Hockeyclub Barendrecht D1 - Dames 1: 3 - 0

Gespeeld op: 28-11-2021

     Wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 28 November 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

21-11-2021 7078 12:45 uur Barendrecht D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 1. Nicolette
 2. Esmee (geblesseerd)
 3. Floor
 4. Reese
 5. Tessa
 6. Caitlin
 7. Melissa (afwezig)
 8. Britt
 9. Elise
 10. Evelien
 11. Naomi
 12. Lisanne
 13. Lily Elaine
 14. Isabeau
 15. Annika
 16. Jip
 17. Jaidi (inval)
 18. Floor (inval)

 

Topper van de week:

 • Britt is vandaag lekker bezig en laat hele goede aanvallen zien. Maar er kan er maar 1 topper van de week zijn en dat is Lily die de stofzuiger van de week is. Ze vliegt over het veld en zit overal fel tussen. Lekker gedaan Lily!
   

Topscorer:

 • Jip 7 doelpunten
 • Annika 4 doelpunten
 • Evelien en Naomi 3 doelpunten
 • Elise, Michelle, Britt, Tessa en Caitlin 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

 • Melissa is vandaag de pechvogel. Door een coronabesmetting in haar thuisomgeving zit zij helaas in “Kaarantenne”.

Mutsie van de week:

 • Onze meiden zijn allemaal de mutsie van de week want het was vandaag niet veel soeps. We laten 3 mooie punten liggen, maar niet alleen wij ook een hoop van onze concurrenten die boven onze meiden staan op de ranglijst. Wat hadden we van de uitglijers van de andere teams kunnen profiteren als……
   

Toto topper van de dag:

 • Harry is de toto topper van deze week en verdient daarmee punten, maar wat had hij deze punten graag ingeruild voor competitiepunten!
 • Robin wint de winterprijs door de meeste punten te verzamelen in de toto de afgelopen 11 wedstrijden. Er zat maar 3 punten tussen de nummer 1 en 2. Gefeliciteerd Robin, jij mag een team uitkiezen dat 1 training krijgt van dames 1!  
   

Kaarten klassement:

 • Lisanne, Lily, Tessa, Floor, Michelle en Reese allen 1x groen.

 

Stand op dit moment:

 

 • Positie 6 voor onze meiden.
   

Verslag:

Wat kan er toch een hoop gebeuren in een week tijd. Onze meiden genieten nog na van 3 punten en op het moment dat onze meiden weer bij elkaar komen om te gaan trainen wordt onze Jamie mama! Dinsdagavond is Luna geboren, gefeliciteerd Jamie en Sander, heel veel geluk met jullie kersverse gezinnetje gewenst.

Onze meiden weten dan nog van niets en gaan hard trainen om komende zondag weerstand te kunnen bieden aan Barendrecht. De laatste veldwedstrijd van deze seizoenshelft.

Maar zoals iedereen hoort in het nieuws lopen de corona besmettingen weer op en is er vrijdagavond een persconferentie. Onze meiden trainen normaal gesproken op vrijdagavond en eten samen daarna. Tsja dat eten ligt al aan banden want na 20 uur mag er niet in de kantine gegeten worden. Door alle weersomstandigheden die voorspeld worden besluit Harry dat onze meiden al vervroegd in de zaal gaan trainen. Dus vrijdag op de bank kijken onze meiden gespannen naar wat Rutte en Hugo te vertellen hebben en of we nog mogen blijven spelen. Gelukkig gaat de competitie door, maar trainen mag niet meer. Met een bedrukte sfeer gaan we de 1e en tevens voorlopig laatste zaaltraining in. Op naar zondag!

Het is vandaag vreselijk weer om te spelen, 4 graden en regen, maar daar hebben beide teams last van. Onze meiden spelen uit bij Barendrecht, een team dat net boven onze meiden staat maar wel gelijk staat qua aantal punten. Onze meiden beginnen slap aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten heeft Barendrecht alle controle, ze zijn fel en zitten overal bovenop. Onze meiden komen totaal niet aan spelen toe. En als Barendrecht haar 2e strafcorner mag nemen zijn onze meiden ook daar te laat en staan we 1-0 achter. Niets aan de hand want onze meiden hebben al eerder bewezen dat ze met veerkracht een wedstrijd weer naar zich toe kunnen trekken. Door het tegendoelpunt gaat even de vechtmodus aan en zoeken we naar een opening in de wedstrijd. Even meer vuur in het spel en met kleine stapjes vinden we elkaar weer.

