In de strijd voor sportiviteit
Nog geen verslagen.
Jongste jeugd coördinator
De agenda is leeg
D2 - R.H.V. Leonidas D19: 1 - 2

Wedstrijd verslag dames 2  HVSpijkenisse zondag 15 April 2018.

15-04-2018 15646 17:00 uur Leonidas D19 Spijkenisse D2

Trainer: Alexander Taat
Coach: Alexander Taat
       Aanvoerder: Judith Versteeg
Nicolette Naomi Robin Anouk Flantua (afwezig) Sabine (geblesseerd) Judy (ziek) Mette Anouk Kroesen Rozanne Lisa Jaimy (afwezig) Anniek Luka Denise Judith Isabeau Laura (invaller)
Top scorer:
1)     Lisa 9 doelpunten
2)    Naomi en Naomi H5 doelpunten
3)    Luka 4 doelpunten
4)    Renée 3 doelpunten
5)    Isabeau, Esmee, Anniek en Naomi 1 doelpunt.
Kaartenklassement:
1.     Anniek 1x geel, 1x groen
2.     Lisa 1x geel
3.     Naomi 2x groen
4.     Judith 1x groen
·         Vanaf minuut 1 viel ze op door haar enorme inzet en snelheid, geen duel vandaag dat ze verloor. Met haar truckje verraste ze menig tegenstander en de bekroning op haar goede spel was het doelpunt dat ze maakte. Ik heb het natuurlijk over onze Naomi, vandaag ben jij absoluut onze topper!
Kneusje van de week:
·         Jeetje ja deze week onbetwist het kneusje: Sabine. Supersab is geblesseerd, ze heeft zichzelf pijn gedaan bij een val tijdens de training. We hopen allemaal dat het mee valt maar vandaag kon ze ons niet bijstaan in de strijd tegen Leonidas.
Positie
Leonidas D15
Leonidas D19
Dordrecht D3

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…… uit spelen bij Leonidas natuurlijk pas om 17:00 uur. Het speelschema loopt zoals gewoonlijk weer eens uit en we beginnen dus pas om half 6 aan de wedstrijd. Maar gelukkig is het zomertijd en hoeven de lampen nog niet aan.
We beginnen belabberd aan de wedstrijd, zijn nog in onze opwarmfase denk ik. Leonidas D19 zet hoge druk neer en zonder beweging komen we er niet uit. Leonidas krijgt een kans en een strafcorner. Met meer geluk dan wijsheid tippen ze die prima in en staan onze meiden 1-0 achter. Maar dan veranderd het spelbeeld en gaan onze meiden hun eigen spel spelen. Meer aanvallen is direct het resultaat. We stuiten een paar keer op de keeper en de lijnstop en hierdoor blijft de stand gelijk. Af en toe komt Leonidas eruit maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. Onze meiden maken het zichzelf moeilijk door het pass tempo laag te houden en te veel tijd kwijt te zijn bij het doorspelen van de bal. Het balbezit is absoluut voor onze meiden maar dat telt helaas niet, het gaat om de doelpunten. Als we er lekker in zitten wordt er gefloten, het is rust. De neuzen worden door Taat dezelfde richting op gezet en we gaan knallen de tweede helft. En zo beginnen we ook. Vol naar voren en snel tikken naar elkaar. Gelijk een goed schot op het doel. Onze meiden hebben het nog steeds in de hand en er volgt een prachtige combinatie tussen Lisa en Naomi. Naomi geeft het laatste tikje en we staan gelijk 1-1. Na 5 wedstrijden eindelijk dat 1e velddoelpunt van onze meiden in 2018! Is dit dan de drempel die we over moesten? We waren het even kwijt, de magie, de chemie was even weg. Maar we zetten nu een stap in de goede richting.
Onze meiden jagen door op zoek naar de 3 punten. Maar ook Leonidas wil graag winnen.
Een aanval van Leo, Anniek wordt getostied (met of zonder sjimmiesjurrie?) tussen 2 speelsters van Leo en verliest hierbij haar stick. Het spel gaat door en Nico weet een doelpunt te voorkomen. Maar hierna komt de grap, Anniek krijgt geel voor het gooien van haar stick althans degene die haar stick gooide mag gaan zitten aldus de scheidsrechter…… knap want je zag het gebeuren toch? dan weet je ook wie het was lijkt mij…. Maar goed het gevolg hiervan is volgens de andere scheids een strafbal ( waarom gaf je dan eigenlijk eerst voordeel?)
De strafbal gaat erin, binnenkant paal….. en ik maak de verkeerde keuze hierbij helaas. Ja en dan sta je 2-1 achter en binnen 1 minuut krijgt ook Lisa geel, waarom weten we eigenlijk nog steeds niet. Was het duwen, met 2 handen aan haar stick, of was het voor het spelen van de bal na het fluitsignaal. Nou we lezen het wel op het formulier, of niet?!
Onze meiden staan met 9 op het veld maar het verschil in spel zie je amper. We geven alles de laatste 8 minuten, of waren het er toch nog maar 4 ja de scheids zou het moeten weten.
Leo is erg blij met de punten die ze van de scheidsrechters gekregen hebben. Bij onze meiden is er een hoop frustratie en vooral het gevoel dat hockey leuk zou moeten zijn.
Ik heb een hoop wedstrijden in mijn leven verloren en als keeper is dat best wel een ding want jij bent de sluitpost. Ik heb daar echt in al die jaren wel een weg in gevonden maar kan het nog steeds slecht hebben als ik het gevoel heb dat er een team onrecht wordt aangedaan. We willen toch allemaal een leuk potje hockeyen en daarin strijden we inderdaad beide om de punten, maar die strijd kan ook op een eerlijke manier.
Verliezen is niet leuk maar meestal heb ik er vrede mee. We missen even de magie om boven de beslissingen van de arbitrage te staan, we missen het kleine beetje geluk om te schitteren zoals we kunnen. Op zoek naar het geluk komend weekend!
Jullie Keep