Dames 1 - R.G.H.C. Tempo '34 D1: 3 - 1

Gespeeld op: 3-10-2021

Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 3 oktober 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

03-10-2021 7295 12:45 uur Spijkenisse D1 Tempo’34 D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip

 

Topper van de week:

 • Al een aantal weken zoekend naar een juiste plek en niet altijd tevreden over de speelminuten. Maar het siert je zo dat je alles aanpakt en er mee aan de slag gaat. Als je na jaren voorin gespeeld te hebben naar een links of rechts achter gaat en dan de 2e wedstrijd zo speelt dan ben je gewoon een topper! Je inzet is 100% en doet precies wat iedereen van je vraagt, lieve Lisanne jij verdient vandaag de titel!
   

Topscorer:

 • Evelien 2 doelpunten
 • Elise, Jip, Annika en Naomi allen 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Reese moet heel even haar post verlaten omdat ze een bal naar eigen zeggen “kaulo” hard tegen haar voet krijgt. Maar gelukkig voor onze meiden is ze snel weer oke en kan ze de wedstrijd uitspelen.

 

Mutsie van de week:

 • Ik denk dat ik nog steeds op de nominatie sta door alles dat er van de week mis gegaan is…. Iets met een stick kwijt en maskers in de auto laten liggen…. Nico is gewoon de hele week mutsie
   

Toto topper van de dag:

 • JAAAAA voor het eerst een tototopper die de eindstand juist voorspeld heeft. Robin gaf de eindscore juist door en in totaal verdient hij maar liefst 7 punten, hoewel onze meiden super trots zijn op de 3 die zij vandaag binnenslepen. Wat een mooi vertrouwen in onze meiden Robin!
   

Kaarten klassement:

 • Tessa loopt even tegen een groene kaart aan helaas…
   

Stand op dit moment:

 

 • We zijn van die akelige nul af en laten gelijk 3 teams achter ons, hoppa zo gestegen naar de 9e plaats.
   

Verslag:

Vandaag moet het gebeuren, dat weten onze meiden maar al te goed. Hoewel de focus steeds ligt op het beste geven en dan zien we wel wat de eindstand wordt, weten onze meiden allemaal dat we vandaag toch echt de punten moeten gaan pakken.

In de MFR sluiten onze 2 mini’s uit meisjes 8 E2 Erin en Aimée aan voor de voorbespreking. Alles wordt doorgenomen en Pieter steekt onze meiden nog even een hart onder de riem. Dan mogen de meiden de regen in, en laat dat op de een of andere manier toch ons favoriete weer zijn om te winnen. Dus laten we van deze herfstdag maar het beste maken.

Onze meiden gaan het veld op waar Tempo’34 al aan de warming up begonnen is. Focus op het eigen spel en eigen routine en zo gaan onze meiden aan de slag. Erin en Aimée mogen de wedstrijd openen en doen dat fantastisch. Onze meiden nemen daar een voorbeeld aan en beginnen ook scherp aan de wedstrijd. Scherp en fel, hier valt niets te halen vandaag. Kans na kans wordt opgezet doordat er op het middenveld ruimte gemaakt wordt en hier een echt en hecht team te zien is. Onze meiden komen steeds dreigender de cirkel van tempo’34 binnen. De verdediging van tempo heeft het druk en de keeper is niet voor niets in haar pakkie gehesen. Onze meiden blijven rustig en hebben vertrouwen in het feit dat het doelpunt wel gaat vallen. En een strafcorner zorgt ervoor dat Annika knoert hard kan binnen slaan in de laatste seconde van het eerste kwart. YEESSS 1-0, maar al snel vergaat ons de vreugde want het doelpunt wordt afgekeurd.

Even bijkomen in die 2 minuten en vertrouwen houden. Als onze meiden de afslag weer nemen laten we op eigen veld zien wat er al die tijd al in zit. We spelen een super goed 2e kwart en Tempo weet werkelijk niet wat ze hier tegen moeten doen. Evelien is sinds vrijdagavond on fire en opent de score. Lelijk zoals ze zelf zegt, maar he lelijk telt ook. Ik win heel graag wedstrijden met lelijke doelpunten, of met mooie dat maakt voor mij niets uit. De 1-0 zit erin en nu krijgen onze meiden vleugels, eindelijk die beloning voor het goede spel. Direct weer op zoek naar het volgende doelpunt. Weer een strafcorner en als de bal door Annika geraakt wordt weet zij het al, deze gaat erin. Het is een verwoestende knal en natuurlijk telt deze wel. 2-0 en alsof dat nog niet voldoende klop is voor Tempo, maakt Naomi de 3-0 met een mooi veldgoal. Onze meiden gaan met een 3-0 voorsprong de rust in, nou aan dat gevoel kunnen alle meiden wel wennen dat voelt heerlijk. Tempo is inmiddels wat gefrustreerd en probeert met man en macht onze meiden uit het spel te lokken. Belangrijk is dat onze meiden hier niet in mee gaan, gewoon het eigen spel blijven spelen.

Eenmaal weer op het veld mag Tempo de afslag nemen, en onze meiden zijn op de 1 of andere manier niet heel comfortabel dat 3e kwart. Ook vandaag loopt dit kwart niet lekker. Weer het ping pong hockey en wat slordige passes. Tempo komt iets meer in het spel en wil graag de bal centraal oppakken. Hierdoor staat de druk vaak op de links en rechts achter. Onze meiden moeten wat kansen weggeven en we lopen tegen een strafcorner aan die niet nodig geweest was. Maar goed het is wat het is, en de corner wordt genomen. Een 1 tweetje waar Nico op af gaat, met wat mazzel gaat de rebound omhoog en met en pisboog het doel in, ook lelijk maar ook deze telt helaas. Tempo ruikt kansen en weet met wat narren Tessa aan een groene kaart te helpen. Daardoor is de druk hoger en de spanning terug in de wedstrijd, want 3-1 lijkt comfortabel maar zo voelt het zeker niet. Onze meiden moeten heel hard werken voor de punten, want de wedstrijd is pas gespeeld als het eindsignaal klinkt. Tempo krijgt nog een hele goede kans maar Youshi mist op een haar na de bal bij de 2e paal en onze meiden komen hier goed weg. Als onze meiden weer met 11 staan kan er weer opgebouwd worden en krijgt Jip nog een 1 op 1 kans die maar net naast gaat.

Het laatste kwart, nog 17,5 minuut knallen en de punten in huis houden. Daar is de spirit weer en hebben we de slechte fase van de wedstrijd overleefd. Met vereende krachten en werkend voor elkaar halen we de overwinning binnen. Isabeau zwerft het hele veld over om druk te zetten, Naomi geeft de verdediging rugdekking, Esmee vangt de doorgeschoten ballen op en Melissa blijft druk geven en veroverd de bal op het middenveld. Dit is het team waar ik van geniet! Dit zijn de meiden waar ik zo trots op ben, eindelijk die felbegeerde 3 punten. Goede gespeeld en vandaag ook beloond. Eindstand 3-1 en dus zijn de eerste 3 punten binnen. Hoe heerlijk voelt dat zeg!

Wat een blije en gelukkige keep zit hier op de bank.

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1