Dames 1 - HDS D1: 3 - 2

Gespeeld op: 7-11-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 7 November 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

07-11-2021 7297 12:45 uur Spijkenisse D1 HDS D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip

 

Topper van de week:

 • Een week niet meegespeeld met onze meiden, maar vandaag weer vol aan de slag. Je haar zat perfect om lekker te kunnen stralen in de wedstrijd. Felheid en laten zien wat je waard bent, Britt je hebt jezelf vandaag van je beste kant laten zien en deze inzet wordt beloond met de titel topper van de week.
   

Topscorer:

 • Jip 5  doelpunten
 • Evelien 3 doelpunten
 • Naomi en Annika 2 doelpunten
 • Elise 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Ook deze week weer bloed en pijntjes overal, doordat alles gegeven wordt in de wedstrijd. Esmee valt weer even uit met een onzekerheidje aan haar knie, maar dat lijkt mee te vallen. Lily maakt een buikschuiver en moet ook even op de bank bijkomen. Enkele pijnlijke vingers bij een aantal meiden maar je hoort niemand piepen. Het is vandaag Evelien die de titel van pechvogel verdient door een stick op haar voorste enkelband, ze hinkelt nog wel maar de enkel is best een beetje dik en blauw. Sterkte meid.

 

Mutsie van de week:

 • Al voor de wedstrijd begint is het Mandy die de titel claimt maar lieve Mandy jij gaat deze titel toch niet krijgen…. Zeker niet als je samen met Robin elke vrijdag zorgt dat onze meiden weer gevoed worden. Het is vandaag Tessa die na de rust de titel op haar naam zet…. Ze weet namelijk na de sinaasappels niet meer of ze wel of niet in het veld staat en vraagt meerdere meiden; “Stond ik er nou in?” lekker ding die Tessa
   

Toto topper van de dag:

 • Ook nu gooit onze Harry hoge ogen met zijn voorspelling, maar is het Frans die er met de winst vandoor gaat. Als ik hem meldt via de app dat onze meiden 2 tegendoelpunten hebben moeten incasseren antwoordt hij: “voortaan een minder doorlaten, dan had ik de eindstand goed”. #matchfixing…. Zullen we doen Frans, voor nu gefeliciteerd!
   

Kaarten klassement:

 • Lisanne, Tessa en Reese allen 1x groen. Ook vandaag trekt er weer een  achter speelster aan de noodrem en is het Floor die een groene kaart ontvangt.
   

Stand op dit moment:

 

 • Nog steeds op positie 7.
   

Verslag:

Een pittige week, mogen onze meiden allemaal spelen komende zondag? Al snel worden de maatregelen weer gewijzigd en mag gelukkig iedereen spelen. Maar het clubhuis in is een ander verhaal, eerst een stempel halen bij binnenkomst, maar na deze drempel is alles als vanouds. De routine is weer compleet en de 2 mini’s sluiten lekker bij onze meiden aan. Vandaag zijn Emma en Danique de meiden uit 6E2 die meelopen. Na de gebruikelijke peptalk en opstelling gaan onze meiden de warming-up in. Het is heerlijk weer en het zonnetje schijnt. Wel liggen er veel bladeren op het veld waardoor het glad is. Toch nog op aanraden van de scheids even sproeien en dan kunnen de teams de line up neerzetten. Emma en Danique mogen de wedstrijd openen en 1 van deze meiden scoort gelijk!

Een goed voorbeeld doet goed volgen zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Onze meiden starten niet scherp en de eerste 10 minuten zijn waardeloos. Niet wat we van onze meiden gewent zijn de afgelopen weken. Als HDS na een minuut of 4 de cirkel binnen komt en de bal op een gele voet leggen volgt er een strafcorner. Ook hierbij reageren onze meiden op 80% en de openingstreffer zit erin. Onze meiden schrikken wakker en moeten nog een aantal minuten schakelen maar het vuur is ontstoken. Na 10 minuten komt de zwart gele vechtmachine in beweging en hoewel het vandaag een diesel is komt alles wel op gang. En net voor de eerste helft is afgelopen zijn onze meiden snel met het nemen van de vrije slag, de bal komt voor er het is Evelien die de 1-1 op het score bord zet. Onze meiden hebben de stijgende lijn ingezet en direct zichzelf beloond door de score weer gelijk te trekken. Dan even 2 minuten de tijd om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en focus weer op de winst te zetten. Onze meiden zijn zich ervan bewust dat het begin niet oke was en dat we vandaag moeten werken om te leveren. De knop is om en onze meiden staan vanaf nu helemaal aan.

