Nieuw mobiel nummer?
Log in op de website of de app en verander je instellingen!
MB1 - De Kieviten MB1: 1 - 1

SPIJKENISSE MB1 – KIEVITEN MB1                                                          21-4-2018
Na een warme donderdag training, waar het lopen i.v.m. de hitte niet echt van de grond kwam werd er verder wel redelijk ontspannen getraind.
Vandaag moesten de dames thuis tegen de nr. 2 Kieviten, die na de inhaal wedstrijd van donderdag tegen Alecto op 2 punten achterstand kwamen.
Maar we moeten niet naar de tegenpartij maar naar ons zelf kijken en van onze eigen krachten uit gaan.
Na een korte bespreking was het wachten op de wedstrijd voor ons die door de drinkpauzes tussendoor, i.v.m. de hitte, wat uit liep.
Deze uitloop was niet echt een lekker begin voor de dames, want stuk voor stuk konden ze met dokter bibber meedoen, de spanning werd met de minuut erger en i.p.v. lekker ontspannen de wedstrijd ingaan, stond die een soort van stijf van de spanning.
Na nog een kleine natte onderbreking kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.
We begonnen eigenlijk best goed en zaten vanaf minuut 1, ondanks alles, toch wel in de wedstrijd en voordat we met onze ogen knipperde stonden we met 1-0 voor, Caitlin die de bal ‘n soort van achteruit sloeg, waardoor de keepster eigenlijk verrast werd, was het juichen geblazen.
We bleven de bal lekker rond spelen en waren de betere partij maar ineens kwam daar, ik denk hun sterkste punt, een strafcorner tegen, maar door goed keeperswerk van Joyce ging deze er niet in, al was deze door een hoge slag op goal nooit goedgekeurd, maar een lekkere redding is altijd fijn.
We raakten daarna een beetje de grip kwijt en doordat Kievieten ons bij de achter ballen heel goed vast zette en wij steeds meer moeite kregen om de bal bij onze eigen dames te krijgen, verloren we een beetje de controle.
We probeerden ‘t  wel maar langzamerhand gaven we de wedstrijd een beetje uit handen en werden de ballen die normaal goed doordacht gespeeld werden eigenlijk ‘blind’ gespeeld en kwam steeds vaker in de stick van de tegenpartij.
We kwamen er niet echt meer aan te pas en 8 minuten voor de rust was de 1-1 een soort van verdiend.
Met deze stand gingen we de kleedkamer in en na een peptalk begonnen we weer aan de 2de helft.
Het leek wel of de zenuwen steeds meer de overhand kreeg en het spel werd wat slordig, misschien kwam het omdat Kieviten ons goed onder druk zette of kwam het omdat we zelf niet (misschien door de zenuwen van ‘’we mogen niet verliezen’’) een soort van tegen ons zelf gingen spelen en niet in ons eigen spel kwamen.
Hoe dan ook, we bleven wel om iedere bal ‘vechten’ en strijden (we gooide ons voor ieder schot) om geen nederlaag te lijden, het was denk ik niet de beste maar wel de spannendste wedstrijd van dit seizoen.
De dames kwamen kapot maar toch wel blij na een ereronde van het veld, en met deze eindstand blijven wij nog steeds de nr 1.
Dames, petje af voor jullie strijdlust en het gelijke spel.
GEFELICITEERD.