan letten dat dit niet nodig is, we moeten gewoon ons eigen spel spelen en vooral niet mee gaan in het spel van Capelle.

In het 2e kwart wist Capelle toch langszij te komen bij Marieke, hierdoor stond te teller weer op 1-1. Capelle had hier zeker de gedachte dat zij aan de betere hand waren maar iedereen op ons sportpark kon zien dat dit niet zo was, we bleven spelen en aan vallen gelukkig maar want door dit spel kreeg Alyssa vlak voor rust de bal in haar stick, en stond ze 1 op met de keeper. Op zijn Alyssa’s trok ze de bal naar de bankhand en stond de keepster op haar verkeerde been en kon ze hem binnen tikken #Alyssaissuperlinks. In de rust als 1e Alyssa aangesproken dat ze een zie foto had moeten maken J haar antwoord was dat Michelle denkt dat Alyssa nog super snel is zoals in haar D-tjes tijd. Hierom even met zin alle gelachen waren daar de welbekende sinasappeltjes die door Anouk waren geregeld, tijdens de rust jullie gewaarschuwd dat we 2-1 voor staan maar dat de wedstrijd nog zeker niet is gelopen. Capelle zou in mijn beleving alles op alles gaan zetten de 2e helft, althans dat zou ik als coach doorgeven tegen jullie als we spelen voor de 1e plek en 2-1achter zouden staan. Dus na Rust was het zaak om z.s.m. de 3-1 te zoeken dan daarna de wedstrijd op slot te gooien. Dat deden we meiden. Een hele mooie aanval werd opgezet door Lisa, uit eindelijk komt Lisa met een in de cirkel neemt de bal op haar stick en flats de bal achter de keeper naar de 2e paal, daar stond Nikita voor de tip-in en daar was de 3-1.

Hierna was het een kwestie van uitspelen en geen gekke fratsen uithalen, Capelle probeerde nog de aansluiter te vinden maar deze viel niet of wed door onze goedde spel elke keer gepareerd.

Lange tijd gebeurde er niets qua doelpunten en werd er een leuke wedstijd door de 2 teams neer gezet. Eind kwart 4 was het Cally die in de cirkel de bal voor haar stick kreeg en zonder na te denken flatste en de plank hoorde hoppa 4-1. Capelle kreeg nog een kans deze werd benut dat maakte de score op 4-2 en toen was het nog 5 min spelen voor einde wedstrijd.

Op de bank werd het al gezegd we hebben gewonnen, in het veld dachten we daar anders over nog een x een strafcorner nemen wederom gingen we de tip spelen en hoe! Eindelijk nar al die weken van oefenen en trainen was hij daar ons harde werken werd beloond, het was wederom Alyssa die de bal lekke hoog in het net langs de keeper en lijnstop wist in te tippen. Eindstand was 5-2 de 1e plek is nu officieel van ons met een voorsprong van 2 punten op HUDITO.

Jullie coach!

HV Victoria D12