Het tweede kwart geven we veel te veel weg, de afslag mogen we nemen en binnen 10 seconden helpen we Barendrecht weer in het zadel. Onze meiden zakken even door de ondergrens, en hierdoor moeten we schakelen. Schakelen in mind set, schakelen in spel, schakelen in verwachtingen en schakelen naar de basis. Onze meiden passen zich aan en maken er onder deze omstandigheden het beste van op dit moment. Het is pittig en we staan onder druk, een kans voor Barendrecht maar we pakken hem weer op. En net als onze meiden denken aan doorschakelen naar een hoger energielevel, valt de bal verkeerd en beland voor de voeten van de spits van Barendrecht. De 2-0 ligt achter Nico. In de rust bespreken en met opgeheven hoofd zo goed en zo kwaad als het gaat blijven leveren. Onze meiden ogen de 2e helft een stuk feller, laten minder het kaas van het brood eten. Maar ook nu is het niet onze beste wedstrijd. Ondanks dat gegeven gaan onze meiden vol aan de bak en bieden meer weerstand. Het spel bevat meer vuur en Barendrecht weet in fases ook niet meer hoe ze dit moeten beantwoorden. Onze meiden krijgen een kleine kans en komen een aantal maal in de aanvallende cirkel. Helaas geen resultaat maar het vertrouwen groeit. Maar waar onze meiden alles moeten geven om hier een matige wedstrijd te kunnen neer zetten zo is het geluk aan de zijde van Barendrecht. Deze meiden komen in de cirkel en kunnen uithalen een hoge bal voorlangs wordt gevaarlijk gespeeld. Lisanne probeert te redden wat er te redden valt en krijgt de bal tegen haar schouder waardoor de bal in het net eindigt. En zo staat Barendrecht met 3-0 voor. Het laatste kwart zijn onze meiden eindelijk weer in staat het eigen spel te spelen, hierdoor komt Barendrecht 2 keer in de problemen en trekt aan de noodrem, onze meiden mogen op dat moment tegen 10 man spelen en zo ontstaan er nog wat kansen, waar de mooiste voorlangs vliegt en helaas niemand een stick er tegen aan kan krijgen. Ook Lily loopt nog even tegen een groene kaart aan in een duel met de tegenstander, maar de 2 minuten dat zij moet zitten weten onze  meiden overeind te blijven. Het laatste kwart is het beste kwart van onze meiden vandaag, we verliezen vooral doordat we vandaag niet leveren. Een wedstrijd om snel te vergeten, niet mooi en geen punten.

Maar terugkijkend op de eerste seizoenshelft mogen we trots zijn op wat we bereikt hebben. Een 6e plaatst in de 3e klasse, daar waar de doelstelling handhaven is. 17 punten uit 11 wedstrijden, 25 doelpunten tegen en 22 gescoord en maar 7 punten achterstand op de nummer 1. In deze poule kan alles gebeuren, en onze meiden hebben alles in eigen hand.

Lekker de zaal in met 2 teams dus wil je ons van de winter volgen, we spelen natuurlijk als dames 1 in de zaal maar ook een deel als dames 5. We hopen jullie in maart weer langs de lijn  te kunnen begroeten!

Jullie keep

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer Dames 2
HC Voorne Dames 1
HC Gilze Rijen Dames 1
R.G.H.C. Tempo '34 Dames 1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
Hockeyclub Prinsenbeek D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
HC Oirschot D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1
HV Bleiswijk D1
HC Voorne D1
HC Pijnacker D1
MHC Rapide D1
H.C. Derby D1
R.G.H.C. Tempo '34 D1
Noordwijk D1
OMHC D1
Catwijck D1
HDS D1