Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2 - Dames 1

Gespeeld op: 22-8-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 22 augustus 2021.

Wedstrijd gegevens:  oefenwedstrijd

15. Annika
  16. Jip (inval)
  17. Floor (inval)

• Vandaag zijn er vele speelsters geweest die een mooi en top potje hockey hebben laten zien. Maar de speelster die overal was en meer dan 110% gegeven heeft, al en toe over het veld vloog en head first naar de bal ging, was Naomi. Super gespeeld Naomi

Topscorer:

• Esmee, Annika en Jip 1 doelpunt

Pechvogel van de week:

• Wie liet ook al weer haar onderbroek en sokken in de kleedkamer vallen?? Nee de echte pechvolgel van de week is onze bankzitter Lisanne vandaag. Helaas geveld door corona en daardoor nog niet in staat om een wedstrijd te spelen. Zij had vandaag de lastige taak om vanaf de bank toe te moeten kijken

• Caitlin pakt vandaag de 1e groene kaart van dit seizoen

• Oefenwedstrijd!

Op de parkeerplaats van HVS begint het al goed als Esmee net op tijd bedenkt dat de shirts nog thuis liggen en racet even heen en weer… Op dat moment belt de andere Horstink nog even naar Harry om te vragen of de hesjes wel mee zijn genomen. Goed begin is het halve werk…. De andere meiden zijn op tijd al moesten Annika en Britt nog even flink gas geven maar binnen om 10:44 uur. Maar de andere meiden kletsen even bij in het zonnetje. Onderweg naar Zoetermeer komen we een behoorlijk donkere lucht tegen en beginnen de eerste spetters te vallen. Bij Zoetermeer aangekomen gaan onze meiden de voorbereiding in met een bespreking van Pieter en de standaard woorden van Harry. Als onze meiden naar het veld willen, komt de regen inmiddels met bakken uit de hemel en wordt er heel even gewacht voor we veld 4 betreden. Aangekomen op het veld blijken en bubbels water op het veld gevormd te zijn en is dit veld zeker een half uur niet bespeelbaar. Dus iedereen weer naar binnen en wachten maar. Na enige tijd kunnen onze meiden dan toch aan de voorbereiding beginnen. Anders dan bedacht maar we gaan echt spelen.

Zoetermeer heeft op papier de beste kansen maar we zullen zien. Het voelt allemaal goed bij onze dames en na het oplossen van een scheidsrechters probleem, dank je Ruben!, kunnen de meiden van start.

Onze dames laten zich niets vertellen en zetten dit team van Zoetermeer dat in de 1e klasse res. Speelt direct onder druk. Wij laten vandaag het kaas niet van ons brood eten, ook niet als het weer begint te regenen. Aanval na aanval wordt opgezet, door korte snelle passing heeft de tegenstander geen kans en gaan onze meiden op zoek naar een doelpunt. Een aantal mooie aanvallen en een paar corners, de druk ligt in de cirkel van Zoetermeer. Er zijn wat aanpassingen gedaan bij de corner, mooie aanname van Esmee en hoppa daar is het doelpunt!

Onze meiden krijgen vleugels en ik het kippenvel van het mooie spel.

In het tweede kwart zijn onze meiden ook echt heer en meester en bij Zoetermeer beginnen de irritaties te komen. En daar profiteren onze meiden optimaal van. Een super mooie aanval waarbij Jip de rebound achter de keeper werkt. Onze meiden staan als een huis en er wordt rondgespeel, ingepassed en elkaar duidelijk gecoacht. In de laatste minuten van het 2e kwart nog een strafcorner. Elise geeft aan, Eef stopt en BAM Annika raakt snoeihard en precies in de hoek. Zo gaan onze meiden met een 0-3 de rust in.

Na rust is duidelijk dat Zoetermeer duidelijk gepraat heeft, wat kleine aanpassingen gedaan heeft en zo iets beter staat. Onze meiden spelen een prima kwart en geven niets weg Behalve een speelster voor 2 minuten. Caitlin grijpt iets te fanatiek in en mag 2 minuten gaan zitten. Onze meiden komen ongeschonden door deze fase. Nog 17,5 minuut knallen met z.n alle.

Het laatste kwart missen we de wedstrijd routine en vallen we terug in oude gewoontes. En Zoetermeer neemt de controle over. Onze meiden missen even het vuur en dan krijg je tegen een tegenstander als deze het zwaar. De druk wordt iets hoger en uiteindelijk schiet er een bal door de verdediging en staat de spits van Zoetermeer 1 op 1 voor Nico die niet kan voorkomen dat onze meiden alsnog een tegendoelpunt moeten incasseren. Helaas maar dit is duidelijk de fase waar onze meiden nog kunnen leren.

Een fantastische wedstrijd gespeeld meiden, prima resultaat en nu nog even de laatste fase bijschaven. Keep up the good work!

HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1