Tweede kwart is vele malen beter en er wordt gehockeyd voor het leven. Samen en met beleid gaan onze meiden op zoek naar het volgende doelpunt. Elise krijgt een kans vanaf de linkerkant en wil overspelen uit teambelang, dat teambelang is top maar durf zelf ook te spelen. Deze kans wordt onderschept, maar de druk staat hoog waardoor onze meiden snel weer in balbezit zijn. Druk op het doel van HDS en het is Jip die met een fantastische bal vanaf de rechterkant het doel weet te vinden. Onze meiden staan met 2-1 voor. De druk blijft hoog en keer op keer verslikt HDS zich hierin. Maar deze meiden houden hun naam hoog Houdt Dapper Stand, met name door de prima keeper in het doel. Als op een onbewaakt moment HDS even onder de druk uitkomt is het Nico die de 1 op 1 aan gaat en met haar stick de stand gelijk weet te houden. En kunnen onze meiden weer verder met de strijd om de punten. Mooie passes, coaching en vertrouwen dat groeit het is er allemaal en laat zien dat deze meiden hier horen te staan.

Als het rustsignaal klinkt gaan onze meiden even naar binnen, daar worden details besproken en vol goede moed beginnen onze meiden aan de tweede helft. Ja Tessa je staat in het veld hahaha…

HDS probeert de druk wat hoger neer te zetten en onze meiden moeten nog harder samenwerken om vooruit te kunnen komen. Waar de start de eerste minuten vreselijk was hebben we nu controle over de wedstrijd. Driekhoekjes, achtjes en overal vol in, wat een kippenvel moment weer. En vergeet niet dat er zeker 50 man publiek hier staat om onze meiden te helpen naar die overwinning. Onze meiden schakelen van voor naar achter en weer terug. Halverwege het 3e kwart krijgen onze meiden een vrije slag net buiten de 23 meter, Caitlin neemt de bal en ramt die op volle snelheid de cirkel in, Naomi staat op de juiste plek en tipt de bal achter de keeper. Wat een voorsprong 3-1, maar onze meiden moeten wel op blijven letten want HDS is niet van plan hier zonder punten weg te gaan. Zo moet bij een aanval Floor aan de noodrem trekken en staan onze meiden 2 minuten met 10 man. Het blijft een spannende wedstrijd en dat is ook zichtbaar als een HDS een strafcorner krijgt en deze via de tip in het doel in werkt. Zo is het verschil ineens nog maar 1 punt en zullen onze meiden alle zeilen weer bij moeten zetten deze voorsprong te verdedigen.

Het laatste kwart breekt aan, nog 17 en een halve minuut knallen en slim uitspelen deze wedstrijd. Het is een wedstrijd vol vuur en passie maar bij HDS ook vol frustratie. Maar deze meiden weten er nog wel wat energie uit te halen en zijn volle bak op zoek naar die ene punt. Onze meiden laten dat nog bijna gebeuren als er gefloten wordt voor een strafcorner. Maar al snel is het gevaar gelukkig geweken, hoewel onze meiden onder druk blijven staan. Billen knijpend spannend die laatste fase van de wedstrijd. Beide teams hebben nog goede kansen en beide keepers weten een wijziging in de stand te voorkomen. Heel volwassen spelen onze meiden, net als de vorige thuiswedstrijd, dit uit. We verdedigen de voorsprong en verdienen op eigen veld weer 3 punten door met 3-2 van HDS te winnen. Net als onze mannen, zowel heren 1 als de veteranen, en ook dames 2 pakt vandaag voor het eerst 3 punten! Wat een heerlijke super Sunday, die we afsluiten met de pizzabus. #genieten #wateenteam # trots

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
Hockeyclub Barendrecht D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1