HC Voorne Dames 1 - Dames 1

Gespeeld op: 26-8-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse donderdag 26 augustus 2021.

Wedstrijd gegevens:  oefenwedstrijd

14. Isabeau
  15. Annika
  16. Jip (inval)

• Twee meiden die vandaag zeker op de nominatielijst staan, lastig om een keuze te maken. Een van de twee was namelijk overheersend in de eerste helft en de ander gaf een paar bepalende passes in de tweede helft. Met een aantal schitterende verdedigende acties en hele goede looplijnen verdient Lily vandaag de topper van de week titel! Heerlijk gespeeld meid.

Topscorer:

• Jip 3 doelpunten
  • Annika 2 doelpunten
  • Esmee, Evelien en Naomi 1 doelpunt

Pechvogel van de week:

• Joyce ( van Voorne) die een prima bal van Tessa tegen haar voet krijgt, beterschap!

• Caitlin 1x groen

• Oefenwedstrijd!

Een doordeweekse wedstrijd uit bij Voorne, maar voor onze Nico juist een thuiswedstrijd. Heerlijk bij mij voor de deur, spelen onze meiden op een club waar ik veel geweest ben omdat ik hier voor Goalie works training heb gegeven.

Ik kom dan ook gelijk de keepster van dames 1 tegen Birthe, gezellig hoor om elkaar weer eens te spreken. Ook oud speelsters van Spijk Claire en Joyce spelen hier. Maar natuurlijk komen we hier niet om gezellig bij te kletsen, maar om een lekkere pot hockey op het waterveld van Voorne neer te leggen.

Na het omkleden volgt de voor bereiding, doordat het veld nog niet vrij is zullen onze meiden noodgedwongen op het zandveld moeten warm lopen. De voorbereiding wordt door Pieter even onderbroken omdat het niet fanatiek genoeg oogt, waardoor er niet scherp begonnen kan worden.

Als onze meiden het waterveld op kunnen staan de sproeiers nog aan en gaan we van hot naar her over het veld om uiteindelijk nog even de puntjes op de i te zetten op onze standaard plek, kop cirkel.

Onze meiden beginnen matig aan de wedstrijd en Voorne schiet uit de startblokken. Dit was niet de afspraak meiden, en hoewel er verzachtende omstandigheden zijn, een enorm stuiterend veld en daar hebben onze meiden geen bal op geslagen dus even wennen.

Hierdoor staat Voorne direct in onze cirkel en moeten onze meiden alle zeilen bij zetten om niet op achterstand te komen. Als we van de schrik bekomen zijn schakelen we om en wordt het spel gelijk wat gelijkwaardiger. Een valse start maar wel direct de tackel back met z’n allen.

Onze meiden moeten even aan het systeem wennen en als iedereen zijn plekje weer gevonden heeft gaat het gas erop. Een counter van onze dames, onze meiden zijn snel, maar Birthe weet een doelpunt te voorkomen. Een aantal minuten later weet een mooie combinatie en maakt Birthe in haar eentje geen kans. Jip tikt de 0-1 binnen. Oke meiden doorpakken nu, het vertrouwen is er weer.

Tweede kwart gaan onze dames helemaal pakken. Voorne komt er niet meer uit en kan alleen maar op de counter proberen te spelen. Af en toe proberen die meiden onder de druk uit te komen door een scoop te geven. Maar onze verdediging laat zich niet in de lure leggen.

Geen problemen voor onze dames, wel mooie aanvallen en hoor ik daar af en toe iemand coachen? Het neerzetten van elkaar is nog spannend, en het is soms nog wel iets te stil op het veld. Maar als Jip volledig vrij staat een zwaait met haar stick is het duidelijk dat de bal daar moet komen. Jip gaat op avontuur en daar is dan ook de 0-2. Ook dit kwart winnen onze meiden. Doelstelling in de rust wordt bijgesteld naar, elk kwart winnen.

Het 3e kwart heeft Voorne even nieuwe energie, maar onze meiden zijn er niet van onder de indruk en blijven heerlijk  rond spelen. Inspelen laten vallen, verplaatsen en doorspelen. Baltempo hoog en Voorne heeft het nakijken. Als Eef de bal in de cirkel ontvangt weet ik als geen ander dat ze gaat scoren want bij en tegen Voorne, daar zitten voor ons 2 (en ook voor Jamie op de bank) hele speciale herinneringen en gevoelens … en ik heb het bij het juiste eind. Evelien maakt de 0-3. Hoppa ook dit kwart heer en meester hier op een veld van een ander. Wat een mooi gevoel.

Het laatste kwart breekt aan en het is Daphne die onder de lat staat bij Voorne dit kwart. Ook zij laat zien dat ze daar niet voor niets staat. Maar als Tessa een mooie bal op Annika speelt, die ziet dat Britt vrij staat, speelt in de loop. Britt geeft voor op Naomi en we staan weer voor in dit kwart.

In de aller laatste seconde van de wedstrijd versieren onze meiden nog een strafcorner. De combinatie gaat top en Annika maakt de 0-5.

Wat een uitslag en weer een heerlijke wedstrijd om te zien en te beleven.

Na de wedstrijd wordt ik luidkeels toegezongen door mijn publiek en mijn meiden, happy birthday to me…. En dat ik hier, bij jullie in het team, nog mag staan op deze leeftijd voelt echt speciaal.

Wat een mooi cadeau meiden dank je wel voor alweer een wedstrijd kippenvel door het mooie spel. Op naar zondag, eerst een leuke clinic voor de jeugd (schrijf je in!) en daarna om 12:45 uur een oefen potje tegen Gilze rijen!

Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Gilze Rijen Dames 1